Stellantis kiest voor derde generatie LiDAR van Valeo

Parijs, 14 juni 2022 - Stellantis kiest voor Valeo's LiDAR van de derde generatie om vanaf 2024 meerdere modellen van zijn verschillende automerken uit te rusten. Met de Valeo SCALA 3 LiDAR zullen deze voertuigen gecertificeerd kunnen worden voor niveau 3 automatisering, waardoor bestuurders veilig hun handen van het stuur kunnen halen en hun ogen van de weg kunnen houden.

Yves Bonnefont, Chief Software Officer en lid van Stellantis' Top Executive Team, legt uit: "Wat auto's vandaag onderscheidt van andere, is de rijervaring die ze bieden. Dankzij onze L3-oplossing voor autonoom rijden, die gebruikmaakt van Valeo's LiDAR van de nieuwste generatie, bieden we een aangenamere rijervaring en schenken we als het ware tijd terug aan de bestuurder tijdens de autorit."

Marc Vrecko, President van de Business Group Comfort & Driving Assistance Systems van Valeo, vult aan: "Een nieuw hoofdstuk in rijassistentiesystemen wordt geschreven met Stellantis. Voertuigautomatisering van niveau 3 kan alleen worden bereikt met LiDAR-technologie. Zonder LiDAR kunnen sommige objecten niet worden gedetecteerd. Maar op dit niveau van autonomie moeten de waarnemingscapaciteiten van het systeem uiterst nauwkeurig zijn. Onze derde generatie Valeo SCALA LiDAR biedt een resolutie die bijna 50 keer hoger is dan die van de tweede generatie. De technologie wordt geleverd met unieke dataverzamelingsfuncties, waardoor Stellantis de weg kan banen voor nieuwe rijervaringen." ​

Valeo's LiDAR van de derde generatie ziet alles, zelfs wanneer een object ver vooruit is, onzichtbaar voor het menselijk oog. Het kan objecten identificeren die meer dan 150 meter ver vooruit liggen en die noch het menselijk oog, noch camera's of radars kunnen identificeren, zoals een klein object met een zeer lage reflectie, zoals een band die op de weg ligt. Het creëert een 3D-beeld van de omgeving van het voertuig aan de hand van een puntenwolk, met een tot dusver ongeëvenaarde resolutie voor een autosysteem. Het kan de bodemtopologie in kaart brengen en wegmarkeringen detecteren.

Valeo LiDAR beschikt ook over geïntegreerde hoogwaardige software op basis van algoritmen van kunstmatige intelligentie, waarmee het traject van het voertuig kan worden gestuurd en kan worden geanticipeerd op obstakelvrije zones op de weg voor het voertuig. Hij kan zelf een diagnose stellen en zijn reinigingssysteem in werking stellen wanneer zijn gezichtsveld wordt belemmerd. Net als alle Valeo LiDAR is de technologie geschikt voor de auto-industrie, wat betekent dat de gegevens die het genereert volledig betrouwbaar en nauwkeurig blijven in alle gebruiks- en weersomstandigheden (van -40 tot +85°C). Het is de sleutelcomponent in een sensorsysteem dat voertuigen in staat stelt goedkeuring te verkrijgen voor SAE conditionele rijautomatisering (niveau 3), waarmee wordt voldaan aan de wettelijke eisen van UN-R157.

De derde generatie LiDAR van Valeo maakt het rijden veiliger en helpt de bestuurder bij ​ lastige rijsituaties, zoals bij het rijden op lage of gemiddelde snelheid in druk verkeer. Deze uitdagingen staan centraal in het partnerschap tussen Stellantis en Valeo. Door zijn dataverzamelingsmogelijkheden maakt LiDAR het mogelijk om nieuwe diensten aan te bieden aan de klanten van Stellantis.

Valeo is nu al wereldleider in geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) en rust wereldwijd één op drie nieuwe auto's uit met zijn technologie. Het was de eerste, en tot op heden nog steeds de enige, onderneming die ​ een LiDAR-scanner voor auto's op industriële schaal produceert. Er werden tot nu meer dan 170.000 eenheden geproduceerd en de technologie wordt beschermd door meer dan 500 octrooien. De groep wil op dit gebied nog meer vaart zetten, zoals aangekondigd in februari 2022 met de lancering van zijn Move Up-plan, de strategie voor waardecreatie die centraal staat in de vier trends die de mobiliteit bepalen (elektrificatie, ADAS, interieurbeleving en verlichting).

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be