Tata Steel ontzorgt al dertig jaar gebouweigenaars met Confidex®-garantie

Revolutionaire garantie voor voorgelakte Colorcoat®-staalproducten viert jubileum

Velsen, 10 mei 2023 - Tata Steel viert het dertigjarig bestaan van zijn toonaangevende Confidex® Garantie, aangeboden op de voorgelakte Colorcoat Prisma®- en Colorcoat HPS200 Ultra®-staalproducten. De meest uitgebreide garantie voor voorgelakt staal in Europa ontzorgt gebouweigenaars voor een periode van minstens veertig jaar en betekende destijds een revolutie in de sector.

Tata Steel lanceerde de Confidex®-garantie in 1992. Het startte een revolutie in de manier waarop garanties werden aangeboden voor stalen dak- en geveloplossingen. Dertig jaar later blijft deze formule de meest uitgebreide garantie voor voorgelakt staal in Europa. Dat is het resultaat van jarenlang onderzoek en praktijktesten om de beste weerstand tegen corrosie van voorgelakte Colorcoat® merkproducten te bieden, zoals Colorcoat Prisma® en Colorcoat HPS200 Ultra®.

Hoewel de Confidex®-garantie al in 1992 werd gelanceerd, blijft deze schadedekking relevant binnen de hedendaagse bouwsector. De formule wordt voortdurend geëvalueerd naarmate de aard van bouwgeschillen binnen de sector veranderen. Zo werd in 2014 de garantie uitgebreid naar het gebruik van clips en vaste zonnepanelen met Colorcoat HPS200 Ultra®, een toevoeging die sinds 2020 ook geldt voor Colorcoat Prisma®.

Volledige dekking

In tegenstelling tot sommige complexe of conditionele garanties, is Confidex® opvallend rechttoe-rechtaan. Het vormt een directe contractuele relatie tussen Tata Steel en de gebouweigenaar, waardoor moeilijkheden in het onwaarschijnlijke geval van een schadeclaim worden vermeden. Bovendien dekt Confidex® de in de fabriek gesneden staalranden gedurende de gehele garantieperiode, is de garantietermijn volledig overdraagbaar als het gebouw van eigenaar verandert en belooft Tata Steel volledige herstelmaatregelen in het onwaarschijnlijke geval dat de coating niet werkt.

Aanvankelijk waren de eerste Confidex®-geregistreerde bouwprojecten voornamelijk scholen, recreatiefaciliteiten en commerciële gebouwen. Tegenwoordig ziet Tata Steel een grote verscheidenheid aan projecten zoals autoshowrooms, datacenters, distributie- en logistieke faciliteiten, kerken en zelfs voetbalstadions die Colorcoat HPS200 Ultra® of Colorcoat Prisma® gebruiken.

Kwaliteitsgarantie

Voorgelakte Colorcoat®-staalproducten van Tata Steel staan in de sector bekend om hun esthetiek, duurzaamheid en langdurige prestaties. Dat bewees het uitgebreide testprogramma voor externe verwering en corrosie, aangevuld met kwaliteitsattesten uitgereikt door externe partijen. Naast de uitgebreide garantie wordt bij Tata Steel-producten bijvoorbeeld ook het BBA Agreement certificaat geleverd, wat wijst op een hoogwaardig, ervaren en betrouwbaar bedrijf of product.

Over het jubileum van Confidex® zegt Lindsay Andrews, marketingmanager voor Colorcoat® bij Tata Steel: "Het is fantastisch dat we gebouweigenaren in heel Europa en de bredere markt voor gebouwschillen al zo lang met een gerust hart kunnen helpen. De voorbije dertig jaar werden bijna 60.000 garanties geregistreerd, een ongelofelijk aantal. Deze verjaardag is een belangrijk moment in de geschiedenis van Confidex®, niet alleen voor ons Colorcoat®-team hier bij Tata Steel, maar ook voor onze klanten en opdrachtgevers. Met de duurzame voordelen van staal als een van de meest gerecyclede materialen ter wereld, zal het interessant zijn om te zien wat de komende jaren in petto hebben!"

Ga voor meer informatie naar: www.colorcoat-online.com

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be