Siemens neemt Brightly Software over om de groei van digitale bouwactiviteiten te versnellen

  • Smart Infrastructure (SI) neemt Brightly over, een leider in cloudgebaseerde software voor vermogens- en onderhoudsbeheer
  • Een perfecte aanvulling op het digitale aanbod van Siemens voor gebouwen, met een sterk vermogens- en energiebeheer
  •  Door de overname staat Siemens in polepositie om de snelgroeiende softwaremarkt voor gebouwen en gebouwde infrastructuur aan te pakken
  •  Aankoopprijs van 1,575 miljard dollar plus earn-out

Siemens Smart Infrastructure (SI), koploper in digitale gebouwen, heeft een overeenkomst ondertekend voor de aankoop van Brightly Software, een toonaangevende Amerikaanse software-as-a-service-leverancier (SaaS) van oplossingen voor vermogens- en onderhoudsbeheer. Door de overname stijgt SI naar een leidende positie op de softwaremarkt voor gebouwen en gebouwde infrastructuur. De aankoopprijs bedraagt 1,575 miljard dollar, plus earn-out. De overname zal de gevestigde cloudgebaseerde capaciteiten van Brightly in belangrijke sectoren – onderwijs, openbare infrastructuur, gezondheidszorg en productie – toevoegen aan de digitale en softwareknowhow van Siemens in gebouwen. Het versnelt ook de uitbouw van de SaaS-activiteiten van Siemens en stelt Siemens en Brightly samen in staat om superieure prestaties te leveren en duurzaamheid te garanderen voor de gebouwde infrastructuur. Er wordt verwacht dat Siemens voordeel zal halen uit zijn wereldwijde aanwezigheid, terwijl het de voetafdruk van de softwareleverancier op de Amerikaanse markt benut. Siemens zal aanzienlijke synergieën realiseren tussen de capaciteiten van Brightly en zijn eigen portefeuille met een verwachte nettowaarde van mid-triple-digit miljoen. De transactie is onderworpen aan wettelijke goedkeuringen, de afsluiting wordt verwacht in kalenderjaar 2022. De overname zal in het tweede jaar na afsluiting pre-PPA direct bijdragen aan de winst per aandeel. 

“Dit is opnieuw een belangrijke stap in onze strategie als gefocust technologiebedrijf. Door de echte en digitale wereld te combineren, bieden we onze klanten de technologie die nodig is om hun digitale transformatie te stimuleren om de meest duurzame en mensgerichte gebouwen te creëren. De overname van vandaag versterkt onze groeidoelstellingen, vooral voor digitale inkomsten en software-as-a-service. We zijn trots en verheugd om Brightly hartelijk welkom te heten in de Siemens-familie”, aldus Roland Busch, Voorzitter en CEO van Siemens AG.

Infrastructuureigenaren en -exploitanten zijn steeds vaker op zoek naar software die efficiëntere en duurzamere activiteiten ondersteunt. De gevestigde SaaS-activiteiten en het klantenbestand van Brightly, in combinatie met de bestaande bouwbasis en digitale portfolio van Siemens, zullen de gegevensintegratie door IT- en OT-convergentie vergemakkelijken, ter ondersteuning van innovatie, unieke gebruikerservaringen en geoptimaliseerde prestaties voor gebouwen en gebouwde infrastructuur.

“Brightly zal ons naar een hoger prestatieniveau voor gebouwen tillen. Dankzij de naadloze gegevensuitwisseling tussen onze gamma’s kunnen onze klanten een hogere efficiëntie, lagere stilstandtijden en onderhoudskosten, kortere levenscycli, betere datagestuurde beslissingen en meer tevreden huurders verwachten”, aldus Matthias Rebellius, lid van de raad van bestuur van Siemens AG en CEO van Smart Infrastructure. “De overname zal ons doel versnellen om ook in infrastructuur een toonaangevend softwarebedrijf te worden en onze visie ondersteunen om volledig autonome gebouwen te creëren die voortdurend leren van en zich aanpassen aan de behoeften van hun huurders.”

In 2050 zullen er naar schatting 7 miljard mensen in stedelijke gebieden wonen. Die trend, gekoppeld aan de noodzaak om de klimaatverandering aan te pakken, benadrukt de behoefte aan slimme en duurzame gemeenschappen en infrastructuur. Siemens streeft ernaar om slimme gemeenschappen op te bouwen, mogelijk gemaakt door digitalisering en intelligente systemen. De oplossingen, diensten en software van het bedrijf verbinden de echte en digitale wereld, evenals IT en OT, door intelligentie in de werking van ingebouwde infrastructuur te injecteren.

Voor 2022 verwacht Brightly een omzet van circa 180 miljoen dollar te genereren. De verwachte jaarlijkse recurrente inkomsten (ARR) voor 2022 bedragen 160 miljoen dollar. Brigthly is actief in een markt die groeit met een CAGR van 13 procent. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Cary, NC, en telt ongeveer 800 werknemers die ongeveer 12.000 klanten bedienen, voornamelijk in de VS, Canada, het VK en Australië. Het bedrijf is sinds 2019 in handen van Clearlake Capital, een Amerikaanse private investeringsmaatschappij. 

“Nu digitale transformatie en duurzaamheid hoog op de agenda staan, gekoppeld aan een uitdagende regelgeving, zorgt de behoefte aan geconnecteerde activa en real time vermogensgegevens voor een grotere vraag naar intelligente oplossingen voor vermogensbeheer over de hele wereld”, aldus Kevin Kemmerer, Chief Executive Officer bij Brightly. “We zien een ongelooflijke kans om onze kennis en software te combineren met Siemens om de digitalisering en optimalisatie van de gebouwde omgeving te versnellen. Klanten helpen hun collectieve activa te beoordelen en te beheren, kapitaalplannen op korte en lange termijn op te bouwen en energie- en ESG-doelstellingen te beheren. Samen hebben we de ervaring om klanten over de hele wereld te helpen de prestaties van hun activa te transformeren en veilige, duurzame en bloeiende gemeenschappen te creëren.”

U vindt meer info op perswebsite van Siemens via deze link.

Over Siemens AG
Siemens AG (Berlijn en München)
 is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie. 

In boekjaar 2021, afgesloten op 30 september 2021, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 62,3 miljard en een nettowinst van € 6,7 miljard. Op 30 september 2021 had de onderneming wereldwijd zo’n 303.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be