Thomas Vroon aangesteld als Managing Director RoboRana Nederland

Focus op verdere groei van RoboRana Nederland in diverse sectoren

Woerden, 10 juli 2024 - RoboRana Nederland, gespecialiseerd in procesautomatisatie, data-optimalisatie en AI-integratie, promoveert Thomas Vroon tot Managing Director. Hij startte bij de oprichting in 2020 als Intelligent Automation Consultant en groeide in 2023 via een intern traject door tot Head Of Business And Innovation. Vroon zal de komende jaren mee de koers van RoboRana Nederland uitstippelen, met het oog op verdere groei in diverse sectoren.

De van oorsprong Belgische automatisatiespecialist RoboRana is sinds 2020 ook actief in Nederland. De lokale tak werd mee opgericht door Managing Partner Roel Hoeks en Intelligent Automation Consultant Thomas Vroon. Hij promoveerde in 2023 tot Head Of Business And Innovation. Na een intern groeitraject, gestimuleerd door de Cronos Groep en versterkt met een ondernemerstraject van de OECO Academy, zal Vroon voortaan als Managing Director mee het groeitraject bepalen van RoboRana Nederland. Daarbij zal veel aandacht gaan naar automatiseringprojecten in onder meer de bouwsector.

Achtergrond in bedrijfskunde

Thomas Vroon studeerde bedrijfskunde en deed zijn eerste ervaring op als accountmanager bij private bank Van Lanschot Chabot. Na een IT-omscholingstraject startte hij bij EsperantoXL als low code applicatie-ontwikkelaar. Daar maakte hij via ervaren collega Roel Hoeks kennis met de robotic process automation software van UIPath. Samen stonden ze aan de wieg van RoboRana Nederland in 2020. De afgelopen jaren hebben ze meerdere klanten in verschillende sectoren weten te overtuigen van de meerwaarde van RoboRana.

“Als consultant kon ik mijn achtergrond in bedrijfskunde en mijn talent voor sales ten volle benutten. Daarnaast kan ik dankzij mijn technische achtergrond oplossingen duidelijk uitleggen, wat helpt bij gesprekken met klanten. Ik ben zeer resultaatgericht en zie veel kansen in nieuwe trends zoals generatieve AI.”
Thomas Vroon, Managing Director RoboRana Nederland
Thomas Vroon, Managing Director RoboRana Nederland

Ondernemerstraject

Parallel aan zijn carrière bij RoboRana volgde Thomas het ondernemerstraject van de OECO Academy, met een focus op leiderschapstraining en teammanagement. Dit maakt hem extra complementair met collega Roel Hoeks.

“Terwijl Roel nieuwe brede IT-trends volgt en productonderzoek uitvoert, richt ik me voornamelijk op business development en de interne organisatie. Dankzij die tandem deden we in bijna elke sector veel ervaring op”, geeft Thomas Vroon aan.
Roel Hoeks blikt terug op die evolutie: “Thomas is een gedreven en ambitieus persoon die langdurige relaties met klanten nastreeft. In combinatie met zijn technische achtergrond is hij een waardevolle schakel voor onze klantenrelaties. Hij zal nu de hoofdverantwoordelijkheid dragen voor zowel business development als HR."

De benoeming van Thomas Vroon is een voorbeeld van hoe RoboRana en de bredere Cronos Groep ondernemersvrijheid en groeimogelijkheden stimuleren. “Ambitieuze jonge medewerkers zoals ik krijgen zo kansen om op professioneel en persoonlijk vlak te groeien. Dat wil ik zeker mee blijven promoten”, besluit Vroon.

Roel Hoeks en Thomas Vroon
Roel Hoeks en Thomas Vroon

 

Over RoboRana

​RoboRana is een snelgroeiende en innovatieve onderneming en specialist op het gebied van procesoptimalisatie en automatisatie waarbij ook procesdata centraal staat. Het oorspronkelijk Belgische bedrijf vestigde zich in 2020 ook in Nederland. RoboRana helpt organisaties bij het transformeren van data-intensieve bedrijfsprocessen, het verminderen van handmatig werk en fouten, het minimaliseren van kosten en het verbeteren van de klantervaring.

RoboRana werkt veelal met low code platformen en gaat steeds op zoek naar de beste future-proof oplossingen. Net als procesdenken, spelen data-inzichten een belangrijke rol. Aan de hand van data kunnen de juiste objectieve inzichten verkregen worden uit de processen van klanten. Deze inzichten voeden de acties om de processen te verbeteren. Niet de technologie, maar de klant staat centraal.

Jesse Huybrechts

Jesse Huybrechts

Copywriter, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be