SoftwareOne rondt strategische evaluatie af

Brussel, 16 januari 2024 - De Raad van Bestuur van SoftwareOne Holding AG, een wereldwijde leverancier van software- en cloud-oplossingen, kondigt vandaag de afronding aan van de strategische evaluatie die in juli 2023 van start ging, en deelt mee dat SoftwareOne een zelfstandige naamloze vennootschap zal blijven.

De Raad van Bestuur heeft samen met zijn juridische en financiële adviseurs verschillende opties voor waardecreatie geëvalueerd, waaronder een verkoop van SoftwareOne. Na een uitgebreid due diligence proces ontving de Raad van Bestuur een niet-bindende waarde-indicatie van CHF 18,80 per aandeel van Bain Capital. De Raad van Bestuur heeft het voorstel zorgvuldig bestudeerd en, ondersteund door een onafhankelijke waardering en deskundig advies, unaniem besloten dat de niet-bindende waarde-indicatie niet voldoende zekerheid biedt, noch adequaat de fundamentele waarde van SoftwareOne weerspiegelt, en daarom niet in het beste belang van het bedrijf en alle belanghebbenden is.

De Raad van Bestuur heeft vertrouwen in SoftwareOne's positionering in een grote en snelgroeiende markt, ondersteund door een sterk groeimomentum, en is ervan overtuigd dat het bedrijf over het juiste leiderschapsteam en de juiste strategie beschikt om haar ambities te realiseren. Het bestuur is ervan overtuigd dat SoftwareOne in een goede positie verkeert om aandeelhouderswaarde te creëren als zelfstandig beursgenoteerd bedrijf.

Het bedrijf zal op 15 februari 2024 een Capital Markets Day organiseren naast de jaarresultaten van 2023. Tijdens deze dag zullen Chief Executive Officer Brian Duffy en Chief Financial Officer Rodolfo Savitzky dieper ingaan op de financiële prestaties van het bedrijf en op de "Ignite, Focus, Accelerate"-strategie, die zal leiden tot sterke waardecreatie, daarnaast zullen ze vooruitblikken op FY2024 en middellangetermijnrichtlijnen geven. In de tussentijd bevestigt SoftwareOne zijn vooruitzichten voor 2023 zoals aangekondigd in november 2023 als onderdeel van zijn Q3 2023 trading update.

 

Over SoftwareOne
SoftwareOne is een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van software- en cloudoplossingen. Het geeft een nieuwe invulling aan de manier waarop bedrijven alles wat met de cloud te maken heeft ontwikkelen, inkopen en beheren. SoftwareOne helpt organisaties om hun workloads en applicaties naar de cloud te migreren en te moderniseren. Het maakt hen wegwijs in de wijzigingen die daarbij komen kijken en de software die hiervoor nodig is en helpt hen met het optimaliseren van hun cloudomgeving. Daarmee ontsluit SoftwareOne de werkelijke waarde van technologie. Met 9.250 werknemers en een verkoop- en distributieaanwezigheid in 90 landen biedt het organisaties toegang tot 7.500 softwaremerken. Het in het Zwitserse Stans gevestigde SoftwareOne is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange onder het tickersymbool SWON. Ga voor meer informatie naar softwareone.com

CAUTIONARY STATEMENT REGARDING FORWARD-LOOKING INFORMATION
This media release may contain certain forward-looking statements relating to the group’s future business, development and economic performance. Such statements may be subject to a number of risks, uncertainties and other important factors, such as but not limited to force majeure, competitive pressures, legislative and regulatory developments, global, macroeconomic and political trends, the group’s ability to attract and retain the employees that are necessary to generate revenues and to manage its businesses, fluctuations in currency exchange rates and general financial market conditions, changes in accounting standards or policies, delay or inability in obtaining approvals from authorities, technical developments, litigation or adverse publicity and news coverage, each of which could cause actual development and results to differ materially from the statements made in this media release. SoftwareOne assumes no obligation to update or alter forward-looking statements whether as a result of new information, future events or otherwise.

 

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be