Siemens wordt foundation partner van logistiek demo- en innovatiecentrum Log!Ville

Partnerschap onderstreept engagement om te inspireren en logistieke en sector naar nieuwe hoogtes te tillen

Huizingen, 4 oktober 2021 - Siemens wordt foundation partner van Log!Ville, het nieuwe demo- en innovatiecentrum dat vandaag de deuren opent in Niel. Het demonstratiecentrum moet innovatie in het Vlaamse logistieke ecosysteem – en ver daarbuiten – een boost geven. Als marktleider op het vlak van (intra)logistiek en voortrekker van meer duurzaam wegtransport, onderstreept Siemens met dit partnerschap haar engagement om met eigen ervaring en expertise andere bedrijven en professionals te inspireren en zo deze markt naar nieuwe hoogtes te tillen.

Innovatieve technologieën en concepten die wel maturiteit hebben verkregen maar nog niet mainstream terug te vinden zijn in de sector prominent naar voor schuiven voor logistieke bedrijven: dat is het doel van het nieuwe demo- en innovatiecentrum Log!Ville dat vandaag officieel opent in Niel. Het werd opgericht door het innovatieplatform voor de logistieke sector in Vlaanderen (VIL) met de steun van VLAIO en EFRO Vlaanderen, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Log!Ville richt zich voornamelijk tot logistieke professionals die nauw betrokken zijn bij innovatiemanagement. Het centrum wil kennisdeling en samenwerking tussen start-ups, mature bedrijven en kennisinstellingen stimuleren. Hiervoor rekent het op de ondersteuning van verschillende partners, waaronder Siemens, die als foundation partner zijn schouders zet onder het project.

Innovatief portfolio en competenties
“Logistiek vormt een belangrijk scharnierpunt in onze maatschappij en is gebaat bij continue evolutie door middel van nieuwe toepassingen en technologieën”, vertelt Eddy Nelis, Senior Vice President Siemens.

“Siemens ziet logistiek en intralogistiek dan ook als een belangrijke pijler in haar bedrijfsactiviteit en kan - met haar ecosysteem van partners - in de sector heel wat adelbrieven voorleggen dankzij een innovatief portfolio en onze expertise. ​ We richten ons hierbij op het samenspel van tal van typische (intra-)logistieke applicaties zoals autonoom rijdende voertuigen, magazijnkranen, transport- en sorteersystemen. Uiteraard spelen onze digitale softwareplatformen een bijzondere rol bij het realiseren van toegevoegde waarde van de ontwerpfase tot en met het operationeel beheer van de applicaties. Bovendien zijn we met meer dan 200 eigen fabriekslocaties ook de eerste gebruiker van deze oplossingen.”

Wegtransport verduurzamen: eHighway
Daarnaast richt Siemens zijn expertise ook steeds meer op het verduurzamen van het wegtransport. Transport is verantwoordelijk voor bijna 30% van de totale CO2-uitstoot van de EU, waarvan 72% afkomstig is van wegtransport. Van die 72% is ongeveer een kwart afkomstig van zware vrachtwagens. De grote uitdaging blijft om deze trend te keren. Siemens ontwikkelde hiertoe onder meer de ‘eHighway’, een Electric Road Systems (ERS)-systeem waarbij vrachtwagens worden uitgerust met een pantograaf om onder bovenleidingen elektrisch te kunnen rijden en hun batterijen op te laden. 

“Bij Siemens kennen we heel goed de uitdagingen en trends op het vlak van (intra)logistiek en wegtransport, maar ook de technologieën die hierop een antwoord bieden. Als foundation partner van Log!Ville willen we ons engagement onderstrepen om andere bedrijven te inspireren en zo de sector te stimuleren”, vertelt Eddy Nelis.

Relevante technologieën
Als foundation partner zal Siemens de komende drie jaar haar schouders zetten onder Log!Ville. Siemens zal ook zetelen in de raad van bestuur van het innovatiecentrum en zo de verschillende (intra-)logistieke thema’s beter helpen toespitsen op de technologieën en oplossingen die vandaag relevant zijn. In de demonstratiehal van Log!Ville zal Siemens een eigen stand hebben waar bezoekers kunnen kennismaken met de nieuwste technische mogelijkheden die in het logistieke proces gebruikt kunnen worden en ook doorheen de andere belevingsruimtes van het centrum zal Siemens haar toegevoegde waarde in de sector aantonen. 

Meer info vindt u op de website van Siemens.

Over Siemens Digital Industries (DI)
Siemens Digital Industries (DI)
 is een innovatieleider op het vlak van automatisering en digitalisering. In nauwe samenwerking met partners en klanten, stuurt DI de digitale transformatie in de proces- en maakindustrieën aan. Met zijn Digital Enterprise-portfolio biedt DI ondernemingen van om het even welke omvang een omvattend End-to-End-aanbod van producten, oplossingen en diensten om de volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van elke industrietak, ondersteunt DI's unieke portfolio klanten bij het realiseren van hogere productiviteits- en flexibiliteitsniveaus. DI breidt zijn portfolio voortdurend verder uit met innovaties om de meest geavanceerde, toekomstgerichte technologieën te integreren. Siemens Digital Industries heeft zijn.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be