Siemens stimuleert samensmelting van reële en virtuele wereld voor een meer flexibele en duurzame industrie

 • ‘Infinite opportunities from infinite data’ is dit jaar het motto van de beurs
 • Het potentieel van data ten volle benutten door samensmelting van de virtuele en reële wereld
 • ‘Digitalisering kent geen eindstreep’
 • Uitbreiding van het portfolio voor edge computing in industrie

Hannover, 15 april 2021 - Onder het motto ‘Infinite opportunities from infinite data’ demonstreert Siemens tijdens de ‘Digital Enterprise Virtual Experience’ op de Hannover Messe 2021 hoe industriële ondernemingen flexibel en duurzaam te werk kunnen gaan door de reële en virtuele wereld samen te voegen, nu ze voor enorme uitdagingen staan. De coronapandemie heeft in een mum van tijd de markten en vereisten veranderd. Bovendien zien we een toenemende individualisering en de behoefte aan meer duurzaamheid. Dit kunnen managen, vraagt de hulp van digitalisering en automatisering. Siemens brengt alle data uit dit proces samen in een continue cyclus tussen de virtuele en reële wereld. Zo kunnen bedrijven hun gegevens beter begrijpen en gebruiken. De traditionele scheidingslijnen tussen ooit afzonderlijke industriële domeinen verdwijnen en er ontstaan nieuwe opportuniteiten om duurzaam en flexibel te produceren. Hierdoor kunnen industriële ondernemingen data gestuurde beslissingen nemen en bijvoorbeeld veel sneller reageren op veranderingen zoals een plotseling toegenomen verbruik van bepaalde grondstoffen. 

“De snelle toename van beschikbare data de afgelopen jaren maakt één ding duidelijk: digitalisering eindigt niet. Er ontstaat eerder een soort oneindige loop: je verzamelt gegevens, je leert eruit en je zet de volgende stap”, zegt Cedrik Neike, lid van de raad van bestuur van Siemens AG en CEO van Siemens Digital Industries. “In de productie komt hierdoor een oneindige bron van kennis ter beschikking te staan die we nog niet ten volle benutten. Iedereen die produceert kan gebruik maken van dat potentieel, zowel productiesites met een rijke geschiedenis als volledig nieuwe waar de eerste pixel nog gepland moet worden.

Met zijn Digital Enterprise-aanbod ondersteunt Siemens klanten specifiek op dat vlak. Dankzij een digital twin en toekomstgerichte technologieën als AI kunnen klanten snel en flexibel reageren op wereldwijde uitdagingen en hun producten en productieprocessen aanpassen aan nieuwe vereisten of middelen besparen.

Siemens koppelt gegevens uit de volledige levenscyclus van producten, IT (met haar capaciteiten voor gegevensanalyse), OT (operationele technologie) en productie met het kantoorniveau. Dat creëert een continue cyclus voor optimalisering. Binnen dit industriële Internet of Things zijn de industriële processen modulair en flexibel, waardoor alle levenscyclusparameters altijd perfect aangepast kunnen worden. Dat omvat ook fabrieksgebouwen en workflows van leveranciers en logistieke partners.

Om ervoor te zorgen dat gegevens via hoogwaardige communicatienetwerken snel en betrouwbaar op de juiste plaats terechtkomen, zodat alle productiedomeinen onmiddellijk kunnen reageren op veranderingen, blijft Siemens geavanceerde technologieën ontwikkelen, zoals Industrial 5G. Het voordeel van dergelijke particuliere 5G-netwerken is dat bedrijven ze specifiek kunnen afstemmen op hun vereisten op het vlak van performantie, betrouwbaarheid en veiligheid. In Duitsland werkt het feit dat bedrijven op hun sites gebruik kunnen maken van specifieke private 5G-frequenties, in hun voordeel. Als een van de belangrijkste exposanten op de Hannover Messe zal Siemens in een van de hallen een prototype installeren van een industrieel 5G-campusnetwerk. Het netwerk kan in de toekomst gebruikt worden door exposanten tijdens beurzen en zal ook buiten de beurstijden beschikbaar zijn voor bedrijven die het willen testen en uitproberen.

