SoftwareOne en Dynatrace werken samen om de monitoring van SAP-omgevingen te verbeteren

De samenwerking helpt organisaties met AI om hun SAP-systemen en IT-infrastructuur te optimaliseren op het gebied van efficiëntie, security en compliancy

Brussel, 1 februari 2024 – SoftwareOne Holding AG, een wereldwijde leverancier van software- en cloud-oplossingen, en Dynatrace (NYSE: DT), marktleider op het gebied van unified observability en beveiliging, kondigden een nieuw samenwerkingsinitiatief aan om de reikwijdte van Dynatrace-monitoring over alle SAP-systemen uit te breiden. Met behulp van SoftwareOne PowerConnect voor SAP kunnen gegevens van de meeste SAP-producten of -systemen worden verzameld, verzonden en geanalyseerd binnen Dynatrace.

Het monitoren van SAP-systemen vormt een dagelijkse uitdaging vanwege de complexiteit, het gebruik van verschillende technologieën (ABAP, Java en Cloud) en de enorme hoeveelheid gegenereerde data. Bovendien vormt de toenemende mate van integraties die SAP-systemen ondersteunen voor het moderniseren van bedrijven een uitdaging. Een geïntegreerd platform voor operations en securitymanagement voor zowel SAP- als niet-SAP-systemen is een essentiële vereiste geworden voor moderne bedrijven. Dynatrace en SoftwareOne PowerConnect spelen in op deze behoefte.

“Deze samenwerking biedt Dynatrace-gebruikers diepgaande monitoringmogelijkheden in het volledige SAP-ecosysteem,” zegt Guido Deinhammer, CPO Infrastructure Observability bij Dynatrace. “SAP-klanten kunnen nu profiteren van de AI-gedreven analyses en automatisering van Dynatrace om het beheer van SAP-systemen te optimaliseren op basis van nauwkeurige data, verzameld door SoftwareOne’s PowerConnect. Use cases variëren van service availability en performance, gebruikerservaring, cloud migratie en upgrades tot security en compliance en bieden gebruikers vanaf het begin uitstekende inzichten in hun SAP-systemen.”
Guido Deinhammer, CPO Infrastructure Observability bij Dynatrace
Guido Deinhammer, CPO Infrastructure Observability bij Dynatrace

SAP-systemen zijn vaak geïntegreerd met niet-SAP-systemen. SAP richt zich op inzichten binnen de grenzen van SAP. Dynatrace en SoftwareOne PowerConnect helpen om ieder onderdeel van het IT-landschap effectief te beheren en het bereiken van een alomvattend perspectief op IT- en bedrijfsprestaties door infrastructuurgegevens te combineren met SAP-gegevens. Door infrastructuur en SAP-monitoring te combineren in één platform is een grondige holistische analyse en probleemoplossing van de complete IT-stack binnen handbereik. 

“Ik ben enthousiast over deze samenwerking, omdat we hiermee nieuwe klanten helpen bij het verbeteren van de monitoring van hun SAP-systemen”, vertelt PF Grillet, SAP Global Lead bij SoftwareOne. “Het implementeren en beheren van SAP-omgevingen is geen eenvoudige taak, evenmin als het analyseren van performance en het waarborgen van security. Complexe integraties maken beheer en operationeel succes een uitdaging, maar met Dynatrace en SoftwareOne PowerConnect bieden we een effectieve oplossing met proactieve meldingen en een intuïtieve gebruikerservaring. Ik ben blij dat we dankzij onze gezamenlijke inspanning een oplossing kunnen leveren die meer SAP-gebruikers in staat zal stellen om bedrijfsefficiëntie te bevorderen.”

SoftwareOne PowerConnect for SAP, gecertificeerd door SAP, garandeert betrouwbare en hoogwaardige realtime gegevensextractie in volle omvang. Het verzekert uitgebreide inzichten van alle ABAP Netweaver-Versies inclusief ECC en S/4, Java Netweaver en Non-NetWeaver, plus de meeste SAP SaaS-oplossingen. De oplossing is ontworpen om alle faciliteiten van Dynatrace te benutten, inclusief geavanceerde AI- en machine learning mogelijkheden. Bovendien maakt het gebruik van verschillende databronnen, waaronder SAP Security, performance en stabiliteit. Naast deze technische functies heeft het ook toegang tot business data, wat een alomvattend, datagebaseerd overzicht biedt van de prestaties van het bedrijf.

Het verbinden van SoftwareOne PowerConnect-software met Dynatrace duurt slechts enkele minuten. Na het instellen van juiste endpoints, wordt data in realtime verzonden. Een breed scala aan gebruikersscenario’s zijn snel beschikbaar door vooraf geconfigureerde dashboards, KPI’s en op AI gebaseerde alerts, waardoor het voor iedereen gemakkelijk is om vanaf de eerste dag realtime inzicht te krijgen in de gezondheidsstatus van hun infrastructuur en bedrijfsprestaties. SoftwareOne PowerConnect is gecertificeerd voor SAP RISE en biedt klanten diepgaande inzichten waarmee ze hun SAP RISE-gebaseerde oplossingen beter kunnen bewaken en beheren. 

 

Over SoftwareOne

SoftwareOne is een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van software- en cloudoplossingen. Het geeft een nieuwe invulling aan de manier waarop bedrijven alles wat met de cloud te maken heeft ontwikkelen, inkopen en beheren. SoftwareOne helpt organisaties om hun workloads en applicaties naar de cloud te migreren en te moderniseren. Het maakt hen wegwijs in de wijzigingen die daarbij komen kijken en de software die hiervoor nodig is en helpt hen met het optimaliseren van hun cloudomgeving. Daarmee ontsluit SoftwareOne de werkelijke waarde van technologie. Met 9.250 werknemers en een verkoop- en distributieaanwezigheid in 90 landen biedt het organisaties toegang tot 7.500 softwaremerken. Het in het Zwitserse Stans gevestigde SoftwareOne is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange onder het tickersymbool SWON. Ga voor meer informatie naar softwareone.com

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be