Specialist in behuizingstechniek en IT-infrastructuur Rittal blaast zestig kaarsjes uit

Marktleider viert jubileum met productie van miljoenste VX25-schakelkastsysteem

Lokeren, 9 december 2021 - 2021 is een jaar van mijlpalen voor Rittal. De wereldmarktleider voor behuizingstechniek en IT-infrastructuur vierde dit jaar niet alleen zijn zestigste verjaardag, onlangs rolde in zijn productiefabriek in het Duitse Rittershausen ook de miljoenste VX25 van de band, het bekende schakelkastsysteem en vlaggenschip van de fabrikant. Het kastsysteem is dan ook dé exponent van de expertise van Rittal, dat ongeacht de gevestigde trends nieuwe wegen blijft bewandelen met zin voor innovatie en continue ontwikkeling.

Sinds de oprichting in 1961 evolueerde Rittal van een staalfabrikant naar een internationale systeemleverancier voor kastsystemen, stroomverdeling, IT-infrastructuur en software, klimatisering en service. Wereldwijd verzorgen 58 dochterondernemingen de verkoop en service van Rittal-producten, waaronder de Belgische vestiging in Lokeren. Deze producten worden nu al 60 jaar gebruikt in de besturings- en schakeltechniek, de IT en de energiemarkt, de scheepsbouw, de medische sector en voetbalstadions. Wereldwijd werken inmiddels bijna 10.000 medewerkers aan nieuwe innovaties, industrie-oplossingen en bedrijfsmodellen. 

Vanuit hun vestiging met werkplaats in Lokeren ondersteunt het team van Rittal België de klanten op de lokale markt. 55 werknemers staan in voor ruim 6.500 klanten verspreid over Vlaanderen en Wallonië, waaronder enkele grote spelers zoals Proximus, Telenet, ATS, Cebeo, Rexel, Infrabel, Breemes, PnV en Agidens. In Lokeren wordt continu geïnvesteerd in de digitalisering voor de werknemers in het atelier, onder meer met behulp van een nieuwe milling terminal - Perforex, een nieuwe state-of-the-art bewerkingsmachine om in behuizingen en montageplaten uitsparingen en boringen op maat te maken voor de opbouw van stuurkasten. Op die manier is Rittal België steeds in staat om de klant optimaal te ondersteunen. ​ 

Veranderingen aansturen

In de loop van de industriële automatisering ontwikkelde Rittal de behuizing tot een compleet behuizingssysteem. “Tot op de dag van vandaag wordt Rittal en zijn bedrijfscultuur gekenmerkt door deze systeemgedachte: de wil om veranderingen aan te sturen in plaats van er alleen maar op te reageren”, getuigt Koen Wolfcarius, Managing Director van Rittal België.

“Niet alleen in de industrie, maar ook in de IT heeft het systeem de overhand gekregen. Tot op de dag van vandaag zijn energie-efficiëntie, klimaatverandering of een fail-safe stroomverdeling zeer relevante thema's waarbij Rittal zijn klanten succesvol maakt met innovatieve oplossingen voor industriële en IT-infrastructuren van elke omvang.”

Volgens eigenaar en prof. Friedhelm Loh, die dit jaar 75 wordt, is één van de grootste krachten van Rittal de bereidheid om van de gevestigde trends af te wijken en nieuwe wegen te bewandelen die het bedrijf net die ene stap voorsprong geeft op andere ontwikkelingen. En dit moet in de toekomst zo blijven. “Het is niet vanzelfsprekend dat een bedrijf zich gedurende 60 jaar op deze manier kan ontwikkelen. Het is een geschenk, een ongelooflijk succesverhaal en een heel goede reden voor een feest.”

Hoe kunnen we het beste nog beter maken? Dat was de vraag die de marktleider zichzelf stelde als uitgangspunt voor de ontwikkeling van het kastsysteem VX25. Vandaag, drie jaar later, staat de productieteller van het VX25-schakelkastsysteem op een miljoen exemplaren. Het vlaggenschip van Rittal werd in die tijd in gebruik genomen bij klanten uit de industrie en IT over de hele wereld, zoals in de productiecentra van alle grote autofabrikanten, maar ook in windturbines op de meest afgelegen locaties of op cruiseschepen en in de datacenters van IT-giganten zoals Facebook en Amazon.

90 procent van alle klantbehoeften

Inmiddels worden de kasten en behuizingen niet alleen in het Duitse Rittershausen geproduceerd, maar ook in de Rittal-fabrieken in China, India, Groot-Brittannië, Brazilië en de Verenigde Staten. Zo produceert de firma elke dag enkele duizenden grote kastsystemen. “Dit grote kastsysteem is de essentie van onze onderneming en een weerspiegeling van onze expertise. Het kastsysteem is verkrijgbaar in duizenden configuratievarianten en voldoet wereldwijd aan 90 procent van alle klantbehoeften”, besluit Koen Wolfcarius.

Over Rittal

Rittal, met hoofdkantoor in Herborn, Duitsland, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor industriële behuizingen, energiedistributie, klimaatbeheersing en IT-infrastructuur, evenals software en diensten. Systemen van Rittal worden ingezet in meer dan 90 procent van alle industrieën over de hele wereld, waaronder machinebouw en installatietechniek, voedsel en dranken en IT en telecommunicatie. 

Het productportfolio van de internationale marktleider omvat configureerbare behuizingen, met gegevens die beschikbaar zijn voor het gehele productieproces. Slimme Rittal koelsystemen, met tot 75 procent lager stroomverbruik en een groot koolstofdioxidevoordeel maken voorspellend onderhoud en onderhoud mogelijk. Het aanbod omvat ook innovatieve IT-producten, van IT-racks en modulaire datacenters, tot edge- en hyperscale computing-oplossingen.

Toonaangevende softwareleveranciers Eplan en Cideon ondersteunen de waardeketen en bieden interdisciplinaire engineeringoplossingen, terwijl Rittal Automation Systems oplossingen biedt voor schakelapparatuur. Binnen Duitsland kan Rittal producten op aanvraag binnen 24 uur leveren – met precisie, flexibiliteit en efficiëntie. 

Rittal, opgericht in 1961, is het grootste bedrijf in de door de eigenaar geëxploiteerde Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 96 internationale dochterondernemingen. Het heeft ongeveer 12.100 werknemers en boekte een omzet van € 2,6 miljard in het fiscale jaar 2019. In 2020 wordt het familiebedrijf door het Top Employers Institute voor het twaalfde jaar op rij uitgeroepen tot een van de grootste werkgevers van Duitsland. In datzelfde jaar werd de Friedhelm Loh Group voor het vijfde jaar op rij verkozen tot een van de beste aanbieders van beroepsopleiding. 

Voor meer informatie, bezoek www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

Mattias Brants

Mattias Brants

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be