Siemens Mobility sluit servicecontract voor spoorvoertuigen in het noorden van Engeland af ter waarde van 530 miljoen euro

  • Contract voor het onderhoud van 51 treinen van het model Class 185 wordt 8 jaar uitgebreid, tot 2031
  • Contract bouwt voort op succes van recente digitale upgrade door Siemens Mobility, waarmee ​ treinen hun eigen toestand kunnen monitoren via Railigent X
  • Siemens Mobility zal samenwerken met nieuwe vervoerder TransPennine Trains Limited en treineigenaar Eversholt Rail om de betrouwbaarheid op lange termijn van de modellen te waarborgen

Huizingen, 13 juni 2023 - Siemens Mobility heeft een contractverlenging gekregen voor het onderhoud van de Class 185-modellen op de routes van TransPennine Express tussen Manchester, Sheffield en Cleethorpes en van Manchester naar Hull in het noordwesten van Engeland. Het grootste deel van het onderhoudswerk zal plaatsvinden in het depot van Ardwick, Manchester en depots van dochtermaatschappijen in York en Cleethorpes.

“Het VK is een van onze belangrijkste markten en we zijn dan ook erg verheugd dat we deze contractverlenging in de wacht hebben gesleept. Het bewijst dat klanten op ons kunnen rekenen wanneer hun treinen moeten voldoen aan strenge eisen gedurende hun volledige levenscyclus. Toepassingen van Railigent X, onderdeel van het open, digitale platform Siemens Xcelerator, stellen ons in staat om de best mogelijke passagierservaring en hoogste beschikbaarheid aan te bieden,” aldus Michael Peter, CEO van Siemens Mobility. ​ 
 “We hadden al een lange en productieve relatie met Siemens Mobility en zijn dan ook erg blij dat we ook de komende acht jaar zullen samenwerken. We kijken uit naar bijkomende verbeteringen die het hechte samenwerkingsverband ​ tussen Siemens Mobility, Eversholt Rail en TransPennine Express mogelijk zullen maken voor deze cruciale vloot. Leveranciers als Siemens zijn voor ons erg belangrijk om de klant in het middelpunt van al onze activiteiten te houden. Het is onze intentie om de best mogelijke ervaring aan te bieden aan mensen die ervoor kiezen met ons te reizen,” verklaarde David Walker, Head of Fleet Commercial voor TransPennine Express.
“Dankzij de samenwerking met TransPennine Trains Limited en Siemens Mobility kunnen onze passagiers ook in de toekomst gebruikmaken van betrouwbare Class 185-treinen,” voegde Paul Sutherland, Client Services Director bij Eversholt Rail eraan toe.

De contractverlenging ter waarde van 530 miljoen euro is goed voor ongeveer 200 banen in depots van Siemens Mobility in het noorden van Engeland. Siemens Mobility stond al sinds 2006 in voor het onderhoud van de vloot en heeft een programma ingevoerd voor een volledige digitale upgrade van de in totaal 51 treinen, hetgeen hun betrouwbaarheid verhoogde.

De Class 185-modellen maken gebruik van de cloudgebaseerde Railigent X-suite van Siemens Mobility. Dit houdt in dat ze worden uitgerust met een systeem voor monitoring op afstand voor directe updates over de toestand en prestaties van elke trein – inclusief punten waar onderhoud prioritair is. De technologie levert updates over individuele voertuigen en een nauwkeurig beeld van de volledige vloot, zodat de 20 jaar oude treinen de beste passagierservaring kunnen bieden. De consistente prestaties die hiermee mogelijk zijn, heeft al diverse prijzen voor hoge betrouwbaarheid opgeleverd.

Siemens Mobility zal nauw samenwerken met de vervoerder, TransPennine Trains Limited, en treineigenaar, Eversholt Rail, om de betrouwbare service van de Class 185-modellen tijdens de volledige duur van het contract tot 2031 te garanderen.

Meer info vindt u op de perswebsite van Siemens.

 

Noot voor redacties:

  • De Class 185-modellen zijn vervaardigd door Siemens Mobility. Eversholt Rail is eigenaar van de vloot en leaset deze terug aan de vervoerder, TransPennine Trains Limited.
  • Het onderhoudscontract is toegekend door TransPennine ​ Trains Limited.
  • Siemens Mobility is actief op ongeveer 30 locaties in het VK, waaronder 13 onderhoudspunten (Schotland tot Southampton) en depots voor infrastructuur.
  • In het VK werken ruim 5.000 mensen bij Siemens Mobility. Er zijn drie productielocaties: Chippenham (signalisatie en onderzoek & ontwikkeling); Ashby-de-la-Zouch (regelsystemen, klantinformatiesystemen, telecom); Goole (treinen).
  • De treinen van Siemens Mobility maken bijna een kwart van de passagierstreinen in het VK uit; 572 Siemens-treinen in dienst en het bedrijf onderhoudt in totaal 587 treinen. ​ 

Over Siemens Mobility
Siemens Mobility, een afzonderlijk beheerd bedrijf van Siemens AG, is ruim 175 jaar marktleider in intelligente transportoplossingen. Siemens Mobility werkt continu aan het vernieuwen van zijn portfolio op het gebied van rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, een uitgebreid softwareportfolio, turn key systemen en aanverwante diensten. Met digitale oplossingen stelt Siemens Mobility wereldwijd mobiliteitsaanbieders in staat om infrastructuur intelligent te maken, de waarde duurzaam te verhogen gedurende de gehele levenscyclus, de passagierservaring te verbeteren en de beschikbaarheid te garanderen. In het boekjaar 2022, dat eindigde op 30 september 2022, behaalde Siemens Mobility een omzet van € 9,7 miljard. Het concern had wereldwijd ca. 38.200 werknemers in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.siemens.com/mobility.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be