Snel, eenvoudig en nauwkeurig controleren: Testo lanceert nieuwe compact-klasse HVAC-meetinstrumenten

Nieuwe handmeetinstrumenten van Testo bieden altijd en overal een oplossing

Ternat, 23 januari 2023 - Testo, de wereldleider in innovatieve meetoplossingen, lanceert zijn nieuwe klasse compacte handmeetinstrumenten. Dankzij de snelle meting en weergave van meetwaarden maar ook hun gebruiksgemak zetten de toestellen een nieuwe standaard voor installateurs en technici voor een hele resem aan toepassingen: installatie en onderhoud van airco-, ventilatie- en verwarmingssystemen, het waarborgen van de binnenluchtkwaliteit, drukmeting in industriële toepassingen, temperatuurmeting in laboratorium- of levensmiddelenomgevingen, enzovoort. De nieuwe compact-instrumenten worden ook ondersteund door de testo Smart App.

Jeroen Van Der Kelen, CEO van Testo België: Naast de vertrouwde precisie, kwaliteit en betrouwbaarheid van Testo, bieden de nieuwe compact-toestellen een snelle meting en grafische weergave van de meetwaarden met intuïtieve menu's voor alle HVAC-toepassingen, een flexibele en gebruikersvriendelijke toepassing met snelle configuratie, en slimme ondersteuning van de testo Smart App. Daarmee heb je niet alleen altijd alle meetmenu’s bij de hand, je kunt de meetwaarden ook vlot opslaan, analyseren en documenteren. Tot slot is er de handige Second Screen functie. 

Airco’s en ventilatiesystemen eenvoudig onder controle

Een vlekkeloze en energie-efficiënte werking van airco’s en ventilatiesystemen kan alleen worden gewaarborgd door de relevante parameters regelmatig te meten. Met de nieuwe compacte meetinstrumenten testo 417, testo 416 en testo 425 wordt het meten van debieten en luchtsnelheden in ventilatiekanalen, bij luchtroosters en bij het inregelen van ventilatiesystemen kinderspel. 

Goede binnenluchtkwaliteit

Dagelijks brengen we bijna 90% van onze tijd door in gesloten ruimtes. Binnenluchtkwaliteit en behaaglijkheid zijn dus essentieel ter vermindering van gezondheidsrisico’s en om het prestatievermogen op de werkplek te handhaven. Dankzij de nieuwe compacte meetinstrumenten testo 535, testo 545 en testo 625 worden CO2-gehalte, verlichtingssterkte, temperatuur en luchtvochtigheid snel, eenvoudig en nauwkeurig gecontroleerd en wordt voor een gezond en prestatiebevorderend klimaat in gebouwen gezorgd. Vanaf 10 december 2023 zal het bovendien verplicht zijn om een luchtkwaliteitsmeter te gebruiken in gesloten plaatsen die publiek toegankelijk. De testo 535 is hiervoor het ideale meettoestel.

Vlotte drukmeting

Met de twee verschildrukmeters testo 512-1 en testo 512-2 kan men lage en hoge drukken, bijvoorbeeld bij de inspectie van verwarmingssystemen en branders, snel en nauwkeurig meten. Ook voor de drukmeting bij industriële toepassingen of de inspectie van filters en de pitotbuis-meting bij airco’s en ventilatiesystemen is de testo 512 een betrouwbare partner.

Temperatuur veelzijdig en nauwkeurig meten

De temperatuur is de meest universele meetwaarde als het gaat om de controle van verwarmings-, koel- of ventilatiesystemen, industriële installaties of in een laboratorium- of levensmiddelenomgeving. Met de nieuwe temperatuur-meetinstrumenten testo 922, testo 925 en testo 110 (HACCP-conform) en de grote keuze aan sondes (TE type K, NTC, Pt100) kunnen in haast elk medium ook lage en extreem hoge temperaturen nauwkeurig, eenvoudig en snel worden gemeten. En met de optionele TopSafe zijn de instrumenten volgens IP65 beschermd tegen stof en water.De app kan gratis in de app-stores gedownload worden en wordt voortdurend geüpdatet. De nieuwe compacte meetinstrumenten zijn per direct verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.testo.com of in de speciaalzaak.

 

Over Testo

Testo, dat zichzelf in 1957 op de kaart zette met de ontwikkeling van de eerste elektronische thermometer, is wereldleider in innovatieve, high-precision meetoplossingen en -technologie voor HVAC/R (Heating, Ventilation, Air Conditioning and Refrigeration), voeding, farma en industrie. Het Duitse bedrijf, met wortels in het Zwarte Woud, telt vandaag 36 dochtermaatschappijen en 3.400 werknemers in 25 landen over de hele wereld. 

De producten, oplossingen en diensten van Testo maken het mogelijk om tijd en middelen te besparen en de kwaliteit van goederen te verbeteren, om zo bij te dragen tot de bescherming van onze gezondheid en het milieu. 

Momenteel draait het bedrijf een omzet van 400 miljoen euro, waarvan telkens een tiende in R&D geïnvesteerd wordt. De Belgische tak van Testo werd in 1986 opgericht door Jean-Pierre Van der Kelen en is, na Duitsland, het belangrijkste land van de groep, zowel in omzet als qua innovatie.

Liesbeth De Nys

Marketing manager, Testo
Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be