Sven Pieters is de nieuwe CEO van ECS

Sven Pieters neemt het roer over van CEO Philippe Mathieu

Zeebrugge, 7 juni 2023 - Sven Pieters is door de Raad van Bestuur benoemd tot nieuwe CEO van ECS. Hij volgt Philippe Mathieu op, die in april 2022 werd aangesteld als tijdelijke CEO na de herschikking van het aandeelhouderschap binnen de groep.

Sven Pieters (49) was de voorbije elf jaar actief in verschillende leidinggevende functies binnen de Barry Callebaut Group. Hij begon in oktober 2022 bij ECS als Managing Director Supply Chain. Na zes maanden van kennismaking en overdracht, neemt hij nu de rol van CEO op. “De strategie, visie en missie van ECS blijven daarbij ongewijzigd”, benadrukt kersvers CEO Sven Pieters.

Duurzaamheid blijft een belangrijk aspect in alles wat ECS doet. Dat is niet alleen merkbaar in de investeringen in het intermodale netwerk en de verdere transitie richting duurzaam spoortransport, maar ook in de inspanningen met betrekking tot duurzame carrières voor ECS-medewerkers met ons Great Place To Work-actieplan. Zo realiseert ECS zijn groeiambities, zowel door de verdere uitbouw en investeringen in spoorverbonden magazijnen zoals de Highbay 2, als door het bevorderen van de modal shift met uitbreiding van corridors en het intermodaal netwerk. De unieke relatie en service ten opzichte van het post-Brexit Verenigd Koninkrijk met uitgebreide eigen douanediensten blijft ook een groeiend verhaal.

Over ECS ​
ECS profileert zich als marktleider op vlak van supply chain logistics en intermodaal transport. ECS heeft haar hoofdzetels in Zeebrugge (de handelspoort tussen EU en VK) en Venlo (de schakel naar Noord- en Oost-Europa). ECS beheert een vloot van 10.000 containers waarbij de nadruk ligt op CSR-logistics: Creating Sustainable & Reliable logistics. Daarom wordt ingezet op zo veel mogelijk optimaal gevulde containers die zo veel mogelijk via de trein vervoerd worden over heel Europa, goed voor 70 miljoen kilometer aan verplaatsingen via spoor per jaar.

Sven Pieters
Sven Pieters
Simon De Schryver

Simon De Schryver

Marketing & Communications Director, ECS
Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be