SoftwareOne en Infocura bundelen krachten in Benelux

Samenwerking helpt klanten nog beter te ondersteunen in hun IBM-datatrajecten

Brussel, 13 februari 2024 – SoftwareOne, een wereldwijde leverancier van software- en cloudoplossingen, en Infocura, expert in databasemanagement en IBM-software, kondigen een strategische samenwerking aan in de Benelux. Hiermee versterken ze hun expertise in IBM-software, en ondersteunen ze klanten over het totale IBM-datatraject van oriëntatie en implementatie tot optimalisatie. 

Om klanten te helpen IBM-software nog meer te ontsluiten en te optimaliseren, was SoftwareOne op zoek naar een gedegen kennispartner op het gebied van databasemanagement en AI. Daarbij stonden diepgaande technische kennis en jarenlange ervaring hoog op de verlanglijst. 

Peter Naeyaert, Sr. Solution Advisor IBM en Red Hat bij SoftwareOne, is opgetogen over de samenwerking: “Infocura is in de Benelux dé IBM data-expert met enorm veel kennis en contacten. Wil je actief aan de slag gaan met data en AI dan kan je echt niet om Infocura heen. We zijn blij dat we met deze kennispartner mogen samenwerken en onze klanten zo nog meer toegevoegde waarde kunnen bieden.” 

Totaalaanbod

Waar bedrijven voorheen zelf complexe modellen moesten bouwen, is dat met de komst van Data & AI verleden tijd. IBM heeft alle branches en mogelijkheden onder de loep genomen en voor alle mogelijke vraagstukken modellen gecreëerd. Terwijl de modellen zorgen voor de juiste inzichten, zorgt AI voor optimale analyses. SoftwareOne ondersteunt organisaties in dit traject met advies, implementatie en optimalisatie van IBM-software. 

“Wie in de toekomst niet uit de boot wil vallen, moet nu aan de slag met databasemanagement en AI”, stelt Hans Miseur, Chief Executive Officer bij Infocura. “Vanuit onze geschiedenis beschikken wij reeds over diepgaande kennis omtrent databasemanagementsystemen en AI, maar daarmee kom je pas later in beeld bij een klant. Door de samenwerking met SoftwareOne hebben we nu een heel mooi totaalaanbod om met hen tot de juiste IBM-software te komen, deze te installeren, verder te optimaliseren en het maximale uit data te halen.” 

 

Over SoftwareOne
SoftwareOne is een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van software- en cloudoplossingen. Het geeft een nieuwe invulling aan de manier waarop bedrijven alles wat met de cloud te maken heeft ontwikkelen, inkopen en beheren. SoftwareOne helpt organisaties om hun workloads en applicaties naar de cloud te migreren en te moderniseren. Het maakt hen wegwijs in de wijzigingen die daarbij komen kijken en de software die hiervoor nodig is en helpt hen met het optimaliseren van hun cloudomgeving. Daarmee ontsluit SoftwareOne de werkelijke waarde van technologie. Met 9.250 werknemers en een verkoop- en distributieaanwezigheid in 90 landen biedt het organisaties toegang tot 7.500 softwaremerken. Het in het Zwitserse Stans gevestigde SoftwareOne is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange onder het tickersymbool SWON. Ga voor meer informatie naar softwareone.com

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be