Veiligheid in de badkamer: Duravit biedt voorzorgsmaatregelen zonder in te boeten op esthetiek

Typische gevaren in de badkamer zijn uitglijden, struikelen en brandwonden door heet water. Die onveilige situaties kunnen worden veroorzaakt door vocht, onveilige structurele omstandigheden of slecht handelen. Toch kan het risico op zulke ongevallen aanzienlijk verminderd worden dankzij bepaalde voorzorgsmaatregelen. Duravit voorziet daarom een hele waaier aan ingrepen die de veiligheid in de badkamer bevorderen én tegelijk voldoen aan de hoogste esthetische normen.

Valpreventie met een vlakke antislipbodem

Alle douchebakken van Duravit gemaakt van acryl kunnen geleverd worden met een antisliplaag om het risico op uitglijden op een natte ondergrond te verminderen. Zo zijn ook alle Tempano-douchebakken verkrijgbaar met een antisliplaag. De transparante en toch voelbare primer garandeert een zekere stabiliteit en slipweerstand. Het keuringsorganisme TÜV Rheinland bevestigt een slipremmende werking conform kwaliteitsnorm C voor vochtige ruimtes die blootsvoets betreden worden (DIN 51097).

Tempano-douchebak
Tempano-douchebak

Producten gemaakt van DuraSolid®, het mineraal materiaal ontwikkeld door Duravit, voldoen zelfs zonder een extra laag aan de antislipeisen. Baden gemaakt van DuraSolid® A hebben bovendien een mat fluweelzacht oppervlak en voelen aangenaam aan zonder zichtbare voegen en naden, zoals bijvoorbeeld de badkuipen van de series Cape Cod door Philippe Starck, DuraSquare of Luv door Cecilie Manz.

Stonetto-douchebakken met de DuraSolid® Q oppervlaktestructuur garanderen daarnaast veiligheid in de badkamer dankzij slipweerstand klasse B. Het innovatieve minerale materiaal voelt comfortabel aan dankzij de textuur die doet denken aan natuursteen.

Naast de samenstelling van de badkamerelementen moet ook rekening worden gehouden met de structurele omstandigheden. Zo hebben de vloergelijke douchebakken van Duravit geen rand, wat struikelen helpt voorkomen. De vloergelijke Tempano-douchebakken bieden bovendien de mogelijkheid van een eenvoudige installatie: het speciaal ontwikkelde steunframe wordt voorgemonteerd geleverd en kan ter plaatse gemakkelijk aan de hoogte van de vloerconstructie worden aangepast met behulp van sjablonen en de van bovenaf bereikbare verstelbare poten. De Stonetto-douchebakken bieden ook de mogelijkheid van een vloergelijke inbouw.

Oriëntatie overdag en 's nachts dankzij badkamerverlichting

Badkamerverlichting is een andere veiligheidsfactor. Goed verlichte badkamers maken struikelgevaren zichtbaar, overdag en 's nachts. 

Douchewc's met LED-nachtverlichting, zoals de SensoWash® Starck f, bieden oriëntatie en veiligheid in het donker zonder de rust van het lichaam te onderbreken. Bovendien zijn alle toetsen op de A2-bedieningsplaat permanent verlicht in het donker om de oriëntatie te verbeteren. De nachtverlichting schakelt automatisch aan of uit, afhankelijk van het omgevingslicht.

SensoWash® Starck f
SensoWash® Starck f

Sommige spiegels en spiegelkasten zijn ook voorzien van wastafelverlichting die als nachtlamp fungeert. Bij de L-Cube meubelserie is bijvoorbeeld een optioneel inbouwframe verkrijgbaar met een geïntegreerde LED-nachtverlichting en daglichtsensor.

L-Cube meubelserie
L-Cube meubelserie

Bescherming tegen brandwonden dankzij thermostaten

Een thermostaat garandeert dat de gewenste temperatuur snel kan worden ingesteld en is ideaal in gevallen van terugkerende schommelingen in druk en temperatuur in de toevoerleidingen. Een veiligheidsvergrendeling bij 38 graden beschermt de gebruiker tegen verbranding. Warmer water kan worden verkregen door een veiligheidsknop in te drukken en de hendel verder te draaien.

De C.1-kraanserie door Kurt Merki Jr. en de series B.1 en B.2 omvatten douchekop- en badkuipthermostaten voor opbouw- of inbouwinstallatie. Douchesystemen die optioneel verkrijgbaar zijn met een thermostaat of een ééngreepsdouchemengkraan zijn daarnaast een handige alles-in-één-oplossing. B.1, B.2 en C.1 zorgen voor een holistisch badkamerdesign en passen met hun zachte, opvallende en pretentieloze vormgeving perfect bij alle Duravit-series. Gepolijste chroomoppervlakken zorgen bij alle modellen voor een aangenaam gevoel. 

B.2-douchesysteem met thermostaat
B.2-douchesysteem met thermostaat

De combinatie van de antislip- en vloergelijke bodems, badkamerverlichting en thermostaten uit het Duravit-portfolio creëert niet alleen een veilige omgeving, maar is ook in overeenstemming met het designconcept van de holistische badkamer.

Download de foto's in 72dpi & 300dpi

ZIP - 84 Mb

Duravit AG

Duravit AG werd in 1817 opgericht in Hornberg, midden in het Zwarte Woud, en is vandaag de dag een internationaal toonaangevende producent van designbadkamers. De onderneming is wereldwijd in meer dan 130 landen aanwezig en staat voor innovaties op het gebied van origineel design, intelligent toegepaste techniek en de hoogste kwaliteit. In Samenwerking met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Philippe Starck, sieger design, Christian Werner, Cecilie Manz en jonge talenten zoals Bertrand Lejoly of Kurt Merki Jr. ontstaan unieke badkamers, die de levenskwaliteit van de gebruiker voor lange tijd verhogen. De productportfolio van Duravit omvat sanitairkeramiek, badmeubels, douchebakken en ligbaden, wellness-systemen, douchetoiletten, armaturen en accessoires en installatiesystemen.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be