Ulrich Engenhardt is nieuwe Chief Business Units Officer bij Rittal

Rittal breidt bedrijfsunits uit om klantprocessen te optimaliseren

Lokeren, 25 juli 2023 - Als kersvers Chief Business Units Officer (CBO) is Ulrich Engenhardt sinds 1 juni 2023 verantwoordelijk voor de internationale uitbreiding van de bedrijfsunits behuizingen, IT en energiesysteemspecialisten. Die units zijn van toenemend belang voor Rittal, als wereldspeler op het vlak van behuizingstechniek en IT-infrastructuur, om klanten in meer dan 90 procent van de industrieën te helpen hun waardecreatieprocessen te optimaliseren. Ulrich Engenhardt vervoegt ook de Raad van Bestuur van Rittal. 

"We zijn dankbaar dat we in Ulrich Engenhardt een ervaren topmanager hebben gevonden, die veel expertise heeft in de ontwikkeling en internationale oriëntatie van bedrijfsunits", zegt Markus Asch, CEO van Rittal International en Rittal Software Systems: "Op het vlak van Industry, IT, Energy & Power, Cooling en Service staan we wereldwijd dicht bij onze markten en klanten, zodat we hen optimaal van dienst kunnen zijn, afhankelijk van de specifieke behoeften van de betreffende industrieën."

Indrukwekkende achtergrond

De afgelopen twintig jaar bekleedde Ulrich Engenhardt functies in het topmanagement van middelgrote bedrijven in de machinebouw, automotive en medische technologie. Meest recentelijk gaf hij als Executive Vice President leiding aan de business unit Professional Products bij Alfred Kärcher SE & Co. KG.

"Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol bij dit indrukwekkende bedrijf", getuigt Engenhardt. "Een van de speerpunten van mijn functie is de totaalaanpak van de waardeketen van onze klanten. Met de combinatie van hardware en software kunnen we hen helpen om actuele problemen zoals energie-efficiëntie en productiviteit sneller en beter op te lossen, dat is vandaag de dag een enorme uitdaging, maar tegelijk ook een kans."

Sterke waardencultuur

Rittal en de Friedhelm Loh Group staan volgens de nieuwe CBO voor de kracht van Innovatie.

"Dit familiebedrijf durft de status quo voortdurend ter discussie te stellen en gericht en veelomvattend te investeren in innovaties voor de toekomst. Ik ben onder de indruk van het kansgericht en ondernemend denken. Bovendien hanteren de mensen in dit bedrijf een sterke waardencultuur. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van professor Friedhelm Loh, het management en de medewerkers."

Ulrich Engenhardt volgt Uwe Scharf op, die als Managing Director de leiding van Rittal Sales Germany op zich neemt.

Ulrich Engenhardt, nieuwe Chief Business Units Officer bij Rittal
Ulrich Engenhardt, nieuwe Chief Business Units Officer bij Rittal

Over Rittal
​Rittal, met het hoofdkantoor in Herborn, Hesse, Duitsland, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor industriële behuizingen, stroomverdeling, klimaatbeheersing en IT-infrastructuur, alsmede software en diensten. Systemen van Rittal worden wereldwijd in meer dan 90 procent van alle industrieën toegepast. 

Oplossingen van Rittal worden ingezet in een groot aantal industriële en IT-toepassingen, waaronder verticale sectoren zoals de transportindustrie, energieopwekking, machine- en installatiebouw, IT en telecommunicatie. Rittal is wereldwijd actief met meer dan 9.000 werknemers en meer dan 64 dochterondernemingen. Het ruime productassortiment omvat infrastructuuroplossingen voor modulaire en energie-efficiënte datacenters met innovatieve concepten voor de beveiliging van fysieke data en systemen. Toonaangevende softwareleveranciers Eplan en Cideon voegen waarde toe door interdisciplinaire engineeringdiensten te leveren, terwijl Rittal Automation Systems oplossingen biedt voor schakelapparatuur.

Rittal, opgericht in 1961, is het grootste bedrijf van de Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 95 internationale dochterondernemingen. Het heeft meer dan 12.000 werknemers in dienst en boekte in het fiscale jaar 2022 een omzet van € 3 miljard. In 2022 werd het familiebedrijf door het Top Employers Institute voor het 14e achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot een van de belangrijkste werkgevers van Duitsland. In het kader van een onderzoek in heel Duitsland identificeerde het tijdschrift Focus Money de Friedhelm Loh-groep in 2021 voor de vijfde keer als een van de beste aanbieders van beroepsopleidingen van het land. In 2023 ontving Rittal, voor de tweede keer op rij, het Top 100-zegel als een van de meest innovatieve middelgrote ondernemingen van Duitsland.

Kijk voor meer informatie over onze organisatie op onze website:

Over Rittal: https://www.rittal.com/be-nl/Unternehmen/Portraet

Over Friedhelm Loh Group: https://www.rittal.com/be-nl/Unternehmen/Friedhelm-Loh-Group

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be