Uitnodiging: ‘Aan tafel met Bruegel: De vlaai van toen, de smaak van nu’

Aalst / 14 mei 2019 / 10.30 uur

Beste journalist,

Meer dan 450 jaar geleden vereeuwigde Pieter Bruegel de Oude de vlaai in zijn meesterwerk ‘Nederlandse Spreekwoorden’, een streekproduct dat tot op de dag van vandaag nog steeds bijzonder gesmaakt wordt. Maar welke vlaaien beeldde Bruegel nu precies af?

In het kader van het Bruegeljaar en onder het motto ‘Aan tafel met Bruegel: De vlaai van toen, de smaak van nu’ ging het Vlaamse erkenningslabel Streekproduct.be op zoek naar de oudste vlaairecepten en hun link met de vlaai van vandaag.

Zes vlaaienkenners en geschiedkundigen* bogen zich eind maart over dit vraagstuk tijdens een rondetafelgesprek en onderzochten de schilderijen van Bruegel en zijn tijdgenoten, 16e en 17e eeuwse recepten en moderne productieprocessen. Op dinsdag 14 mei om 10.30 uur zal Streekproduct.be, dat deel uitmaakt van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM vzw), de resultaten van dit onderzoek voorstellen in bibliotheek Utopia in Aalst.

We nodigen u van harte uit op dit event. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij Ymke Deprez via ymke@evokepr.be of op het nummer +32 479 75 52 32.

Programma:

Locatie:

Bibliotheek Utopia, Utopia 1 - 9300 Aalst

Utopia is gelegen vlakbij het station van Aalst. Parkeren kan op Parkings Keizerhallen of Hopmarkt.

*Geert Draye van het Centrum Agrarische Geschiedenis, Ina Ruckebusch, wetenschappelijk medewerker van het Bakkerijmuseum Veurne, Tom De Ridder van erfgoedcel Denderland, kunsthistoricus Marc Mees, André Delcart, kenner culinair erfgoed en streekproducten en Jo Van Caenegem, projectverantwoordelijke Steunpunt Streekproducten.

Alvast bedankt voor de reactie.

Met vriendelijke groeten,

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be