Technologie voor een leefbaar morgen: Siemens België lanceert ‘Business to Society Report’

Economische groei, innovatie en jobcreatie door Siemens in België

  • Met verschillende initiatieven brengt Siemens België de bedrijfswereld en het onderwijs dichter bij elkaar
  • Rapport illustreert hoe de onderneming met haar expertise in digitalisering en automatisering een essentiële rol speelt in uiteenlopende sectoren
  • Siemens werkt toe naar ambitieuze doelstellingen in navolging van de VN Sustainable Development Goals

Huizingen, 13 januari 2022 – Siemens België heeft zonet haar ‘Business to Society’-duurzaamheidsrapport uitgebracht. Als wereldspeler met lokale verankering wil Siemens de verantwoordelijkheid nemen om met haar technologie de samenleving beter te maken. Het gloednieuwe rapport laat zien hoe de onderneming omgaat met de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen, en welke rol technologie, lokale competenties, vaardigheden en ervaringen daarin spelen.

Anno 2022 zijn bedrijven verplicht om hun rol in en impact op de samenleving nauwgezet te evalueren. Hoe creëren we duurzame meerwaarde? Hoe dragen wij bij tot de ontwikkeling van onze regio? Het gloednieuwe duurzaamheidsrapport van Siemens België geeft antwoorden op deze vragen.

Zes duurzaamheidsthema’s
Zes duurzaamheidsthema’s vormen de spil van het rapport. Doorheen deze pijlers wordt duidelijk hoe de onderneming België ondersteunt in haar visie om de economie te diversifiëren en de competitiviteit te boosten, de kenniseconomie verder te ontwikkelen, de innovatie te vergroten en jobs te creëren. Ook het welzijn van de bevolking komt aan bod, alsook het verhogen van de levenskwaliteit en het behalen van belangrijke milieudoelstellingen. “Een solide duurzaamheidsbeleid steunt op sterke partnerships”, vertelt Katrien Valkiers, Head of Communications bij Siemens België.

“Duurzaamheidsdoelstellingen haal je niet alleen. Het sustainability-verhaal van Siemens is er dan ook een van sterke ecosystemen: met klanten, de overheid, maatschappelijke organisaties en de academische wereld.” - Katrien Valkiers, Head of Communications bij Siemens België.

Met haar expertise in digitalisering en automatisering speelde Siemens een essentiële rol in onder meer de Belgische gezondheidssector. Het versnelde samen met GSK het ontwikkelings- en productieproces van vaccins en het rustte het A.S.Z. in Aalst uit met het Desigo CC beheersysteem voor duurzame en gebruiksvriendelijke camerabeveiliging, toegangscontrole en klimatisatie.

In het domein van kennisontwikkeling voor huidige en toekomstige werknemers zette Siemens haar jarenlange inspanningen verder: meer dan 1.000 Belgische Siemens-medewerkers kregen nieuwe vaardigheden aangeleerd via het recent gelanceerde digitale leerplatform My Learning World. ​ 150 leerkrachten in het secundair en hoger onderwijs in Vlaanderen en Wallonië leerden via workshops met Siemens-technologie werken en gaven de kennis door aan hun leerlingen. ​ 8 nieuwe partnerships kwamen tot stand rond duaal leren. 

Sustainable Development Goals
“Siemens legt zichzelf ambitieuze doelstellingen op, in navolging van de Sustainable Development Goals van de VN”, zegt Sergio Molinari, CEO van Siemens België-Luxemburg. “Zo leggen we met ons DEGREE-framework de basis voor een CO2-neutrale bedrijfsvoering en toeleveringsketen tegen 2030. Bovendien is het ook een ambitieus startpunt voor o.a. digital learning en gendergelijkheid. Daarnaast garandeert onze aanpak samenwerkingen met duurzame partners en leveranciers.”

Lokale verantwoordelijkheid
Sergio Molinari vervolgt: “Met technologie de wereld beter maken is al jaren één van onze belangrijkste missies. Daar komt een grote lokale verantwoordelijkheid bij kijken."

"Ondanks het feit dat we wereldwijd actief zijn, zijn we ook al meer dan 110 jaar een lokaal bedrijf. Wij dragen actief bij aan de duurzame ontwikkeling van België en stimuleren het welzijn van onze inwoners door de levenskwaliteit te verhogen en belangrijke milieudoelstellingen te behalen dankzij onze technologie. Al deze initiatieven vormen een blauwdruk voor de toekomst. We zijn tevreden dat we deze initiatieven, waar we met het hele team onze schouders onder hebben gezet, kunnen delen.” - Sergio Molinari, CEO van Siemens België-Luxemburg

Het volledige duurzaamheidsrapport met daarin meer cijfers en concrete cases, is hier te raadplegen. Meer informatie over het Siemens DEGREE framework vindt u hier.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

Over Siemens
Siemens AG (Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie.
In boekjaar 2021, afgesloten op 30 september 2021, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 62,3 miljard en een nettowinst van € 6,7 miljard. Op 30 september 2021 had de onderneming wereldwijd zo’n 303.000 medewerkers in dienst.
Meer informatie is beschikbaar op
www.siemens.com.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be