Somfy en Netatmo bundelen krachten op gebied van warmtecomfort en luchtkwaliteit in huis

Parijs en Hoofddorp, 11 april 2024 – Somfy, wereldleider in raam- en deurautomatisering, en Netatmo, Franse leverancier van slimme producten, kondigen een compatibiliteit aan tussen Somfy TaHoma®- en Netatmo-producten. Door middel van deze nieuwe samenwerking kunnen gebruikers de temperatuur en luchtkwaliteit in huis beter beheren en energie besparen.

Slim temperatuurbeheer met een weerstation en automatische rolluiken en screens

Naarmate de zomers steeds warmer worden, is het beheersen van de temperatuur in huis, ofwel thermisch comfort, essentieel geworden. Met behulp van de temperatuursensor van het Netatmo Slimme Weerstation kunnen gebruikers in hun TaHoma®-app optimale scenario’s programmeren. Wanneer de buitentemperatuur in de zomer te hoog wordt, sluiten de door Somfy gemotoriseerde rolluiken automatisch om het huis koel te houden. In de winter gaan ze overdag open om te profiteren van de warmte van de zon om het huis te verwarmen, en sluiten ze 's avonds om de warmte binnen te houden. Zo kunnen gebruikers de temperatuur in huis in de zomer comfortabel houden en in de winter profiteren van de natuurlijke warmte van de zon.

Luchtkwaliteit beheren 

Volgens de European Ventilation Industry Association (EVIA) is onze binnenlucht 2 tot 5 keer meer vervuild dan de buitenlucht. Goede ventilatie is van groot belang voor het onderhouden van een gezonde leefomgeving. De samenwerking tussen TaHoma® en Netatmo maakt dit makkelijk voor gebruikers. 

Wanneer het Netatmo Slimme Weerstation te hoge CO2-niveaus of een te hoge vochtigheidsgraad detecteert, is het tijd om de ramen te openen om de lucht te verversen. Gebruikers krijgen hierover meldingen in hun TaHoma-app. De oplossing is ook compatibel met de Netatmo Indoor Luchtkwaliteit Monitor.

Benedicte Simond, head of Products and Services van Somfy Group: "Thermisch comfort wordt een steeds grotere zorg. Onze samenwerking met Netatmo stelt ons in staat om gebruikers een eenvoudige, uniforme smart home-ervaring te bieden. Somfy heeft openheid en interoperabiliteit tot een pijler van haar strategie gemaakt met de lancering van het "So Open" programma in 2018. Onze TaHoma®-oplossing is compatibel met bijna 300 soorten smart home-producten, en we zijn er dan ook heel trots op dat we dit ecosysteem verder kunnen uitbreiden met Netatmo." 
Audrey Vaudo, head of Product Marketing bij Netatmo: "Dankzij het Slimme Weerstation en de Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor beheren veel gebruikers wereldwijd al de kwaliteit van hun binnenklimaat en anticiperen ze op de weersomstandigheden voor hun activiteiten buitenshuis, en hoe ze zich daarvoor kleden. De geavanceerde sensoren zorgen er in samenwerking met de oplossingen van Somfy voor dat het slimme huis ook een comfortabeler en energiezuiniger huis wordt. Netatmo is er trots op bij te dragen aan deze ontwikkeling, zowel door onze eigen acties als door onze waardevolle samenwerkingen." 

Over Somfy

Al meer dan 50 jaar zet Somfy duurzame positieve beweging in gang als pionier op het gebied van raam- en deurautomatisering. Onze naadloze smart home oplossingen zijn ontwikkeld met het oog op comfort, gebruiksgemak, veiligheid en duurzaamheid en zijn bedoeld om mensen te helpen de overstap te maken naar leefruimten die impactvol zijn voor de mens en met een verminderde impact op de natuur.

Over Netatmo

Netatmo is een toonaangevend smart home bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkelt voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Netatmo altijd vier principes gevolgd bij het ontwerpen van een product:

  • Duurzaam ontwerp: geen geplande veroudering
  • Respect voor privacy: vanaf het ontwerp zorgen we ervoor dat de veiligheid van gebruikersgegevens gewaarborgd is
  • Nuttige en betrouwbare producten: onze producten maken het dagelijks leven makkelijker
  • Producten zonder onnodige meldingen: we waarschuwen je alleen als het belangrijk is

Netatmo biedt momenteel 15 smart home producten en accessoires aan. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in het gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven. 

Naast het assortiment consumentenproducten ontwikkelt het bedrijf samen met de leiders van de bouwsector slimme oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in de thuisinfrastructuur, via het programma "with Netatmo".

Netatmo maakt sinds 2018 deel uit van de Legrand Group, een wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be