Think big: Grote kleine badkamers

Think big: Grote kleine badkamers

Duravit biedt top-design oplossingen en tips voor kleine ruimtes.

We willen allemaal een badkamer die we kunnen ervaren als oase van rust en relaxatie. Maar wat als je hier geen plaats voor hebt? Gelukkig betekent een kleine oppervlakte niet automatisch minder mogelijkheden bij de inrichting van jouw droombadkamer. Met een creatieve indeling van de ruimte en hoogwaardige designproducten kan je ook jouw badkamer omtoveren tot een comfortabele relaxruimte. We zetten een aantal tips en ideeën voor je op een rijtje. 

Elke centimeter telt

Bepaalde meubelstukken zijn beter geschikt voor kleinere ruimtes. Focus op producten met compacte afmetingen en denk goed na over hoe en waar je bepaalde stukken monteert of plaatst. Zo zorgen wandmeubels die je aan de muur kan monteren bijvoorbeeld voor een besparing van waardevolle centimeters en creëert de zichtbare doorlopende vloer een ruimere indruk.

Deze indruk kan je bovendien versterken met een slimme kleurkeuze. Harmonieuze kleuren scheppen rust en laten de ruimte groter lijken. Een wastafel zoals de nieuwe Duravit Viu-serie met bijpassende XViu-meubel ontworpen door Sieger design, is een ideaal stuk voor efficiënt ruimtegebruik. Het meubel biedt kleine opbergruimtes aan de wasbak, handige opbergruimte eronder en bestaat in allerlei kleuren om te matchen met de rest van de kamer. Je boet dus niet in aan keuzevrijheid! 

Denk ook verticaal 

Echt optimaal gebruikmaken van een kleine ruimte doe je niet enkel door links en rechts te kijken maar ook omhoog. Benut de hoogte van de badkamer voor extra opbergruimte. Deze is heilig. Door spullen een plaats te geven in een kast zorg je voor visuele rust en vermijd je een gevoel van engheid. 

Design en materiaalkeuze spelen hier ook een belangrijke rol. De iconische ontwerper Philippe Starck bedacht voor Duravit de Cape Cod-console in glanzend wit, met chromen pootjes. Hoogwaardig design, authentieke materialen en met zijn beperkte afmetingen perfect voor jouw kleinere badkamer. De praktische console met royale opbergruimtes op twee niveaus helpt al jouw spullen netjes op te bergen zonder zijn sobere look te verliezen.

Toilet en douche, anders bekeken

Het ene toilet is het andere niet. Afhankelijk van de indeling van de badkamer kan de vorm van een toilet een wezenlijk verschil maken. De Compact-modellen van de Viu-serie met een rechthoekige basisvorm of ME van Starck met een rond ontwerp, besparen je kostbare centimeters. Wens je een verfrissende comfortupgrade? Een douchetoilet van Duravit neemt niet meer ruimte in dan een normaal toilet en kan ook in wit zijdemat.

Kies daarnaast voor een douche die je kan plaatsen op gelijk niveau van de vloer. Dit zorgt voor minder onderbrekingen in de kamer omdat de lijnen van de ruimte langer worden. De Tempano-douche geeft je door het puristische ontwerp een royaal gevoel voor ruimte. Waar het vroeger door plaatsgebrek misschien onmogelijk leek, kan je nu dankzij deze opties de ruimte creëren voor een volledig ingerichte badkamer voor overnachtende gasten!

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S IN HOGE RESOLUTIE Duravit kleine badkamers.zip - 96 MB

 

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel