Siemens Xcelerator: Nieuwe Sinamics G220 high-performance frequentieomvormer voor meer efficiëntie, eenvoudigere engineering en snellere inbedrijfstelling

  • Sinamics G220 zijn de eerste Sinamics-aandrijvingen die deel uitmaken van de Siemens Xcelerator-portfolio
  • Geïntegreerde Clean Power-technologie vermindert harmonischen met 97 procent
  • Een ‘Digital twin’ in Startdrive (TIA) maakt testen en optimaliseren van het gedrag mogelijk voordat de hardware beschikbaar is
  • IIoT-module voor eenvoudige integratie in edge- en cloudtoepassingen

Huizingen, 18 april 2023 - Met de Sinamics G220 lanceert Siemens een nieuwe hoogperformante frequentieomvormer binnen de Sinamics-familie in de aanloop naar de Hannover Messe 2023. De innovatieve frequentieomvormers zijn uitgerust met zogenaamde clean power technologie. Deze vermindert de harmonischen tot 97 procent zonder behoefte aan lijn harmonische smoorspoelen (line harmonic chokes) of DC smoorspoelen (DC link-chokes).

Als gevolg daarvan zijn de Sinamics G220-frequentieomvormers aanzienlijk efficiënter op gebied van ruimtegebruik en qua bediening, en maken ze de engineering veel gemakkelijker. De nieuwe frequentieomvormers zijn ook de eerste Sinamics-aandrijvingen die deel uitmaken van de Siemens Xcelerator-portfolio, het Siemens-bedrijfsplatform voor digitale transformatie. Dat komt omdat de frequentieomvormers van Sinamics G220 ook integraal deel uitmaken van het TIA-portaal en een digital twin hebben in Startdrive, de inbedrijfstellingstool voor aandrijvingen. Hierdoor kan het gedrag van de aandrijving worden getest en geoptimaliseerd voordat de hardware beschikbaar is. Met de geïntegreerde webserver kunnen ook de inbedrijfstellingstijden aanzienlijk worden verkort. De nieuwe omvormers zijn ook uitgerust met een IIoT-module. Dat betekent dat Sinamics G220 frequentieomvormers gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in cloud- en edge-toepassingen, wat de transparantie van de toepassingen verhoogt. De beschikbaarheid kan dus worden geoptimaliseerd en stilstandtijden vermeden. Op het gebied van cyberveiligheid is de Sinamics G220 standaard uitgerust met Security Integrated, die een veilige communicatie garandeert door middel van een gebruikersmanagement en toegangscontrole (User Management & Access Control), en met integriteits- en authenticiteitscontroles tegen gemanipuleerde firmware.

Sinamics G220 omvormers worden geleverd met een reeks hardware-opties en softwarefuncties, waardoor ze flexibel kunnen worden aangepast aan de gewenste toepassingen. Zo is de Sinamics G220 ook verkrijgbaar in IP55 en zijn er speciale coatings voor agressieve omgevingen. Dankzij de hoogwaardige componenten en het hardware-ontwerp is de aandrijving ontworpen voor een lange levensduur. Wat Safety Integrated betreft, bereiken de nieuwe frequentieomvormers een hoger niveau door te voldoen aan de vereisten van SIL 3. Sinamics G220 omvormers zijn geschikt voor alle sectoren, maar vooral voor de voedings- en drankenindustrie, farma, chemie, olie- en gas en de marine industrie.

De nieuwe Sinamics G220 frequentieomvormers zijn de eerste Sinamics-aandrijvingen die deel uitmaken van de Siemens Xcelerator-portfolio.
De nieuwe Sinamics G220 frequentieomvormers zijn de eerste Sinamics-aandrijvingen die deel uitmaken van de Siemens Xcelerator-portfolio.

Over Siemens Digital Industries
Siemens Digital Industries (DI) is een innovatieleider op het vlak van automatisering en digitalisering. In nauwe samenwerking met partners en klanten, stuurt DI de digitale transformatie in de proces- en maakindustrieën aan. Met zijn Digital Enterprise-portfolio biedt DI ondernemingen van om het even welke omvang een omvattend End-to-End-aanbod van producten, oplossingen en diensten om de volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van elke industrietak, ondersteunt DI's unieke portfolio klanten bij het realiseren van hogere productiviteits- en flexibiliteitsniveaus. DI breidt zijn portfolio voortdurend verder uit met innovaties om de meest geavanceerde, toekomstgerichte technologieën te integreren. Siemens Digital Industries heeft zijn internationale hoofdkantoor in Nürnberg, Duitsland, en heeft wereldwijd zo’n 76.000 medewerkers in dienst.

Over Siemens AG
Siemens AG
 (Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie. In boekjaar 2022, afgesloten op 30 september 2022, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 72,0 miljard en een nettowinst van € 4,4 miljard. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 311.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be