TeRoCo wil een databot voor elke kmo

Belgische databotpionier ontwikkelt RPA-starterspakket voor kleine en middelgrote ondernemingen

Herentals, 21 september 2021 - Belgische databotpionier TeRoCo lanceert als eerste in ons land een starterspakket voor databots op maat van kmo’s. Met een laagdrempelige instapmodule wil het Herentalse bedrijf zo veel mogelijk kleinere en middelgrote ondernemingen ondersteunen om zelf bedrijfsprocessen te gaan automatiseren binnen human resources en finance-afdelingen.

Robotic process automation (RPA) won de voorbije jaren aan belang binnen uiteenlopende sectoren als gezondheidszorg, maakbedrijven en logistiek. Het is een innovatieve technologie die het mogelijk maakt om binnen een organisatie databots te introduceren die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van repetitief, administratief werk zoals de facturatie of klantenregistratie. En dat zonder programmeerkennis of ingrepen op de bestaande systemen. Nu de prijzen van databotleveranciers dalen en toegankelijker worden voor kleinere bedrijven, innoveert TeRoCo als databotpionier en -promotor opnieuw. 

“De prijs die je betaalt voor de licentie van software, verschilt nu niet meer zo veel van de kostprijs van een opleiding”, merkt medeoprichter van TeRoCo Pascal Kemps. “Bedrijven die met Windows werken, hebben vaak al voldoende aan de bestaande Microsoft Office 365-licenties om heel wat repetitieve bedrijfsprocessen te automatiseren. Die licenties bevatten immers Power Automate, de RPA-tool van Microsoft. Dankzij die RPA-technologie ​ krijgen werknemers tijd vrij om zich bezig te houden met taken die meer voldoening geven.”

Rendabel verhaal
Grote bedrijven zetten al langer in op RPA maar nu de technologie betaalbaarder wordt, kunnen ook kleinschalige ondernemingen op een rendabele manier instappen in het RPA-verhaal. Om kmo’s te helpen bij de implementatie en hen de nodige kennis te bieden om op lange termijn met databots te werken, lanceert TeRoCo een starterspakket op maat van kmo’s. Als onderdeel van het starterspakket krijgen deelnemers twee dagen lang een basisopleiding, afgestemd op de onderneming in kwestie. Daarna volgen nog vier halve dagen bijkomende praktijkgerichte ondersteuning, gericht op het takenpakket van de deelnemers. Kleinere bedrijven kunnen op die manier voor nog geen vierduizend euro aan de slag met RPA-technologie. 

“We leren mensen de basis van Power Automate aan en hoe je een databot taken aanleert”, legt Pascal Kemps uit. Hij vergelijkt het met een rijopleiding. “Je kan nog niet met een vrachtwagen, boot of vliegtuig overweg, maar je kan wel de baan op met een wagen. Maar dat kan op termijn wel, want we leren mensen om op een snelle en duurzame manier bots te bouwen die op termijn ook opschaalbaar zijn.”

Toegankelijk en gebruiksvriendelijk
Het voordeel van Power Automate is dat het breed verspreid is onder Windows-gebruikers. Daarnaast is het platform gebruiksvriendelijk en toepasbaar binnen algemene bedrijfsafdelingen zoals human resources en finance. “Verschillende bots kunnen naast elkaar ingezet worden en wie zich verder verdiept in de materie, kan op de reeds gebouwde bots verderwerken”, garandeert Pascal.

De opleiding kan zowel fysiek als vanop afstand gevolgd worden en wordt gegeven door een TeRoCo-ontwikkelaar. Wie met Power Automate aan de slag kan, betaalt voor het hele traject 3.200 euro exclusief btw. Organisaties waarvoor PA niet de geschikte oplossing is, kunnen we helpen met een geavanceerder pakket zoals UIPath.

Over Teroco
De Belgische start-up en databotpionier Teroco werd opgestart in 2017 door Johan Van den Bulck en Pascal Kemps, beiden met meer dan 20 jaar ervaring in logistiek, finance, HR en marketing. Ze bouwden en beheerden tevens één van de grootste corporate RPA Centers of Excellence in de Lage Landen.

Teroco levert harmonie. In vijf weken tijd implementeert Teroco databots. Deze virtuele assistenten helpen klanten om hun processen op een snelle en eenvoudige manier te automatiseren (RPA), systemen te integreren of op maat gemaakte applicaties te ontwikkelen. Dit gebeurt zonder bestaande (IT-)processen aan te passen of data te wijzigen. Het team van uitsluitend in-house vakexperten zoekt naar de beste databotoplossing en stemt die af op het individuele profiel van de klant en zijn specifieke business behoeften, zonder tijdrovend programmeerwerk. Teroco denkt als businesspartner mee en reikt duurzame oplossingen aan die technologie-onafhankelijk zijn. 

Teroco wordt volledig gefinancierd met eigen kapitaal. Teroco is actief op de Benelux en Franse markt en het hoofdkantoor is gevestigd in Herentals. Het bedrijf heeft in vier jaar tijd al gereputeerde bedrijven zoals Toyota, de Christelijke Mutualiteit, Partena, Liantis, Caterpilar, Brinks en ECS bediend. www.teroco.be 

TeRoCo-oprichters Pascal Kemps en Johan Van den Bulck
TeRoCo-oprichters Pascal Kemps en Johan Van den Bulck
Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be