Valeo toont innovaties in busvervoer op Busworld Brussels 2019

Valeo toont innovaties in busvervoer op Busworld Brussels 2019

Brussel, 30 september 2019 – Op de beurs Busworld in Brussel (18–23 oktober 2019) zal Valeo op Stand 222 in Hal 2 een aantal innovaties tonen voor bussen wereldwijd: mini-, stads- of dubbeldeksbussen, bussen met brandstofmotor, hybride systeem of elektrische aandrijving en bussen die worden ingezet in de stad, regionaal of voor de lange afstand. Valeo toont op de beurs een wereldprimeur: het all-electric REVO-E HP R744 verwarmings- en airconditioningsysteem dat gebruikmaakt van volledig klimaatneutrale technologie. 

Valeo REVO-E HP R744: verwarming en airconditioning zonder emissies
Het nieuwe Valeo REVO-E HP R744 systeem is een all-electric, emissieloze airconditioning-dakunit met een warmtepompfunctie voor bussen met alternatieve aandrijving. Het klimaatneutrale HVAC systeem werkt met het natuurlijke koelmiddel R744 bij omgevingstemperaturen van -20°C to +44°C, en met een laag energieverbruik. Het systeem kent een volautomatisch mechanisme dat altijd de juiste modus kiest uit de drie opties: airconditioning, warmtepomp of ontdooifunctie. De volautomatische ontdooifunctie van het systeem activeert bij temperaturen onder de 5°C zodat het systeem niet kan bevriezen, iets wat bij traditionele warmtepompen kan gebeuren.

Valeo Thermo HV: modulaire hoogvoltage verwarming met complete variabele aansturing
Ontwikkelaars van Valeo hebben voor het eerst een hoogvoltage verwarming voor elektrobussen ontwikkeld die volledig traploos is in te stellen.

Valeo E-Cooler BTM: koelen en verwarmen van de accu
Accu’s voor elektrische en hybride bussen zijn kostbaar en gevoelig voor temperatuursveranderingen. Om een lange levensduur en blijvende prestaties te garanderen ontwikkelde Valeo een accukoeler om de accucellen op de juiste temperatuur te houden. In aanvulling op de bestaande en bewezen 5kW versie van de Valeo E-Cooler, komt Valeo nu met een concept dat opereert op 7–10 kW en ook hoge omgevingstemperaturen aankan. Afhankelijk van de buitentemperatuur koelt het systeem op twee manieren: bij 15°C of minder gebruikt het systeem de relatief lage omgevingstemperatuur voor energiezuinige koeling (passieve koeling). Bij hogere buitentemperaturen schakelt de E-Cooler automatisch naar een actief koelcircuit. 

Valeo SPump: elektrische circulatiepomp ook in 120W versie
Valeo heeft de nieuwste generatie van de SPump circulatiepompen uitgebreid met een 120W versie die bij uitstek geschikt is voor kleinere watercircuits. Deze biedt de prestaties die nodig zijn voor e-bus toepassingen met een stroomratio van 3.800l/h bij 0,37 bar. Het 120W model heeft 40% minder losse onderdelen en is daarmee een van de lichtste en meest compacte circulatiepompen binnen de productfamilie.

Dankzij een slimme diagnosefunctie, geeft de pomp zelf alerts af die bijdragen aan een minimaal energieverbruik. Dit maakt deze pomp uitermate geschikt voor alle hybride, plugin hybride of elektrische bedrijfsvoertuigen die afhankelijk zijn van optimaal beheren van de beschikbare energie.

 

Over Valeo
Valeo is een automotive toeleverancier, partner voor alle autobouwers wereldwijd. Als technologiebedrijf brengt Valeo innovatieve producten en systemen die bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot en aan de ontwikkeling van intuïtief rijden. In 2018 behaalde de Group een omzet van 19,1 miljard euro en investeerde 13% van zijn omzet in onderdelen in Research and Development. Valeo heeft 188 fabrieken, 20 onderzoekscentra, 39 ontwikkelcentra en 15 distributieplatforms. Per 30 juni 2910 werkten er 114.350 mensen in 33 landen wereldwijd. Valeo is genoteerd aan de beurs van Parijs. 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel