Uitgebreid ZF assortiment voor onderhoud koppeling van bedrijfsvoertuigen

  • Toonaangevend assortiment onderdelen voor alle grote fabrikanten van bedrijfsvoertuigen
  • Alle technische innovaties zijn snel beschikbaar voor de onafhankelijke aftermarket
  • Gemakkelijk en vlot zoeken naar beschikbare TraXon-koppelingen via de ZF Aftermarket Online Product Catalog

ZF biedt oplossingen die zorgen voor meer efficiëntie, veiligheid, connectiviteit en intelligentie en op die manier de toekomst van de bedrijfsvoertuigensector vormgeven. Dankzij zijn aftermarket-organisatie en een wereldwijd servicenetwerk kan de toonaangevende leverancier van bedrijfsvoertuigen een uitgebreid scala aan oplossingen bieden, variërend van onderhoud en reparatie tot duurzame herbestemming en digitalisering van wagenparken. De groep achter ZF staat al jarenlang bekend als de nummer één leverancier van aandrijving- en transmissiesystemen. Het ZF Aftermarket-assortiment omvat bijgevolg alle reserveonderdelen voor reparatie van koppelingen en transmissies. Het assortiment gaat veel verder dan enkel de bedrijfswagenmerken met ZF transmissies.

Het TraXon automatische transmissiesysteem met 12 of 16 versnellingen voor bedrijfsvoertuigen is het meest gebruikte systeem in nieuwe zware vrachtwagens op de Europese markt. Naast de grote merken in de vrachtwagensector maken ook veel busfabrikanten gebruik van dit versnellingssysteem. Voertuigen met dit type transmissie verschijnen steeds vaker in onafhankelijke vrachtwagenwerkplaatsen sinds de productie van het onderdeel in 2014, toen als opvolger van het AS-Tronic model. Hoewel de automatische bediening de slijtage van de koppeling aanzienlijk vermindert in vergelijking met vroegere handgeschakelde transmissiesystemen, is de frictiekoppeling van de TraXon nog steeds een slijtagegevoelig onderdeel. De levensduur hangt in hoge mate af van het gebruikersprofiel: in het langeafstandsverkeer kan het onderdeel een kilometerstand tot een miljoen kilometer hebben, dankzij het relatief lage aantal start- en schakelbewegingen. Bij intensief gebruik kan een vervanging echter al na 250.000 kilometer noodzakelijk zijn.

ConAct, het slimme ontkoppelingssysteem
Een belangrijk verschil met het vorige AS-Tronic model schuilt in de bediening van de koppeling. De TraXon-transmissie is altijd uitgerust met ConAct, een concentrische pneumatische ontkoppelingscilinder die de conventionele bediening van de koppeling met een ontkoppelingshendel vervangt. Het systeem bepaalt automatisch de optimale ontkoppelingspositie; de voertuigelektronica regelt zachtjes de bediening. Hierdoor wordt het risico van overbelasting van de koppeling door de bestuurder vermeden.

Toch is het vervangen van de koppeling bij de TraXon een proces dat sterk lijkt op dat van een conventionele transmissie voor bedrijfsvoertuigen. Het is echter belangrijk dat de pneumatische druk in het ConAct-systeem moet worden ontlast via de daarvoor bestemde ontluchtingsschroef, voordat de koppeling wordt gedemonteerd, en dit bij alle werkzaamheden aan de koppeling, aan de ConAct en bij het demonteren van de transmissie.

Voorspellende onderhoudsfunctie
Om schade of slijtage in een vroeg stadium op te sporen en zo ongeplande bezoeken aan de garage tot een minimum te beperken, is er een optionele voorspellende onderhoudsfunctie voor het transmissiesysteem. Dat stelt wagenparkbeheerders in staat om de toestand van cruciale afzonderlijke componenten zoals transmissieolie of koppelingsplaten voortdurend in de gaten te houden en het onderhoud vooraf te plannen. Dat vermindert de kosten en verlengt tegelijkertijd de levensduur van de transmissie.

Reserveonderdelen voor alle merken
ZF Aftermarket biedt echter niet alleen reserveonderdelen voor de eigen transmissies aan. ZF is ook de belangrijkste leverancier van koppelingen voor de vrachtwagenfabrikanten die hun eigen transmissies produceren. Zelfs voor modellen die zijn uitgerust met een koppeling van een andere leverancier dan de originele uitrusting, zijn aftermarket-onderdelen in OEM-kwaliteit te vinden in het ZF-programma. Bij ZF Aftermarket vinden technische OEM-innovaties bijzonder snel hun weg naar de onafhankelijke aftermarket. Amper twee jaar na de lancering zijn deze reeds als reserveonderdelen beschikbaar voor alle onafhankelijke bedrijven. Een voorbeeld daarvan zijn de nieuwe koppelingsplaten met een torsiedemper die zijn aangepast aan de nieuwste generaties motoren.

Garages kunnen op aftermarket.zf.com opzoeken voor welke bedrijfswagenfabrikanten en specifieke vrachtwagen- en busmodellen de TraXon-koppelingen verkrijgbaar zijn. De eenvoudige zoekfunctie in de vernieuwde online productcatalogus is gebaseerd op het Tecdoc-systeem en maakt het makkelijk om te zoeken op onderdeelnummer of op de fabrikant en het ‘type code number’ van het voertuig. Bovendien kunnen verdere productinformatie en installatie-instructies worden gedownload, en kunnen trainingen worden geboekt via het ZF Aftermarket online portal.

 

Photo: ZF

Perscontact
Fabiola Wagner, Head of Aftermarket Communication
Phone: +49 9721 4756-110, Fax: +49 4755-658, ​
E-mail: [email protected]

Patric Roos, Aftermarket Communications International
Phone: +49 9721 4756-516, Fax: +49 4755-658, ​
E-mail: [email protected]

Over ZF
ZF is een wereldwijd technologiebedrijf dat systemen levert voor personenauto's, bedrijfswagens en industriële technologie, waarmee de volgende generatie mobiliteit mogelijk wordt gemaakt. ZF zorgt ervoor dat voertuigen kunnen zien, denken en handelen. In de vier technologische domeinen van Vehicle Motion Control, Integrated Safety, Automated Driving en Electric Mobility biedt ZF uitgebreide product- en softwareoplossingen voor gevestigde voertuigfabrikanten en nieuw opkomende transport- en mobiliteitsdienstverleners. ZF elektrificeert een breed scala aan voertuigtypen. Met haar producten draagt het bedrijf bij aan het verminderen van emissies, het beschermen van het klimaat en het verbeteren van veilige mobiliteit.

In het fiscale jaar 2020 rapporteerde ZF een omzet van €32,6 miljard. Het bedrijf heeft meer dan 150.000 medewerkers in dienst op ongeveer 270 locaties in 42 landen.

ZF Friedrichshafen AG's toonaangevende aftermarket en fleet solutions portfolio is gebouwd op haar sterke merken; Lemförder, Sachs, TRW en WABCO. Een breed product- en dienstenaanbod, geavanceerde connectiviteitsoplossingen voor digitaal mobiliteitsmanagement en een wereldwijd servicenetwerk, ondersteunen en verbeteren de prestaties en efficiëntie van alle voertuigtypes gedurende hun hele levenscyclus. De aftermarket-organisatie van het bedrijf is zowel een architect en gangmaker voor de Next Generation Aftermarket als de voorkeurspartner voor wagenpark- en aftermarket-klanten wereldwijd.

Voor meer persinformatie en foto's kunt u terecht op: www.zf.com

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be