Telenet Business geeft lokale ondernemers duwtje in de rug

Scoor Lokaal Met Digitaal

Een groot deel van de Vlaamse KMO’s is nog steeds niet online aanwezig. Nog al te vaak hebben ze geen website, webshop of Facebookpagina. Om onze Vlaamse ondernemers een digitaal duwtje in de rug te geven, lanceert Telenet Business het initiatief ‘Scoor Lokaal Met Digitaal’ en schenkt meer dan 200 lokale ondernemers een gratis Facebookcampagne, een week lang digitaal advies met opvolging én meer visibiliteit dankzij de DigiBuzz, een gratis rondrijdend digitaal reclamebord in hun stad. De actie sluit aan bij De Digitale Versnelling die in maart werd gelanceerd en waarbij 15 experts (nu nog steeds) langsgaan bij ondernemers en KMO’s om hen te helpen hun zaak online te promoten.

Uit GfK-onderzoek* in opdracht van Telenet Business blijkt dat een vierde van de zelfstandigen geen tijd heeft om na te gaan hoe online toepassingen hun zaak zouden kunnen promoten of laten renderen. Maar liefst 43% heeft geen website, 56% heeft geen Facebookpagina en 34% geen van beide. In maart 2017 lanceerde Telenet Business daarom De Digitale Versnelling. 15 experts worden op pad gestuurd om digitaal advies te verschaffen aan Vlaamse zelfstandigen en KMO’s. Intussen legden ze al bijna 1.000 bezoeken af en werd de basis gelegd voor ‘Scoor Lokaal Met Digitaal’.

Stijn Vander Plaetse van Telenet Business: “Na de vele bezoeken merken we dat voor veel ondernemers de immense mogelijkheden van sociale media nog ongekend zijn. 40% van hen zit met vragen over sociale media. Nochtans bereik je daar zoveel meer potentiële klanten. Met de lancering van Scoor Lokaal Met Digitaal willen we de digitale plankenkoorts die nog steeds heerst, verlagen en ondernemers helpen om de stap naar online aanwezigheid te zetten.”

200 ondernemers in 25 steden
Begin november kregen meer dan 25.000 lokale ondernemers de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de actie. Uiteindelijk werden meer dan 200 zelfstandigen en KMO’s geselecteerd, verspreid over 25 steden en gemeenten. Concreet krijgen ze een gratis Facebookcampagne cadeau, digitaal advies en heel wat visibiliteit dankzij de DigiBuzz. Dit rijdend reclamebord vertrekt aan de thuisbasis van de ondernemer en rijdt een hele dag rond in de regio. Dit wordt gecombineerd met een Facebookcampagne van drie dagen, een week lang gratis advies over hoe ze hun zaak online kunnen promoten, de mogelijkheid om een gratis afspraak van twee uur te boeken met een digitale expert en een workshop rond digitaal adverteren.

Online en lokale offline aanwezigheid
We kozen bewust voor een combinatie van online advertising en een meer traditionele vorm van reclame. We tonen hiermee aan dat beide manieren van reclame maken elkaar niet in de weg hoeven te staan. De kracht zit hem net in de juiste mix van online en offline aanwezigheid van je zaak of onderneming. Per ondernemer streven we ernaar om met zijn campagne 75 à 80% van de doelgroep in zijn regio te bereiken. Ze zullen ook een uitgebreide analyse krijgen van hun campagne. Die resultaten kunnen dan weer worden gedeeld met andere ondernemers om hen vooruit te helpen”, aldus Vander Plaetse.

Van kappers tot IT-consultants
De ondernemers die werden geselecteerd, zijn bijzonder divers. Het gaat van kappers en bakkers over IT-consultants tot uitbaters van koffiehuisjes en stoffenwinkels. Ook Philippe Casaert van modezaak Cassari uit Mechelen schreef zich in voor de actie en mocht de aftrap geven. “Wij zitten al meer dan 30 jaar in het vak en ondervonden dus als geen ander dat de manier van promo maken sterk is gewijzigd. Het rondje van de DigiBuzz is zeer welkom maar ook de Facebookcampagne nemen we in dank aan. Om digitaal bij te blijven hebben we al jaren een Facebookpagina maar tot nu toe hadden we daarop nog geen advertentiecampagne gedaan. Binnenkort krijgen we de analyse van de resultaten, daar ben ik heel benieuwd naar.”

 

Meer info: www.digitaleversnelling.be of op de Facebookpagina van Telenet Business.

* Representatief online onderzoek uitgevoerd door Gfk in opdracht van Telenet Business in januari 2017

Contacteer ons
Isabelle Geeraerts Telenet
Corneel Haine Evoke (CJ Communications BVBA)
Isabelle Geeraerts Telenet
Corneel Haine Evoke (CJ Communications BVBA)
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel