SoftwareOne voor vierde jaar op rij uitgeroepen tot Leader in het ‘2023 Gartner® Magic Quadrant™ voor Software Asset Management Managed Services’

Brussel, 15 september 2023 – SoftwareOne Holding AG, een vooraanstaande wereldwijde dienstverlener van integrale software- en cloudoplossingen, maakt bekend dat het door Gartner is benoemd tot Leader in het ‘2023 Magic Quadrant voor Software Asset Management (SAM) Managed Services’. Dit marktrapport is gebaseerd op een analyse van specifieke criteria met betrekking tot de complete visie en het uitvoerende vermogen van dienstverleners.

SoftwareOne blijft investeren in wereldwijde activiteiten op het gebied van IT Asset Management (ITAM) en financial operations (FinOps), intellectuele eigendommen en duurzame oplossingen die aan het verdere succes bijdragen.

Shadi Khoshab, global director ITAM & Software Portfolio Management bij SoftwareOne: “We zijn voor het vierde jaar op een rij benoemd als Leader in het Gartner Magic Quadrant. We zien dit als een erkenning voor onze dagelijkse inspanningen om klanten van eersteklas diensten te voorzien. Software asset management (SAM) ontpopt zich steeds vaker tot een strategische business intelligence-functie en gaat verder waar traditioneel asset management ophoudt. De SAM-teams van organisaties moeten de lat hoger leggen op diverse terreinen, zoals het beheer van SaaS-oplossingen, FinOps, cybersecurity en duurzaamheid. Bij SoftwareOne bieden we organisaties toegevoegde waarde met onze diepgaande expertise, innovatiekracht en klantgerichte ondersteuning."

De auteurs van het marktrapport van Gartner concluderen het volgende: In 2026 zullen de toenemende IT- uitgaven en complexiteit 40% van alle organisaties ertoe aanzetten om een beroep te doen op de managed services voor continu software asset management van een vakkundige externe partij. Dit is een stijging ten opzichte van 20% in 2023. In 2026 zullen bedrijven die een cloudgebaseerde financial operations (FinOps)-strategie in het leven roepen 30% meer op hun cloud infrastructure & platform services (CIPS) besparen dan organisaties die dat nalaten.

Bernd Schlotter, bestuursvoorzitter van de Services-divisie van SoftwareOne: “Gartner is en blijft een vertrouwde adviseur voor organisaties die due diligence uitvoeren in het kader van hun zoektocht naar een partner voor het beheer van hun software- en cloudoplossingen. Als zij onderzoek doen, zal SoftwareOne volgens ons als beste kandidaat voor hun ITAM- en cloudtraject(en) van alle marktpartijen uit de bus komen.”

Gartner, ‘Magic Quadrant for Software Asset Management Managed Services’, door Yoann Bianic, Stephen White, Yolanda Harris, Jaswant Kalay, 5 september 2023.`

Lees het volledige rapport via deze link

 

GARTNER is een gedeponeerd merk en dienstenmerk van Gartner, Inc. en/of aan Gartner Inc. gelieerde bedrijven in de Verenigde Staten en andere landen. Het Magic Quadrant is een gedeponeerd merk van Gartner, Inc. en/of aan Gartner Inc. gelieerde bedrijven en wordt in dit persbericht met toestemming gebruikt. Alle rechten voorbehouden.

Disclaimer van Gartner
Gartner doet geen aanbevelingen ten aanzien van leveranciers, producten of diensten die in zijn onderzoekspublicaties aan bod komen, en adviseert technologiegebruikers evenmin om louter te kiezen voor leveranciers met de hoogste scores of andere aanduidingen. De publicaties van Gartner zijn gebaseerd op de meningen van zijn onderzoeksorganisatie en dienen niet als feitelijke verklaringen te worden beschouwd. Gartner biedt geen enkele impliciete of expliciete garanties met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van, maar niet beperkt tot garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over SoftwareOne ​
SoftwareOne is een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van software- en cloudoplossingen. Het geeft een nieuwe invulling aan de manier waarop bedrijven alles wat met de cloud te maken heeft ontwikkelen, inkopen en beheren. SoftwareOne helpt organisaties om hun workloads en applicaties naar de cloud te migreren en te moderniseren. Het maakt hen wegwijs in de wijzigingen die daarbij komen kijken en de software die hiervoor nodig is en helpt hen met het optimaliseren van hun cloudomgeving. Daarmee ontsluit SoftwareOne de werkelijke waarde van technologie. Met 9.250 werknemers en een verkoop- en distributieaanwezigheid in 90 landen biedt het organisaties toegang tot 7.500 softwaremerken. Het in het Zwitserse Stans gevestigde SoftwareOne is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange onder het tickersymbool SWON. Ga voor meer informatie naar www.softwareone.nl.

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be