UnifiedPost neemt CCM-platform ontwikkelaar Inventive Designers over

UnifiedPost neemt CCM-platform ontwikkelaar Inventive Designers over

UnifiedPost versterkt haar positie in hoog volume, omnikanaal-communicatietechnologie voor consumenten en gerelateerde consultingdiensten

La Hulpe, Antwerpen, 30 November 2018 – UnifiedPost, een van Europa’s toonaangevende FinTech bedrijven, heeft de Customer Communications Management (CCM) platformontwikkelaar Inventive Designers overgenomen. Het bedrijf is gevestigd in Antwerpen, werd opgericht in 1993 en telt 60 medewerkers.

Inventive Designers helpt bedrijven beter communiceren met hun klanten en stakeholders via  geavanceerde softwaretechnologie en bijhorende consultingdiensten. Het bedrijf  lanceerde enkele succesvolle digitale oplossingen om de klantenervaring te verbeteren zoals “Scriptura Engage TM” en “Xribe” bij verschillende sectoren, waaronder de bank- en financiële sector, verzekeringen, nutsbedrijven, telecommunicatie en de overheid. Dankzij deze overname kan UnifiedPost Group niet alleen haar documentgeneratie- en distributiecapaciteiten uitbreiden, maar ook haar Europese klantenbestand en netwerk aan partners.

De Inventive Designers overname kadert in een reeks strategische projecten van UnifiedPost om sneller toegang te krijgen tot (transactie) documentbedrijven in heel Europa. Het fintech bedrijf wil zich positioneren als de uitgelezen platformleverancier voor het digitaliseren van B2B(2C) financiële waardeketen. Dit gaat van transactionele documentstromen, interacties tussen leverancier en klant, tot betalingen en meer.

In april dit jaar haalde UnifiedPost €25 miljoen op van Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), een Amerikaans investeringsbedrijf en een internationale mix van privé-investeerders.

Met deze investeringsronde wil UnifiedPost haar groei in heel Europa versnellen en haar portfolio aan oplossingen uitbreiden. Dit is de tweede overname van UnifiedPost dit jaar, slechts enkele weken na de aankoop van ADM Solutions. Er worden er meer verwacht.

“Met de overname van Inventive Designers versterken we onze communicatiecapaciteiten tussen leverancier en klant,” zegt Hans Leybaert, CEO, UnifiedPost, “Dergelijke communicatie, of het nu gaat om transactionele of “interactionele” communicatie, is de grondstof waarmee we verder kunnen bouwen, door middel van betalingen en meer.”

“Als aandeelhouders hebben we altijd veel belang gehecht aan de continuïteit en groei van onze onderneming. Gezien het belang van Inventive Designers’ portfolio binnen de UnifiedPost Group zijn we ervan overtuigd dat alle betrokkenen – medewerkers, klanten, partners, etc. – baat zullen hebben bij dit nieuwe hoofdstuk.” zegt Joke Dehond, voormalig voorzitter Raad van Bestuur van Inventive Designers. “We willen graag iedereen bedanken die ons bedrijf vanaf het begin gesteund heeft.”

Door onze krachten te bundelen, kunnen we onmiddellijk een veel groter klantenbestand bedienen,” voegt Jim Verbist, CEO van Inventive Designers, toe. “Bovendien, als het Documents Expertise Centrum van UnifiedPost, zullen we onze mogelijkheden op het gebied van klantencommunicatie versterken door onze roadmap te versnellen en ons digitaal ecosysteem voor klantenervaring uit te breiden met complementaire technologiepartners in data-aggregatie, analysetools, betalingsverwerking, etc.”


Over UnifiedPost
We zijn een toonaangevend FinTech bedrijf dat bedrijven helpt bij het digitaliseren en het optimaliseren van hun financiële B2B en B2C waardeketen: van contract, over factuur tot betaling, tot en met alternatieve financiering. Daarom ontwikkelen en beheren we platformen voor elektronisch betalingsverkeer, financiering van facturen, etc. vertrekkende van “transactionele documentverwerking”.

Interessante feiten en cijfers m.b.t. de UnifiedPost groep:

  • Opgericht in 2001, met een bewezen track record
  • €26 miljoen euro geconsolideerde omzet in 2017, overwegend recurrent
  • 260+ FTE in Europa, waarvan 70+ in R&D
  • 200 miljoen documenten verwerkt per jaar
  • Ruim en gevarieerd klantenportfolio in verschillende industrieën (banken, leasing, nutsbedrijven, media, telco’s, reizen, sociale zekerheidsdienstenverleners en openbare organisaties) variërend van grote internationale bedrijven tot KMO “communities
  • PAY-NXT betaalinstelling erkend door de Nationale Bank van België
  • Internationaal M&A track record (e.g. ZET Solutions, PowertoPay, Nomadesk, Onea, ADM Solutions, etc.)

Over Inventive Designers
Inventive Designers, met hoofdzetel in Antwerpen, België, werd in 1994 opgericht door Guy Dehond en Patrick Morren als communicatietechnologieontwikkelaar. Onder leiding van Joke Dehond en Klaas Bals, evolueerde het bedrijf tot een geavanceerde Customer Communications Management (CCM) technologie- en dienstverlener.

Inventive Designers heeft een best-in-class, omnikanaal en hoog volume CCM platform, “Scriptura Engage TM” ontwikkeld dat gebruikt wordt om de klantervaring en merkconsistentie over de volledige levenscyclus van de klant bij grote bedrijven wereldwijd te verzekeren.

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken: De hierin opgenomen verklaringen kunnen vooruitzichten, toekomstverwachtingen, meningen en andere toekkomstgerichte verklaringen bevatten met betrekking tot de verwachte toekomstige prestaties van UnifiedPost en van de markten waarin UnifiedPost actief is. Dergelijke toekomstgerichte uitspraken zijn gebaseerd op de  huidige inzichten en veronderstellingen van het management met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen. Ze houden van nature bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren in die gerechtvaardigd lijken op het moment dat ze worden gemaakt, maar die mogelijk niet accuraat blijken te zijn. De werkelijke resultaten, prestaties of gebeurtenissen kunnen daarom wezenlijk verschillen van de resultaten, prestaties of gebeurtenissen die zijn uitgedrukt of geïmpliceerd in dergelijke toekomstgerichte uitspraken. Behalve zoals vereist door de toepasselijke wet, onderneemt UnifiedPost geen enkele verplichting om toekomstgerichte verklaringen in deze persmededeling bij te werken, te verduidelijken of te verbeteren in het licht van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of andere zaken en wijst elke aansprakelijkheid met betrekking tot dit alles van de hand. De lezer wordt gewaarschuwd niet onnodig te vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen.

Jim Verbist CEO, Inventive Designers
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel