Twee informatieve webinars en tien gratis webshops voor honderdtal studenten UCLL

Twee informatieve webinars en tien gratis webshops voor honderdtal studenten UCLL

Webhero helpt studenten aan een eigen webshop

Leuven, 3 november 2021 - Websiteplatform Webhero en hogeschool UCLL slaan de handen in elkaar. Een honderdtal studenten Advanced Business Management die een eigen start-up ontwikkelen, kregen tijdens twee webinars de nodige uitleg en inzichten van Webhero-deskundigen. De ondernemende studenten kunnen de theorie vervolgens meteen omzetten in de praktijk dankzij tien gratis webshops die Webhero ter beschikking stelt van de studenten. Op die manier maken ze al vroeg in hun carrière kennis met de kracht van een goed uitgebouwde webshop.

Het Leuvense Webhero kan bogen op twintig jaar ervaring met e-commerceplatformen en webshops. Momenteel host het bedrijf meer dan 250 webshops voor kmo’s en zelfstandigen. Die kennis wordt voortaan ook gedeeld met studenten van de UCLL hogeschool dankzij een nieuwe samenwerking tussen Webhero en de onderwijsinstelling. “We engageren ons om informatieve webinars te geven en stellen ons platform gratis ter beschikking aan studenten die dromen van een eigen onderneming”, kaderen Webhero-oprichters Jo Deferm en Sander Claes de samenwerking. “Studenten die ooit als ondernemer effectief een eigen webshop willen uitbouwen, hebben op die manier al kennis gemaakt met ons platform.”

"We engageren ons om informatieve webinars te geven en stellen ons platform gratis ter beschikking aan studenten die dromen van een eigen onderneming." Jo Deferm en Sander Claes, oprichters Webhero

Wegwijs in de webshopwereld
Tijdens de webinars werden een honderdtal studenten van de richting Advanced Business Management met keuzetraject Management en Ondernemen wegwijs gemaakt in de webshopwereld. Deze studenten werken gedurende een heel jaar in groepjes van tien aan een eigen start-upproject, goed voor 25 van de in totaal 60 studiepunten van het academiejaar. 

In de eerste webinar focuste Jo Deferm samen met Jens De Meester, manager bij online marketingbureau JAYJAYS, op de ontwikkeling van een succesvolle webshop. In de tweede webinar gingen online marketeers Stephanie Nevens en Jennifer Hous dieper in op de werking van het Webhero-platform en maakten de studenten kennis met de beheermodule waarmee een webshop uitgebouwd kan worden.

Binnenkort ook fysiek?
De studenten gaan nu met de informatie en inzichten aan de slag om zo in de loop van het academiejaar de webshop van hun eigen start-up te lanceren. UCLL onderzoekt momenteel de mogelijkheid om een fysieke pop-up store te openen in de Leuvense Bondgenotenlaan. Daar zal de inhoud van de webshops fysiek te bewonderen zijn.

Tijdens de webinars werden een honderdtal studenten wegwijs gemaakt in de webshopwereld.
Tijdens de webinars werden een honderdtal studenten wegwijs gemaakt in de webshopwereld.
Jo Deferm
Jo Deferm Mede-oprichter, Webhero
Mattias Goossens
Mattias Goossens PR Consultant, Evoke

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel