Transport Engelbosch ruilt manuele planning in voor tijdwinst en gebruiksvriendelijkheid van Dashdoc

Trainingsdag maakt chauffeurs digitaal wegwijs in transport management system

Het Tiense transportbedrijf Transport Engelbosch schakelde afgelopen zomer over van een manueel planningsysteem met behulp van Excel naar het geautomatiseerde digitale transport management system van Dashdoc. Op die manier wordt administratie gecentraliseerd en kan de planning eenvoudiger opgesteld worden.

Transport Engelbosch is al bijna vijfentwintig jaar een vaste waarde in de Belgische transportwereld. Opgericht door Michel Engelbosch telt de vloot intussen veertig vrachtwagens. Om hun planning in goede banen te leiden, deden de planners jarenlang een beroep op Excel-werkbladen die vervolgens via mail of Whatsapp-berichten werden doorgestuurd naar de chauffeurs. Het is een werkwijze die wel meer transportbedrijven hanteren, maar die verre van efficiënt is.

Trainingsdag
Dat omslachtig, arbeidsintensief proces werd de voorbije zomer ingeruild voor het geautomatiseerde transport management system (TMS) van Dashdoc. Begin oktober werd een trainingsdag georganiseerd om de chauffeurs hier wegwijs in te maken, nadat ze in september al een testfase hadden doorlopen. “Tijdens interactieve opleidingen in kleine groepjes werden vragen beantwoord en werd stilgestaan bij het belang en de voordelen van elektronische vrachtdocumenten, het e-CMR. Op die manier helpen we iedereen zo vlot mogelijk overschakelen naar de digitale manier van werken”, zegt Elien Vanderborcht, operations manager bij Dashdoc.

Tijdwinst
Bij Transport Engelbosch begon men de zoektocht naar een TMS-oplossing net voor de coronapandemie losbrak. Via een leverancier van track & trace-oplossingen kwam coördinator van de TMS-implementatie en planningverantwoordelijke Floris Servranckx in contact met Dashdoc. “We hebben uiteindelijk voor Dashdoc gekozen omwille van de prijs, gebruiksvriendelijkheid en snelheid van de implementatie”, motiveert hij. “Alle informatie qua administratie, vakantieperiodes en te vernieuwen documenten wordt nu gecentraliseerd opgeslagen. Ik kan nu ook eenvoudig de vaste weekplanning dupliceren. Op termijn zal dit voor het opstellen van de planning makkelijk een besparing van drie à vier werkuren per week opleveren.” 

"We hebben voor Dashdoc gekozen omwille van de prijs, gebruiksvriendelijkheid en snelheid van de implementatie" - Floris Servranckx, planningverantwoordelijke bij Transport Engelbosch

Toegankelijk
De chauffeurs gebruiken de mobiele applicatie van het TMS als navigatiehulp, als track & trace-dienst van leveringen en om documenten te ondertekenen. Alle nodige documenten zijn ook opgeslagen in het systeem en daardoor steeds beschikbaar op de baan, zonder dat er een map met papieren aan boord is. Doordat het platform raadpleegbaar is in meer dan tien verschillende talen, kunnen ook anderstalige chauffeurs er meteen mee aan de slag. “Onze chauffeurs zijn het niet gewend om hun gsm voor werkgerelateerde zaken te gebruiken en waren aanvankelijk wat sceptisch”, herinnert Floris zich. “Intussen zijn ze het platform gewoon en zien ze er de meerwaarde van in. Op de trainingsdag kregen ze bovendien een antwoord op al hun vragen én werden ze door de bedrijfsleiding bedankt met een barbecue.

Floris Servranckx blikt tevreden terug op de start van de samenwerking met Dashdoc. “Op anderhalve maand tijd zijn we volledig operationeel met de software. Het idee dat ik in mijn hoofd had als softwareoplossing, is werkelijkheid geworden dankzij Dashdoc. Er wordt ook geluisterd naar onze feedback op nieuwe features die wij als eerste mochten uittesten.”

Over Dashdoc
Dashdoc is het avontuur van vier jeugdvrienden, ontstaan uit de drang om problemen op te lossen die eigen zijn aan wegtransport. Vandaag is het een bedrijf met 60 werknemers in Frankrijk en België. Het biedt verladers en vervoerders een veilige, performante en complete oplossing in de vorm van het eigen TMS. Het beheer van al hun vervoersactiviteiten, van planning tot facturering en de berekening van hun CO2-voetafdruk, wordt daarmee kinderspel.

Voor meer informatie over Dashdoc en zijn TMS-aanbod, bezoek www.dashdoc.eu

Sami Dandache

Sami Dandache

General Manager Benelux, Dashdoc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be