Vitrium van Christian Werner: een badkamer om in te leven

Tijdloos badmeubelprogramma inclusief nieuwe DuroCast UltraResist ronde opzetwaskom

  • Nieuw hoogwaardig materiaal voor de waskom: DuroCast UltraResist, vervaardigd volgens een mineraalgietproces
  • Meubels met beperkte diepte, bijzonder geschikt voor compacte badkamers
  • Discreet verlichte, halftransparante glazen fronten creëren een comfortabele sfeer
  • Design highlights: onderkasten met uitstekende waskom
  • Modern, tijdloos design

Overijse, 25 april - Ontwerper Christian Werner is bekend met het ontwerpen van badkamers en sanitair. Samen met Duravit werkt hij al jaren aan innovatieve oplossingen voor de badkamer. Na zes meubelprojecten heeft hij nu voor het eerst wastafels in combinatie met onderkasten ontworpen. Hier komen optisch en tastbaar interessante materialen samen: terwijl de wastafels van DuroCast UltraResist vervaardigd worden met een mineraalgietproces, worden de onderkasten geleverd met een edel metalen frame met fronten van verlicht glas, hout of verschillende decoratieve afwerkingen naar keuze. Zo ontstaat een natuurlijk ogend geheel dat comfort uitstraalt.

“Het uitgangspunt voor dit ontwerpidee was het consequent onderzoeken van gewoontes. Mijn doel bij Vitrium was om het badkamerontwerp en de routines die daarbij horen opnieuw te definiëren. Naast de keuken en de woonkamer is ook de badkamer een comfortabel toevluchtsoord voor mij”, legt Christian Werner het idee achter zijn badkamerserie uit.

Met subtiele kleuren en fijne oppervlakken creëert Vitrium een ​​feel-good sfeer. Daarvoor worden meubels, textiel zoals gordijnen en tapijten, maar ook decoratieve accessoires ingezet.

Modern & tijdloos: het design

De Vitrium-collectie van Duravit is een minimalistisch concept waarin verschillende vormen elkaar ontmoeten: een rechtlijnige onderkast wordt gecombineerd met een ronde opzetwaskom of een rechthoekige c-bonded wastafel. Het meest opvallende designkenmerk is de beperkte meubeldiepte met de overhangende opzetwastafel, waardoor het design ook geschikt is voor compacte badkamers.

"Het basisontwerpidee van de ingelijste voorkant en de transparantie van het meubilair is precies geïmplementeerd zoals ik me had voorgesteld. Tijdloos modern en eenvoudig – zo zag mijn Vitrium-ontwerp eruit”, zegt Christian Werner.

Het badkamermeubel van PEFC*-gecertificeerd hout wordt aangevuld met spiegels in rechthoekige en ronde vormen die hetzelfde design volgen, evenals een spiegelkast, die ook als inbouwversie verkrijgbaar is - allemaal met geïntegreerde led-verlichting.

"Vitrium staat voor de sensuele rituelen in de badkamer en definieert het verfijnde kader van de luxueuze, moderne badkamercultuur", omschrijft de ontwerper zijn idee. "De objecten in de serie zijn bedoeld om van de badkamer de lievelingsruimte te maken."

Comfort creëren: het meubilair

Het geometrische badkamermeubel oogt minimalistisch en elegant dankzij het fijne metalen frame in de kleuren wit en antraciet, verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Dankzij de langs achteren verlichte, doorschijnende voorkant van Parsol-glas, lijkt het meubel licht en bijna zwevend. Dat brengt warmte in het interieur.

"Het badkamermeubel biedt een podium aan bijzondere alledaagse voorwerpen, cosmetica of accessoires die iets bijzonders worden", verklaart Christian Werner.

Daarnaast zijn er fronten van hout en een effen decor met in totaal acht verschillende kleuren die de hoge mate van individualisering van de collectie illustreren. Een in het metalen frame geïntegreerde horizontale greep rondt het minimalistische meubel met uittrekelement af. Een extra binnenlade biedt verdeelde opbergruimte voor kleine voorwerpen. Bijpassende halfhoge en hoge kasten, voorzien van draaideuren en glazen legplanken, maken het meubelprogramma compleet.

Favoriet materiaal: de wasbak

Met Vitrium presenteert Duravit voor het eerst wastafels die volgens het mineraalgietproces worden vervaardigd. De DuroCast UltraResist, in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd in de Duravit-fabriek in Bischwiller, ziet er niet alleen buitengewoon elegant uit met zijn matte oppervlak, maar maakt ook een precieze vormentaal mogelijk. Dankzij een extra laklaag heeft het ook eigenschappen die bijzonder gunstig zijn in de badkamer: DuroCast UltraResist is gemakkelijk schoon te maken met zijn niet-poreuze oppervlak en is relatief ongevoelig voor krassen en vuil.

"Vooral het aangename, fluweelachtige oppervlak zorgt voor een buitengewoon gevoel", beschrijft Christian Werner de aanraking van het materiaal.

Er zijn twee verschillende wasbakken om uit te kiezen: een ronde opzetwaskom en een rechthoekige, naadloos geïntegreerde c-bonded versie met een zeer fijne buitenrand.

"De ronde opzetwaskommen op de lineaire meubelen vormen een rustige maar spannende symbiose", zegt Christian Werner.

Spanning ontstaat vooral doordat de ronde waskom iets over de rand van het meubel uitsteekt. De rechthoekige Vitrium wasbak daarentegen, verkrijgbaar in vijf verschillende maten, past naadloos in het meubel. De kranenserie Tulum van Philippe Starck in chroom of zwart mat is een passende aanvulling op de sanitaire objecten en rondt het uitgekiende designconcept af.

Vitrium - download de foto's in 300dpi.zip

ZIP - 121 Mb

*(PEFC/04-31-2357)

Christian Werner

Christian Werner, geboren in 1959 in Berlijn, studeerde industrieel ontwerp in Berlijn en Hamburg van 1980-1986 en leerde zo ook van Dieter Rams - een van de Duitse designiconen van de naoorlogse periode. Van 1987 tot 1992 werkte hij als ontwerper in loondienst en sinds 1992 als zelfstandige. Hij is een van de beste interieurontwerpers van Duitsland en won met zijn ontwerpen meermaals de red dot award en andere prijzen.

Meer dan 10 jaar geleden startte Christian Werner als eerste meubelontwerper voor Duravit met de badkamermeubelserie Ketho. Na inmiddels zes meubelprojecten ontwierp hij voor het eerst ook wastafels voor de serie Vitrium – in combinatie met console-onderkasten.

www.christian-werner.com

Over Duravit AG

Duravit AG uit Hornberg is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen wereldwijd. Het productportfolio van de complete badkameraanbieder omvat sanitairkeramiek, badkamermeubels, douches en badkuipen, wellnesssystemen, douche-wc's, armaturen en accessoires evenals installatiesystemen van de hoogste kwaliteit. Naast interne ontwerpexpertise werkt Duravit AG bij productontwikkeling nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner of Sebastian Herkner en Bertrand Lejoly, evenals getalenteerde nieuwkomers. Door de interactie van baanbrekende ontwerpen, compromisloze productuitmuntendheid, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoord ondernemerschap, werkt Duravit AG ambitieus om het leven van zijn belanghebbenden elke dag een beetje beter te maken. Een belangrijke maatregel daarbij is de overkoepelende missie om in 2045 zonder uitzondering klimaatneutraal te zijn.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be