Steeds meer Belgen kiezen voor comfort en duurzaamheid bij renovatiewerken

Netatmo biedt slimme oplossingen voor een veiliger en comfortabeler huis

Projectklanten.png

Brussel, 23 juni - Uit een recent onderzoek van iVox naar aanleiding van BATIBOUW blijkt dat de pandemie heel wat Belgen heeft geconfronteerd met het belang van het comfort en de energie-efficiëntie van hun woning. Gemakkelijk te installeren, duurzame en slimme toestellen worden als gevolg steeds populairder bij renovatiewerken. Hoewel 2022 een moeilijk jaar zal zijn op economisch vlak, zijn momenteel bijna 4 op 10 Belgen aan het bouwen of verbouwen, hebben dat de afgelopen 2 jaar gedaan, of zijn dat het komende jaar van plan. 

Volgens Statbel werden in het Vlaamse Gewest in 2021 bijna 22.000 renovatievergunningen verleend voor woongebouwen. Dat is 15% meer dan in 2020. In het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest en het Waalse Gewest steeg dat aantal nog meer in 2021, respectievelijk met 19% (2.062 renovatievergunningen) en met 21% (10.545 renovatievergunningen). Geld besparen is voor de meeste Belgen (38%) de voornaamste reden voor renovatiewerken. Dat blijkt uit een onderzoek door iVox in opdracht van FISA uitgevoerd tussen 30 maart en 7 april 2022 bij 1.000 Belgen. 

Meer dan de helft van de Belgen hecht ook meer belang aan hun wooncomfort en de energiezuinigheid van hun woning. Ook een goed verluchtingssysteem is belangrijker geworden. De pandemie en nieuwe renovatiepremies spelen een belangrijke rol in die verandering. Een andere prominente factor is de huidige energiecrisis, waardoor de prijzen ​van ​gas, ​stookolie​ en ​elektriciteit ongekende hoogten bereiken. Minder en ​duurzamer verbruiken ​is dus de oplossing en verschillende slimme toestellen, zoals die van de toonaangevende leverancier Netatmo, kunnen hierbij helpen. 

 
 

Lagere energiekost

Volgens het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) is enkel woningverwarming goed voor gemiddeld 60% van de energiefactuur van gezinnen. Slimme oplossingen kunnen dat verbruik aanzienlijk verminderen. 

Om de temperatuur binnenshuis te beheren, kunnen gebruikers met een individuele olie-, gas- of houtketel of een warmtepomp hun woning namelijk uitrusten met een Slimme Thermostaat van Netatmo. Die thermostaat is eenvoudig te installeren en kan volledig worden bediend vanaf de smartphone. Aan de hand van vijf vragen in de Energy-app, definieert de thermostaat een verwarmingsprogramma op basis van de levensstijl van de gebruiker, zodat het huis alleen wordt verwarmd wanneer nodig. Met een startpakket van Netatmo dat bestaat uit Slimme Radiatorkranen kan bovendien bij collectieve verwarmingssystemen het comfortniveau per kamer aangepast worden. De radiatorkranen zijn compatibel met 90% van de warmwaterradiatoren1. 

Slimme Thermostaat en Radiatorkraan
Slimme Thermostaat en Radiatorkraan

Comfortabeler leven

Een huis renoveren kan ook grotere werken met zich meebrengen, zoals het plaatsen van isolatie, een nieuw dak of nieuwe bedrading. Die grote klussen zijn een uitgelezen kans om slimme oplossingen te integreren voor een comfortabelere woning. 

Met VELUX ACTIVE with NETATMO kunnen gebruikers bijvoorbeeld een gezonde leefomgeving en aangename temperatuur garanderen. Slimme sensoren die de CO2-niveaus, vochtigheid en temperatuur in de gaten houden, openen of sluiten dakramen, raamdecoratie en rolluiken namelijk automatisch. 

Om het dagelijkse comfort te verbeteren, kunnen gebruikers ook kiezen voor de slimme oplossing Valena Next with Netatmo. Met behulp van geconnecteerde schakelaars en stopcontacten worden de verlichting, rolluiken en elektrische toestellen op afstand bediend via de Legrand Home + Control App of spraakassistentie. Gebruikers kunnen ook het verbruik van hun elektrische apparaten monitoren, scenario's aanpassen aan hun levensstijl en een melding krijgen bij stroomstoringen. 

Ten slotte, kunnen bewoners met de oplossing CX3 with Netatmo alle elektrische apparaten en de meest energie-intensieve apparatuur, zoals een boiler of een oplaadpunt voor elektrische voertuigen, controleren. Met dat toestel krijgen bewoners een volledig zicht op hun energieverbruik per verbruikspunt en worden ze gewaarschuwd wanneer een vooraf gedefinieerde verbruiksgrens wordt bereikt. 

 
 

Hogere veiligheid 

Om in een veilig en comfortabel huis te kunnen wonen, moeten bewoners zich ook doeltreffend tegen huishoudelijke gevaren kunnen beschermen. De installatie van rookmelders is in de meeste omstandigheden al verplicht in België. De Slimme Rookmelder van Netatmo, uitgerust met een batterijlevensduur van 10 jaar, activeert een alarm van 85 dB. Het verschil met een gewone rookmelder is dat bewoners ook onmiddellijk een melding op hun smartphone krijgen in geval van brand. Hierdoor kunnen gebruikers onmiddellijk actie ondernemen, zelfs indien ze niet thuis zijn. 

Ook een koolmonoxidemelder is essentieel om de veiligheid te garanderen. Zo meldde het Antigifcentrum in 2019 nog 820 geregistreerde slachtoffers als gevolg van het inademen van dat reukloze, kleurloze en potentieel dodelijke gas. De Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo controleert verbrandingstoestellen, meet de aanwezigheid van gas en waarschuwt de gebruiker met een alarm en een melding. 

Slimme Koolmonoxidemelder
Slimme Koolmonoxidemelder

1. Geschatte compatibiliteit voor de Slimme Radiatorkranen met radiatoren in Europa dankzij de 6 adapters in dit pakket en de 4 afzonderlijk verkochte adapterpakketten.

Over Netatmo 

Netatmo is een toonaangevend smart home-bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkelt voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Netatmo zich toegelegd op het ontwerpen en vermarkten van producten waarvoor alles:

  • 100 procent inclusief is: geen abonnement of extra kosten
  • 100 procent beveiligd is: de gegevens worden beschermd en de privacy van de gebruikers gerespecteerd
  • 100 procent schaalbaar is: updates en functies worden gratis en regelmatig toegevoegd 

Netatmo biedt momenteel 16 smart home producten en accessoires aan. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in het gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven.

Naast het assortiment consumentenproducten ontwikkelt het bedrijf samen met de leiders van de bouwsector slimme oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in de thuisinfrastructuur, via het programma "with Netatmo". Netatmo maakt sinds 2018 deel uit van de Legrand Group, een wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be