Siemens Mobility wint raamovereenkomst voor maximaal 540 treinen voor ÖBB

  • Raamovereenkomst ter waarde van meer dan 5 miljard euro
  • Consequente verdere ontwikkeling van het Mireo-platform
  • Vermoedelijke inzet vanaf 2028

Huizingen, 21 september 2023 - Siemens Mobility heeft een raamovereenkomst over de levering van maximaal 540 elektrische treinen met één verdieping voor de ÖBB (Oostenrijkse nationale spoorwegen) gewonnen.

Michael Peter, CEO Siemens Mobility: “Siemens Mobility en de ÖBB gaan een langdurige, op vertrouwen gebaseerde samenwerking aan. We zijn er trots op dat we de ÖBB een verdere uitwerking van het Siemens Mobility Platform Mireo voor deze nieuwe vloot kunnen aanbieden. Door de talrijke innovaties, een laag energieverbruik en meer passagierscomfort zullen de nieuwe Mireo-treinen korte en regionale ritten met de ÖBB nog aantrekkelijker maken.”

De elektrische Mireo-motoren zijn door hun hoge energie-efficiëntie bijzonder milieuvriendelijk en scoren door hun lichte constructie. Op die manier kan het Mireo-platform op basis van de eisen van de klant het optimale voertuigconcept uit een beproefde systeembouwdoos leveren.

Meer informatie vindt u op de perswebsite van Siemens.

 

Over Siemens Mobility
Siemens Mobility, een afzonderlijk beheerd bedrijf van Siemens AG, is ruim 175 jaar marktleider in intelligente transportoplossingen. Siemens Mobility werkt continu aan het vernieuwen van zijn portfolio op het gebied van rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, een uitgebreid softwareportfolio, turn key systemen en aanverwante diensten. Met digitale oplossingen stelt Siemens Mobility wereldwijd mobiliteitsaanbieders in staat om infrastructuur intelligent te maken, de waarde duurzaam te verhogen gedurende de gehele levenscyclus, de passagierservaring te verbeteren en de beschikbaarheid te garanderen. In het boekjaar 2022, dat eindigde op 30 september 2022, behaalde Siemens Mobility een omzet van € 9,7 miljard. Het concern had wereldwijd ca. 38.200 werknemers in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.siemens.com/mobility.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium
Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be