Testo lanceert volautomatische vacuümpomp voor het vacumeren van koelsystemen en warmtepompen

testo 565i zorgt voor aanzienlijke tijdsbesparing en grotere flexibiliteit

Ternat, 30 april 2024 – Testo, de specialist in slimme meetoplossingen, innoveert andermaal met de testo 565i vacuümpomp. Door een volautomatische vacumering van koelsystemen en warmtepompen zorgt de 565i voor een aanzienlijke tijdsbesparing en meer flexibiliteit in het dagelijks werk.

Vacumeren is een belangrijk onderdeel van de ingebruikname en het onderhoud van koelsystemen en warmtepompen. Dit proces waarborgt dat een installatie goed presteert en lang meegaat door ongewenste vreemde gassen en vochtigheid te verwijderen. Alleen kan dat vacumeringsproces vele uren duren - zeker als het over grotere installaties gaat.

De testo 565i is een volautomatische vacuümpomp voor het vacumeren van koelsystemen en warmtepompen
De testo 565i is een volautomatische vacuümpomp voor het vacumeren van koelsystemen en warmtepompen

Daarom heeft Testo dit proces met zijn nieuwe vacuümpomp geautomatiseerd. De testo 565i stopt de vacumering automatisch bij het bereiken van de vacuüm-doelwaarde, en stuurt bij indien nodig. Na een eenmalige configuratie verloopt het vacumeringsproces dus geheel zelfstandig, zodat de technicus in de volgende stap meteen kan beginnen met het vullen van de installatie en alle verzamelde gegevens over de lekdichtheid kan bekijken. 

Draadloze connectiviteit en afstandsbediening via de smartphone

Efficiëntie en flexibiliteit worden steeds belangrijker, zeker in tijden van een gebrek aan geschoold personeel. Daarom gaan we voor een verbeterde workflow, met consequente connectiviteit tussen de instrumenten en met de smartphone als centraal platform. Zo kan met de testo Smart App het hele vacumeringsproces via de smartphone worden geregeld en kunnen alle verzamelde gegevens worden opgeslagen of rechtstreeks als meetrapport worden verstuurd. Dat biedt klanten een maximale flexibiliteit en bedieningscomfort”, zegt Jeroen Van der Kelen, managing director van Testo België. 

Compatibiliteit met brandbare koudemiddelen

Naarmate de behoefte aan klimaatvriendelijke oplossingen toeneemt, spelen brandbare koudemiddelen een steeds grotere rol en worden ze alsmaar vaker toegepast. Om voor moderne koelsystemen en warmtepompen gewapend te zijn, garandeert Testo met zijn nieuwe vacuümpomp ook bij brandbare koudemiddelen van de klassen A3 en A2L een veilige toepassing. 

Veiligheid en comfort

Ook aan de veiligheid is gedacht. Dat blijkt uit de geïntegreerde terugslagklep die vacuümverlies zelfs in het geval van een stroomonderbreking verhindert, en zo een hoge mate van betrouwbaarheid garandeert. Tot slot is er ook een groot kijkglas voorzien, dat een snelle beoordeling van het oliepeil mogelijk maakt en toelaat snel olie af te tappen of bij te vullen.

 

Over Testo

Testo, dat zichzelf in 1957 op de kaart zette met de ontwikkeling van de eerste elektronische thermometer, is wereldleider in innovatieve, high-precision meetoplossingen en -technologie voor HVAC/R (Heating, Ventilation, Air Conditioning and Refrigeration), voeding, farma en industrie. Het Duitse bedrijf, met wortels in het Zwarte Woud, telt vandaag 36 dochtermaatschappijen en 3.400 werknemers in 25 landen over de hele wereld. 

De producten, oplossingen en diensten van Testo maken het mogelijk om tijd en middelen te besparen en de kwaliteit van goederen te verbeteren, om zo bij te dragen tot de bescherming van onze gezondheid en het milieu. 

Momenteel draait het bedrijf een omzet van 400 miljoen euro, waarvan telkens een tiende in R&D geïnvesteerd wordt. De Belgische tak van Testo werd in 1986 opgericht door Jean-Pierre Van der Kelen en is, na Duitsland, het belangrijkste land van de groep, zowel in omzet als qua innovatie.

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be