SoftwareOne behaalt AWS SaaS Competency en breidt reikwijdte NextGen ISV-programma uit

NextGen ISV-programma stoomt independent software vendors klaar voor Software-as-a-Service

Brussel, 23 april 2024 - SoftwareOne, een wereldwijde leverancier van software- en cloudoplossingen, maakt bekend dat het de Amazon Web Services (AWS) SaaS Competency heeft behaald. Deze status is een erkenning van SoftwareOne’s kennis en expertise om software vendors (ISV’s) te ondersteunen bij de migratie en modernisatie van hun legacy applicaties naar de cloud om hun klanten SaaS-oplossingen te kunnen aanbieden via AWS.

De AWS SaaS Competency wordt toegekend aan partners die blijk geven van een diepgaande kennis van het ontwerpen en de implementatie van cloud-native en SaaS-oplossingen in AWS. In het kader van het certificatieproces doorlopen partners een grootschalig validatieproces en worden er diverse klantenreferenties voor SaaS-oplossingen in AWS geëvalueerd. De nieuwe status geeft blijk van het vermogen van SoftwareOne om klanten op basis van het NextGen ISV-programma van ondersteuning te voorzien bij de overstap naar de cloud en het bieden van SaaS-oplossingen.

"We zijn enorm blij met het behalen van de status van AWS SaaS Competency Partner. Dit is onze tiende AWS-competentie", zegt Brad Berry, chief strategy & partner officer bij SoftwareOne. “SoftwareOne bevindt zich in een unieke positie om ISV’s van ondersteuning te voorzien tijdens elke stap op weg naar het aanbieden van SaaS-oplossingen. We helpen hen om nieuwe markten te bereiken, hun oplossingen op grote schaal te verkopen en hun SaaS-doelen te behalen."

Het NextGen ISV-programma van SoftwareOne is in het leven geroepen om ISV’s te helpen met het minimaliseren van risico’s en overwinnen van technische en zakelijke uitdagingen bij hun transformatie tot een SaaS-provider. Het traject bestaat uit meerdere milestones en het biedt passende ondersteuning voor alle soorten ISV’s, of het nu gaat om een start-up of een meer traditionele ISV die wil overstappen naar een multi-tenant-architectuur. SoftwareOne helpt ISV’s door het bieden van advies op zowel technisch als zakelijk vlak gedurende de gehele transformatie naar SaaS dienstverlening.

Het NextGen ISV-traject:

  • Adviseren: Het aansluiten van de technologische mogelijkheden op de zakelijke doelstellingen en bedrijfsprocessen.
  • Moderniseren: Snellere en efficiëntere invulling en inrichting van zakelijke processen en IT-architectuur.
  • Optimaliseren: Het zorgen voor transparantie door inzicht te bieden in de kosten en mogelijkheden van de cloud.
  • Go-to market: ISV’s helpen om hun SaaS-diensten in zowel de AWS Marketplace als de SoftwareOne Marketplace vermeld te krijgen, zodat zij meer klanten via meer kanalen kunnen bereiken.
"We weten dat het SaaS-traject er voor elke ISV weer anders uitziet. Ons NextGen ISV-programma biedt daarom ondersteuning op maat voor de unieke behoeften van onze klanten. Of ze nu willen overstappen op een multi-tenantomgeving, klaar zijn om SaaS-oplossingen aan te gaan bieden of behoefte hebben aan go-to-marketondersteuning, wij kunnen hen in elk stadium met raad en daad bijstaan", besluit Brad Berry.

De wereldwijde AWS-accreditatie vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor SoftwareOne. Fabio Suizu, de CEO van Brainiall Inc, een ISV die AI-oplossingen levert die de productiviteit van industriële processen een boost geven: “We hebben ervoor gekozen om samen te werken met SoftwareOne en over te stappen naar AWS omdat wij van mening waren dat dit ons aanzienlijke technologische en zakelijke voordelen zou opleveren. Door een beroep te doen op de technologie van AWS en de expertise van SoftwareOne zijn we erin geslaagd om de effectiviteit van ons SaaS-model te vergroten. Het op AWS gerichte NextGen ISV Modernisation-programma van SoftwareOne stelde ons in staat om nieuwe klanten in alle delen van de wereld te bereiken met onze AI-diensten.

ISV’s die behoefte hebben aan advies en ondersteuning in het kader van hun overstap naar de cloud kunnen hier contact met SoftwareOne opnemen.

 

Over SoftwareOne

SoftwareOne is een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van software- en cloudoplossingen. Het geeft een nieuwe invulling aan de manier waarop bedrijven alles wat met de cloud te maken heeft ontwikkelen, inkopen en beheren. SoftwareOne helpt organisaties om hun workloads en applicaties naar de cloud te migreren en te moderniseren. Het maakt hen wegwijs in de wijzigingen die daarbij komen kijken en de software die hiervoor nodig is en helpt hen met het optimaliseren van hun cloudomgeving. Daarmee ontsluit SoftwareOne de werkelijke waarde van technologie. Met 9.250 werknemers en een verkoop- en distributieaanwezigheid in 90 landen biedt het organisaties toegang tot 7.500 softwaremerken. Het in het Zwitserse Stans gevestigde SoftwareOne is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange onder het tickersymbool SWON. Ga voor meer informatie naar SoftwareOne.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be