Met Industrial Edge biedt Siemens een concept waarbij klanten flexibel gebruik kunnen maken van de voordelen van gegevensverwerking met behulp van edge of cloud computing, afhankelijk van de toepassing. Siemens breidt bovendien zijn edge-computingaanbod uit voor wat betreft lokale realtime-analyses van data bij de productie en het gebruik ervan. Naast de verbinding van Simatic- en Sinumerik-controllers met Siemens Industrial Edge wordt het aanbod ook uitgebreid naar de aansluiting van aandrijftechnologie. Aandrijftechnologie wordt beschouwd als een belangrijke indicator van de beschikbaarheid van machines. Naast de impact op variabelen zoals snelheid en torque is het ook interessant om edge computing te gebruiken om na te gaan of een machine foutloos en op optimaal niveau draait binnen de parameters, bijvoorbeeld op het gebied van energieverbruik. Slimme analysetechnologie kan operatoren op die manier in een vroeg stadium informeren wanneer bijvoorbeeld onderhoud nodig is of energie kan worden bespaard.

In het kader van de Digital Enterprise Virtual Experience op de Hannover Messe 2021 pakt Siemens uit met heel wat hoogtepunten en innovaties:

 • Siemens gaat samen met Swire Coca-Cola digitale referentiefabrieken bouwen in de drankensector: https://sie.ag/3uKeqY0
 • Nieuwe motoren vergroten de mogelijkheden van het servoaandrijfsysteem Sinamics S210: https://sie.ag/3mtJRCE
 • Toyota Industries Corporation en Siemens werken samen aan digitale transformatie voor spuitgieten: https://sie.ag/3dQ9l9w
 • Nieuwe Smart Condition Monitoring-oplossing met IIoT-sensoren voor industriële fabrieken: https://sie.ag/2RkPrMq
 • Versnelde productie-installatie voor coronavaccin met automatiserings- en digitaliseringsoplossingen van Siemens: https://sie.ag/3mxFyq2
 • Wifi 6 voor de industrie: Siemens breidt zijn netwerkportfolio uit: https://sie.ag/3cWZcc4
 • Snelle en eenvoudige simulatie van drives met Sinamcis DriveSim Basic: https://sie.ag/2Q141rG
 • Uiterst efficiënte motorenreeks van Siemens nu consistent verkrijgbaar in efficiëntieklasse IE4: https://sie.ag/2Pk3zEP
Onder het motto ‘Infinite opportunities from infinite data’ demonstreert Siemens op Hannover Messe 2021 hoe industriële ondernemingen flexibel en duurzaam te werk kunnen gaan door de reële en virtuele wereld samen te voegencaption.
Onder het motto ‘Infinite opportunities from infinite data’ demonstreert Siemens op Hannover Messe 2021 hoe industriële ondernemingen flexibel en duurzaam te werk kunnen gaan door de reële en virtuele wereld samen te voegencaption.

Siemens Digital Industries (DI) is een innovatieleider op het vlak van automatisering en digitalisering. In nauwe samenwerking met partners en klanten, stuurt DI de digitale transformatie in de proces- en maakindustrieën aan. Met zijn Digital Enterprise-portfolio biedt DI ondernemingen van om het even welke omvang een omvattend End-to-End-aanbod van producten, oplossingen en diensten om de volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van elke industrietak, ondersteunt DI's unieke portfolio klanten bij het realiseren van hogere productiviteits- en flexibiliteitsniveaus. DI breidt zijn portfolio voortdurend verder uit met innovaties om de meest geavanceerde, toekomstgerichte technologieën te integreren. Siemens Digital Industries heeft zijn internationale hoofdkantoor in Nürnberg, Duitsland, en heeft wereldwijd zo’n 76.000 medewerkers in dienst.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. De wereldwijd actieve onderneming focust op intelligente infrastructuren voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, evenals op automatisering en digitalisering in de proces- en maakindustrieën. Siemens verbindt de digitale en de fysieke wereld met elkaar, ten voordele van klanten en de maatschappij in haar geheel. Met Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens mee vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie; de onderneming is sinds 28 september 2020 tevens beursgenoteerd. In boekjaar 2020, afgesloten op 30 september 2020, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 57,1 miljard en een nettowinst van € 4,2 miljard. Vanaf 30 september 2020 had de onderneming wereldwijd zo’n 293.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be