Snelle en eenvoudige simulatie van aandrijvingen met Sinamics DriveSim Basic

  • Nieuwe Sinamics DriveSim Basic-softwareoplossing voor snelle en eenvoudige simulatie van aandrijfgroepen
  • Naadloze integratie van modellen in commercieel verkrijgbare simulatieprogramma's
  • Gevalideerde functie-eenheden versnellen ontwikkelingsfase

Nurenberg, 11 mei 2021 - Met Sinamics DriveSim Basic presenteert Siemens een nieuwe softwareoplossing waarmee het voor het eerst mogelijk is om aandrijfgroepen en het gedrag ervan in machines en fabrieken te simuleren, aan te passen en te optimaliseren. Met deze nieuwe oplossing biedt Siemens een snelle en eenvoudige toegang tot de simulatie van aandrijftechnologieën en stelt het machinefabrikanten en installatiebouwers in staat hun eigen ontwikkelingsfase te versnellen.

Met Sinamics DriveSim Basic presenteert Siemens een nieuwe softwareoplossing waarmee het voor het eerst mogelijk is om aandrijfgroepen en het gedrag ervan in machines en fabrieken te simuleren, aan te passen en te optimaliseren.

Sinamics DriveSim Basic overbrugt de kloof tussen de werelden van logische en mechanische simulatie. De nadruk ligt op simulatieondersteuning van de klantapplicatie, dus van de componenten die interageren met de aandrijving. De simulatie biedt nog vóór er een concrete productselectie werd gemaakt al antwoorden op aandrijfvragen. Voor de virtuele inbedrijfstelling van de PLC-aansturing met gekende Profidrive-telegrammen of complexe mechanica op de virtuele aandrijfas biedt het model een betrouwbare voorstelling van het aandrijfsysteem met het vereiste detailniveau.

Een mogelijk toepassingsscenario is de koppeling van een PLC en een mechanisch model via Sinamics DriveSim Basic. De berekende belastingprofielen kunnen dan in de TIA Selection Tool of Sizer geladen worden, waarna een aandrijving geselecteerd kan worden. De benodigde aandrijvingsparameters en de werkelijke interfaces zijn beschikbaar voor de simulatie. De gebruiker configureert alleen het deel van de aandrijving dat hij voor de simulatie nodig heeft. Een tijdrovende volledige virtuele inbedrijfstelling van de aandrijving is niet vereist, wat tijd en kosten bespaart. De modellen in Sinamics DriveSim Basic sluiten naadloos aan op de bestaande aandrijvingsdocumentatie en werden met behulp van dezelfde testvectoren tegenover de echte Sinamics-aandrijvingen gevalideerd. 

Voor een eenvoudige bediening is Sinamics DriveSim Basic verkrijgbaar als een gestandaardiseerd FMU-model (Functional Mock-up Unit). De software biedt voor elke Sinamics-aandrijving hetzelfde FMU-bestand. De Sinamics S120- en G120-aandrijvingen inclusief motor kunnen nu al gesimuleerd worden. Verdere aandrijvingen volgen. Deze FMU kan rechtstreeks in het gebruikte simulatieprogramma geïmporteerd worden. Sinamics DriveSim Basic is compatibel met heel wat commercieel verkrijgbare simulatieprogramma's, zoals Simit, Simcenter Amesim, NX Motion of Matlab Simulink. Samen met andere virtuele Siemens-oplossingen zoals Simatic S7 PLCSIM Advanced of NX Mechatronics Concept Designer kan een consistent modelgebaseerd ontwikkelingsproces worden geïmplementeerd.

Meer informatie is te vinden op de website van Siemens.

Siemens Digital Industries (DI) is een innovatieleider op het vlak van automatisering en digitalisering. In nauwe samenwerking met partners en klanten, stuurt DI de digitale transformatie in de proces- en maakindustrieën aan. Met zijn Digital Enterprise-portfolio biedt DI ondernemingen van om het even welke omvang een omvattend End-to-End-aanbod van producten, oplossingen en diensten om de volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van elke industrietak, ondersteunt DI's unieke portfolio klanten bij het realiseren van hogere productiviteits- en flexibiliteitsniveaus. DI breidt zijn portfolio voortdurend verder uit met innovaties om de meest geavanceerde, toekomstgerichte technologieën te integreren. Siemens Digital Industries heeft zijn internationale hoofdkantoor in Nürnberg, Duitsland, en heeft wereldwijd zo’n 76.000 medewerkers in dienst.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. De wereldwijd actieve onderneming focust op intelligente infrastructuren voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, evenals op automatisering en digitalisering in de proces- en maakindustrieën. Siemens verbindt de digitale en de fysieke wereld met elkaar, ten voordele van klanten en de maatschappij in haar geheel. Met Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens mee vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie; de onderneming is sinds 28 september 2020 tevens beursgenoteerd. In boekjaar 2020, afgesloten op 30 september 2020, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 57,1 miljard en een nettowinst van € 4,2 miljard. Vanaf 30 september 2020 had de onderneming wereldwijd zo’n 293.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be