Siemens Smart Buildings-portfolio geaccrediteerd door WiredScore

  • Siemens Smart Buildings-portfolio, met inbegrip van Building X, erkend als geaccrediteerde oplossing door WiredScore
  • WiredScore creëert een wereldwijde norm voor technologie in de gebouwensector
  • De SmartScore-certificering door WiredScore ondersteunt investeerders en gebouwbeheerders wereldwijd bij het ontwikkelen van intelligente, verbonden gebouwen die voldoen aan de hoogste industriële benchmarks en gebruikersverwachtingen
  • De accreditatie onderstreept de Siemens-verbintenis om klanten te ondersteunen bij de realisatie van intelligente en toekomstgerichte gebouwen

Huizingen, 12 september 2023 - Het Smart Buildings-portfolio van Siemens Smart Infrastructure, ontworpen om gebouweigenaars te helpen gezonde, comfortabele en duurzame gebouwen te realiseren - zowel bij nieuwbouw als bij renovatie - krijgt nu door WiredScore erkenning in het kader van het Accredited Solutions-programma. Deze accreditatie voor leveranciers van intelligente oplossingen wordt verleend door WiredScore, een in de VS gevestigde onderneming die door middel van certificering en vorming een wereldwijde norm voor gebouwtechnologie creëert. ​ 

Een van de geaccrediteerde oplossingen is Building X, een schaalbaar digitaal gebouwplatform. Het platform ondersteunt klanten bij het digitaliseren, beheren en optimaliseren van de werking van hun gebouwen met het oog op een betere gebruikerservaring, hogere prestaties en meer duurzaamheid. Andere toepassingen zijn Siveillance, een softwaregebaseerde beveiligingsportfolio, en Desigo CC, een geïntegreerd gebouwbeheersysteem. Ze behoren alle drie tot het Siemens Xcelerator-portfolio.

De accreditatie vormt een erkenning van de continue inspanningen en investeringen van Siemens om te voldoen aan de wereldwijde normen voor intelligente gebouwen (smart buildings) op het gebied van gebruikersfunctionaliteit en technologische grondslag. Ze benadrukt ook de krachtige verbintenis voor duurzaamheid, efficiëntie en toekomstgerichte aanpasbaarheid, waardoor wereldwijd meerwaarde wordt gecreëerd voor gebouweigenaars en -beheerders.

“We zijn verheugd dat Building X en ons ruimere Smart Buildings-portfolio erkend zijn door het Accredited Solutions-programma van WiredScore. Dit benadrukt ons streven naar het verbeteren van de gezondheid, het comfort en de veiligheid van mensen in gebouwomgevingen en om te voldoen aan de eisen van onze klanten op het gebied van gebouwprestaties en duurzaamheid. Ons doel bestaat erin om de reële en de digitale wereld te combineren in de vastgoedsector met behulp van ons aanbod van geaccrediteerde oplossingen, en om tastbare bedrijfsvoordelen te bieden aan onze klanten", aldus Henning Sandfort, CEO Building Products bij Siemens Smart Infrastructure.
Laura Hancox, hoofd van de partnerprogramma's bij WiredScore, voegt hier het volgende aan toe: “Het is ons een groot genoegen om in het kader van het Xcelerator-portfolio nauw met Siemens samen te werken. De erkenning door ons Accredited Solutions-programma benadrukt de verbintenis van Siemens om in het kader van een bredere inspanning op sectorniveau toekomstgerichte gebouwen te realiseren volgens de eisen voor moderne werkomgevingen.”

WiredScore heeft het Accredited Solutions-programma gelanceerd om erkenning te geven aan toonaangevende technologieleveranciers met een beproefd palmares in het realiseren van intelligente gebouwen die een geweldige gebruikerservaring, rendabiliteit en duurzaamheid bieden. Deze leveranciers worden beoordeeld aan de hand van de SmartScore-scorekaart op basis van hun vermogen om de beste resultaten in hun klasse te leveren voor eigenaars, beheerders en gebruikers.

Meer informatie vindt u op de perswebsite van Siemens.

 

Over Siemens Smart Infrastructure
Siemens Smart Infrastructure (SI)
 geeft vorm aan de markt voor intelligente, aanpasbare infrastructuren voor vandaag en voor de toekomst. SI wil de kritieke uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering aanpakken door energiesystemen, gebouwen en industriële sectoren met elkaar te verbinden. Siemens Smart Infrastructure biedt klanten een omvattend end-to-end-portfolio uit één hand - met producten, systemen, oplossingen en diensten vanaf het punt van energieopwekking tot het punt van energieverbruik. Met een steeds sterker gedigitaliseerd ecosysteem helpt SI-klanten om succesvol te zijn en gemeenschappen om vooruitgang te boeken, en draagt hierdoor bij tot de vrijwaring van onze planeet. Het internationale hoofdkantoor van Siemens Smart Infrastructure is gevestigd in Zug, Zwitserland. ​ Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 72.700 medewerkers in dienst.

Over Siemens AG
Siemens AG (Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie.

In boekjaar 2022, afgesloten op 30 september 2022, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 72,0 miljard en een nettowinst van € 4,4 miljard. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 311.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium
Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be