Urbeez haalt 2,5 miljoen euro op voor het uitrollen van 100% elektrische leveringen

Untitled design (8).png

Brussel, 18 december 2020 - Het Brusselse Urbeez heeft 2,5 miljoen euro opgehaald bij investeerders - gespecialiseerd in logistiek - om haar voertuigen voor elektrische leveringen over heel België in te zetten. De start-up die in oktober 2020 werd opgericht zorgt zo met een 100% elektrisch voertuigenpark voor een omwenteling bij leveringen in de grootsteden. Van bakfiets over bestelwagen tot scooter: alle gebruiksvoertuigen werken op elektriciteit.

Urbeez is hierdoor een gamechanger in een sector die, onder meer dankzij de boomende e-commerce en de sluiting van de fysieke winkels door de gezondheidscrisis, in volle ontwikkeling is. De onderneming beschikt vandaag over 80% bakfietsen en 20% voertuigen op 3 of 4 wielen voor leveringen van maandag tot zaterdag, zowel in het stadscentrum als in de volledige 19 Brusselse gemeenten. Zo kan de start-up op elk uur van de dag leveren met een leveringsgraad van 99% en tot op een kwartier nauwkeurig van het aangekondigde ontvangsttijdstip. Om haar voertuigen te herladen, doet Urbeez naast het net van elektrische laadpalen dat momenteel in de stadscentra wordt uitgerold ook een beroep op een logistiek centrum in de Brusselse noordrand dat op groene energie werkt.

 
 

Grote spelers zoals Ikea en Colruyt
De onderneming werkt al samen met grote retailers zoals IKEA en Colruyt, maar ook met Brusselse initiatieven zoals Brussels’ Kitchen. Dankzij Urbeez kunnen ondernemingen opteren voor een verantwoorde levering en voortaan hun CO2-afdruk verminderen door gebruik te maken van snelle en minder vervuilende transportmiddelen dan de klassieke voertuigen. Bovendien hebben de milieuvriendelijke e-cargo leveringsoplossingen een reële impact op de luchtkwaliteit, het fileleed in de grootsteden en het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen.

Een fondsenwerving die mooie perspectieven biedt
Vanaf het eerste kwartaal 2021 zal de start-up ook in andere Belgische steden aanwezig zijn, onder meer dankzij deze financiering die de uitrol ervan op het volledige grondgebied versterkt. Deze snelle uitbreiding wordt bovendien mogelijk gemaakt dankzij strategische partnerships met onder meer Indigo Group en de terbeschikkingstelling van ruimte in parkeergarages om stedelijke opslagplaatsen te creëren.

Urbeez kan ook rekenen op een IT-oplossing van Track & Trace die door de start-up Urbantz wordt verstrekt. Deze oplossing levert een dubbel voordeel op: enerzijds een bewijs van levering voor de verkoper en anderzijds de mogelijkheid voor de koper om in realtime zijn of haar pakje te volgen zodra de koerier dit krijgt.

Over de oprichter
Na zijn ervaring bij Tier Mobility te Brussel, de Europese marktleider in zelfbedieningssteps, en na zijn activiteiten in Zuid-Europa (Frankrijk, Spanje, Italië, ...) te hebben beheerd, merkt Angelino Capretti dat het onmogelijk is om ondernemingen in de logistieke sector te vinden die uitsluitend met 100 % elektrische voertuigen werken. Daarom beslist hij om de dienst intern uit te bouwen. Op dat ogenblik realiseert hij zich welke opportuniteiten de markt van elektrische leveringen biedt. Vandaag hebben steeds meer ondernemingen groene logistieke middelen nodig (aanbestedingen, om aan de ISO-normen te voldoen...), zonder de overheden mee te rekenen die de uitrol van logistieke middelen tot de laatste duurzame kilometer willen aanmoedigen.

“Met Urbeez willen we de logistieke sector opnieuw herwaarderen door het volledige net elektrisch te maken en door de diensten van een sector onder druk te verbeteren.”, verklaart Angelino Capretti, oprichter van Urbeez.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be