Urbeez ondersteunt de lancering van Frichti in Brussel en zorgt voor een 100% groene levering

Urbeez ondersteunt de lancering van Frichti in Brussel en zorgt voor een 100% groene levering

De Franse detailhandelaar Frichti vestigt zich in de Belgische hoofdstad en kiest voor een milieuvriendelijke levering door samen te werken met de startup Urbeez

Brussel, 30 juni 2021 - Vanaf 29 juni zal onze hoofdstad zich verrijken met een nieuwe leveringsoplossing voor een snelle hap. Frichti, dat bijna zes jaar geleden in Parijs werd gelanceerd, biedt zelfgemaakte maaltijden, maar doet ook boodschappen op maat om de koelkast te vullen. Alles wat Urbeez levert zal vers, lokaal en seizoensgebonden zijn. Om de lancering te ondersteunen, heeft het samengewerkt met de startup Urbeez, die 100% elektrische stadslogistiek aanbiedt. Het aanbod zal 7 dagen op 7, van 9 tot 22 uur, beschikbaar zijn in het centrum en het zuiden van Brussel (Elsene, Etterbeek, Sint-Gillis, Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Oudergem). 

"Wij zijn verheugd de lancering van Frichti in de hoofdstad te begeleiden. Levering per fiets of elektrische scooter is een niet-vervuilende en vooral geluidsarme oplossing", zegt Angelino Capretti, oprichter van Urbeez. 

Story image

500% groei sinds de fondsenwerving afgelopen december

Een cijfer dat kan worden verklaard door de groeiende vraag naar koolstofneutrale leveringsoplossingen. Urbeez speelt hierop in door alle soorten bedrijfsvoertuigen aan te bieden: bakfietsen, scooters, maar ook bedrijfsvoertuigen die 100% elektrisch zijn. De Belgische startup werkt al samen met grote retailspelers als MediaMarkt, Brico, Efarmz, maar ook met micro-mobiliteitsspelers als Pony en Dott. 

"Maaltijdbezorging is niet nieuw voor Urbeez. We werken al dagelijks samen met Sushi Shop, een relatie die zich nu over het hele grondgebied ontwikkelt," vertelt Angelino Capretti.

In december 2020 haalde Urbeez 2,5 miljoen euro op bij investeerders die gespecialiseerd zijn in logistiek om de uitrol in het hele land te ondersteunen. 

"Met Urbeez willen we de logistiek zijn glorie en nobelheid teruggeven door de dienstverlening te verbeteren van een sector die op zoek is naar innovatie", zegt Angelino Capretti, oprichter van Urbeez.  
Story image
Story image
Ann-Frédérique Lorquet PR Consultant, Evoke

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel