Siemens stelt innovatieve technologie op maat van de Belgische industrie voor tijdens Indumation 2022

  • Digitalisering en duurzaamheid worden steeds belangrijker voor industriële bedrijven
  • Siemens is ook dit jaar aanwezig op Indumation, de belangrijkste vakbeurs voor fabrieks-, proces- en infrastructuurautomatisering in België die plaatsvindt van 18 tot 20 mei in Kortrijk Xpo. Onder het motto ‘infinite opportunities from infinite data’, stelt de technologiespeler er haar laatste innovaties voor die industriële bedrijven helpen te automatiseren en te digitaliseren met het oog op een duurzame toekomst. 

Huizingen, 16 mei 2022 - Siemens toont op Indumation haar Digital Enterprise-portfolio; een reeks oplossingen die industriële bedrijven helpen om systematisch te automatiseren, digitaliseren en de verkregen data optimaal te benutten. “Dat is nodig om stand te houden in een wereld waarin de marktomstandigheden de voorbije jaren en maanden drastisch zijn veranderd”, meent Eddy Nelis, Senior Vice President Digital Industries bij Siemens. “Een toenemende kostendruk, korter wordende innovatiecycli, de nood naar meer duurzaamheid, het toenemend belang van informatietechnologie en de war for talent zijn maar enkele van deze uitdagingen waarvoor elektrificatie, automatisering en digitalisering nodig zijn.”

Hardware en software combineren
Siemens helpt bedrijven door de troeven van hardware en software te combineren via het Digital Enterprise-portfolio. Informatietechnologie dringt door tot in het productieniveau, waar software en software-enabled hardware een cruciale concurrentiefactor worden. Siemens’ digital twins brengen alle gegevens van het product, de productie, het proces en zelfs de performantie bijeen. ​ Op die manier kan elke parameter in de levenscyclus van het product en de productie optimaal gecoördineerd worden. 

De laatste nieuwigheden op vlak van Totally Integrated Automation, Industrial Edge, Automation Systems, Distributed I/O Systems, Drive Systems, Process Automation, Process Instrumentation & Analytics, Virtualisation en Artificial Intelligence worden voorgesteld op Indumation. Daarnaast is er aandacht voor communicatietechnologie zoals industriële 5G routers en IWLAN.

Intralogistiek op maat van e-commerce
Ook voor de intralogistieke sector stelt Siemens oplossingen voor. Dat is nodig, want door de impact van e-commerce moet er steeds sneller geleverd worden met kortere opslagperiodes en minder opslagruimte, terwijl er veel kleine bestellingen in grotere hoeveelheden geplaatst worden. Logistieke centra moeten dus uiterst vlot en betrouwbaar werken, liefst zo automatisch mogelijk met een minimaal energieverbruik. Het Dynamic Gapper Model toont hoe Siemens’ flexibele en efficiënte automatiserings- en aandrijfoplossingen voor transportband- en sorteertechnologie mogelijk maakt. 

Lokale expertise in lokaal gebouwde “Proof of concepts’
Naast het Gapper-model zullen drie lokaal gebouwde ‘proof of concept’-demonstraties voor de maak- en procesindustrie en voor de machine tool systems business de voordelen van een continue datastroom aantonen op maat van de Belgische industrie.

Toegankelijkheid voor een duurzame toekomst
Voor Eddy Nelis is de toegankelijkheid van de oplossingen die Siemens aanbiedt cruciaal.

“Betaalbare technologie bestaat, maar het vergt ook “brainware” om die op een duurzame manier te implementeren. Inspanningen in het onderwijs volstaan niet om alle openstaande vacatures voor ingenieurs in te vullen. Daarom is het onze verantwoordelijkheid als technologie-ontwikkelaar om technologische oplossingen toegankelijk te maken voor iedereen. Dat doen we door SMART producten af te leveren die zich intuïtief laten bedienen en door deze connecteerbaar te maken. Alleen zo effen je het pad voor een meer duurzame toekomst.”

Indien u graag een rondleiding krijgt en kennis maakt met de vernieuwende technologieën van Siemens kunt u deelnemen aan een gratis rondleiding op 18 mei en 20 mei. Inschrijven kan via www.siemens.be/indumation

De stand van Siemens bevindt zich in hal zes van vakbeurs Indumation.

U vindt meer info op de perswebsite van Siemens via deze link.

Over Siemens Digital Industries
Siemens Digital Industries (DI)
 is een innovatieleider op het vlak van automatisering en digitalisering. In nauwe samenwerking met partners en klanten, stuurt DI de digitale transformatie in de proces- en maakindustrieën aan. Met zijn Digital Enterprise-portfolio biedt DI ondernemingen van om het even welke omvang een omvattend End-to-End-aanbod van producten, oplossingen en diensten om de volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van elke industrietak, ondersteunt DI's unieke portfolio klanten bij het realiseren van hogere productiviteits- en flexibiliteitsniveaus. DI breidt zijn portfolio voortdurend verder uit met innovaties om de meest geavanceerde, toekomstgerichte technologieën te integreren. Siemens Digital Industries heeft zijn internationale hoofdkantoor in Nürnberg, Duitsland, en heeft wereldwijd zo’n 76.000 medewerkers in dienst.

Over Siemens AG
Siemens AG
 (Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie.

In boekjaar 2021, afgesloten op 30 september 2021, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 62,3 miljard en een nettowinst van € 6,7 miljard. Op 30 september 2021 had de onderneming wereldwijd zo’n 303.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be