Toonaangevende telematicaleveranciers Webfleet Solutions en Lytx bieden een geïntegreerde en op video gebaseerde oplossing voor meer veiligheid van bestuurder en voertuig

  • Door de expertises op het gebied van videotelematica en wagenparkbeheer te bundelen, helpt de gecombineerde oplossing bestuurders en andere weggebruikers te beschermen.
  • De volledig geïntegreerde WEBFLEET Video-oplossing zal vanaf april 2021 toegankelijk zijn via het WEBFLEET-platform, wat één enkele interface-ervaring biedt.

Amsterdam/Kontich, 26 januari 2021 Webfleet Solutions, een van 's werelds grootste leveranciers van telematica en onderdeel van Bridgestone, werkt samen met Lytx, een toonaangevende wereldwijde leverancier van videotelematica-oplossingen voor wagenparken, om een geïntegreerde en op video gebaseerde oplossing aan te bieden. Voor WEBFLEET Video werd de cameratechnologie van Lytx geïntegreerd in het fleetmanagementsysteem van Webfleet Solutions. Gebruikers zullen zowel hun voertuigen als hun camera's in het voertuig kunnen benaderen en beheren via WEBFLEET, het bekroonde platform voor wagenparkbeheer, wat één enkele interface-ervaring biedt. 

WEBFLEET Video combineert de voertuig- en rijgegevens van Webfleet Solutions met de geavanceerde cameratechnologie van Lytx op basis van machine vision (MV) en kunstmatige intelligentie (AI). Gebruikers krijgen zo de volledige context van hoe hun wagenpark op de weg functioneert. Dit geeft de gebruiker meer inzicht in kritieke gebeurtenissen, waardoor hij ongevallen kan voorkomen, de veiligheid voor de bestuurder kan vergroten, de efficiëntie van het wagenpark kan verbeteren en de frequentie en kosten van verzekeringsclaims kan verlagen. 

"We zijn verheugd onze expertise te bundelen om wereldwijd nog meer klanten uit te rusten met eersteklas oplossingen", zegt Damian Penney, Europees vice-president bij Lytx. "Veel wagenparkbeheerders maken vandaag gebruik van meer dan één technologie, wat heel wat kan zijn om mee te jongleren. Dankzij de integratie van WEBFLEET Video krijgen klanten naadloos toegang tot toonaangevende, op video gebaseerde inzichten in bestuurdersgedrag en vlootbeheer", voegt Penney toe. ​ 

De combinatie van video- en telematicagegevens stellen zowel de bestuurders zelf als wagenparken op een aantal manieren veilig. WEBFLEET gebruikt bijvoorbeeld gegevens over rijgedrag, zoals stationair draaien of hard remmen, om bruikbare inzichten en real-time feedback te bieden die chauffeurs helpen veiliger en duurzamer te rijden. Met de toevoeging van Lytx' videotechnologie hebben wagenparkbeheerders nu een beter inzicht in de oorzaken van het rijgedrag. Dit kan chauffeurs beschermen tegen foutieve verzekeringsclaims en hen stimuleren om bij te dragen aan meer verkeersveiligheid. 

"We zijn ervan overtuigd dat Lytx de juiste partner is om onze volledig geïntegreerde video-oplossing in WEBFLEET te introduceren. Samen kunnen we nog beter voldoen aan de behoeften van de wagenparken die we bedienen met meer veiligheid en efficiëntie. WEBFLEET Video zal ook duidelijke bewijzen leveren in geval van verkeersincidenten. Dit beschermt de chauffeur tegen frauduleuze claims, terwijl bedrijven ook lange juridische procedures kunnen vermijden en onjuiste schade- of letselclaims kunnen weerleggen", besluit Taco van der Leij, Vice-president van Webfleet Solutions Europe.

Over Webfleet Solutions - een dochteronderneming van Bridgestone:

Webfleet Solutions is een van 's werelds grootste leveranciers van telematicaoplossingen, gewijd aan wagenparkbeheer, voertuigtelematica en connected car services. Haar belangrijkste Software-as-a-Service oplossing WEBFLEET wordt gebruikt door bedrijven van alle groottes om de prestaties van voertuigen te verbeteren, brandstof te besparen, bestuurders te ondersteunen en de algemene efficiëntie van het wagenpark te verhogen. Daarnaast biedt Webfleet Solutions diensten aan voor de verzekerings-, verhuur- en leasingsector, auto-importeurs en bedrijven die inspelen op de behoeften van zowel bedrijven als consumenten. Webfleet Solutions heeft wereldwijd meer dan 50.000 klanten en levert diensten aan chauffeurs in meer dan 100 landen, waardoor zij beschikken over het sterkste lokale ondersteuningsnetwerk in de branche en het breedste aanbod aan sectorspecifieke toepassingen en integraties met derden. Webfleets klanten profiteren elke dag van de hoge normen op het gebied van vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de ISO/IEC 27001:2013 gecertificeerde service, die in november 2018 opnieuw is geauditeerd. 

Webfleet Solutions is onderdeel van Bridgestone Europe NV/SA ("Bridgestone"), een dochteronderneming van Bridgestone Corporation, een wereldleider op het gebied van duurzame mobiliteit en geavanceerde oplossingen.

Ga voor meer informatie naar webfleet.com. Volg ons op Twitter @WebfleetNews. Ga voor meer informatie over Bridgestone in EMIA naar www.bridgestone-emia.com en Bridgestone newsroom.

Over Lytx:

Lytx is een toonaangevende leverancier van op machine vision en kunstmatige intelligentie gebaseerde videotelematica-, analyse-, veiligheids- en productiviteitsoplossingen voor commerciële wagenparken, de publieke sector en de buitendienst. Hun oplossingen maken gebruik van de kracht van video om chauffeurs en wagenparken veiliger, efficiënter, productiever en winstgevender te maken, zodat ze kunnen gedijen in de huidige concurrerende omgeving. De aanpasbare diensten en programma's omvatten chauffeursveiligheid, risicodetectie, vlootopsporing, naleving en brandstofbeheer. Met behulp van 's werelds grootste chauffeursdatabase, samen met eigen machine vision en kunstmatige intelligentie technologie, helpt Lytx duizenden wagenparken en meer dan 1,3 miljoen chauffeurs wereldwijd te beschermen en te verbinden. Ga voor meer informatie over Lytx-telematicasystemen naar https://www.lytx.co.uk, @LytxUK op Twitter, LinkedIn, de Facebook-pagina of YouTube-kanaal.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be