Persuitnodiging: Cegelec Fire Solutions en FESG testen brandveiligheid ondergrondse parking met testopstelling

Onderzoek naar het veiligheidsniveau in ondergrondse gesprinklerde parkeergarages

Op dinsdag 13 november zal Cegelec Fire Solutions, specialist in innovatieve blussystemen, een full-scale brandproef uitvoeren om het effect van sprinklers op brandende wagens in een ondergrondse parkeergarage in kaart te brengen. Hiervoor werd met containers een parkeergarage nagebouwd op Campus Vesta in Ranst. Onder andere het brandgedrag van wagens en de kans op brandverspreiding zal onderzocht worden.

De testopstelling kadert in de nieuwe richtlijn die door de Vlaamse overheid werd gelanceerd met betrekking tot brandveiligheid in ondergrondse parkings. Een belangrijke factor hierbij is het gecombineerd gebruik van zowel rook- als warmteafvoer (RWA’s) en sprinklersystemen.

In het kader van deze richtlijn ontwikkelde Fire Engineered Solutions Ghent (FESG) in samenwerking met Cegelec Fire Solutions, FOD Binnenlandse Zaken en verschillende brandweerzones (Antwerpen 1, Zone Midwest en Leuven) een nieuwe onderbouwde risico-analysetool.

Programma

  • 13u30    Ontvangst
  • 14u00    Verwelkoming door Fire Engineered Solutions Ghent en Cegelec Fire Solutions
  • 14u05    Toelichting testopstelling door Dhr. Xavier Deckers (FESG), Dominique Goidts (Cegelec Fire Solutions), Jan De Saedeleer (FOD Binnenlandse Zaken) en Bart Merci (UGent)
  • 15u30    Full-Scale Brandproef
  • 16u00    Receptie

Adres (Shuttlebus)
Tuincentrum Leo Nagels
Liersebaan 303
2240 Viersel

U wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens een full-scale brandproef in deze testopstelling. Gelieve uw aanwezigheid voor woensdag 7 november te bevestigen bij Corneel@evokepr.be of +32 (0)2 740 32 43

Met vriendelijke groeten

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be