Siemens Mobility ontvangt grote bestelling voor locomotieven en diensten van Tsjechische spoorwegen

  • Levering van 50 Vectron MS inclusief volledige dienstverlening gedurende vijftien jaar
  • Eerste Vectron met een bedrijfssnelheid van 230 km/u
  • Levering vanaf december 2025

München, 5 april 2022 - De Tsjechische spoorwegmaatschappij heeft vijftig Vectron MS-multisysteemlocomotieven besteld bij Siemens Mobility. Het contract omvat ook dienstverlening gedurende vijftien jaar. Met een maximale bedrijfssnelheid van 230 km/u kunnen de locomotieven ingezet worden op zowel klassieke als hogesnelheidslijnen in snel grensoverschrijdend passagiersverkeer. De levering start vanaf december 2025. 

“We zijn verheugd over het vertrouwen dat de Tsjechische spoorwegmaatschappij in ons stelt en over onze grootste Vectron-bestelling uit Tsjechië tot nu toe. Voor het eerst kunnen onze locomotieven ook ingezet worden op hogesnelheidslijnen met een topsnelheid van 230 km/u. De Tsjechische spoorwegen zullen dus optimaal uitgerust zijn om flexibel, duurzaam en grensoverschrijdend spoorvervoer aan te bieden. Met het bijkomende dienstencontract garanderen we ook de operationele beschikbaarheid van de locomotieven”, aldus Michael Peter, CEO van Siemens Mobility. ​ 

“We hebben zeer goede ervaring met Vectron-locomotieven van Siemens. Momenteel hebben we 18 locomotieven in gebruik en andere worden gebruikt door onze dochteronderneming ČD Cargo. We denken dat deze volgende generatie Vectrons met een maximumsnelheid van 230 km/u even positieve referenties zal opleveren. We zullen ze samen met 20 ComfortJet-niet-tractie-treinstellen inzetten en ze kunnen ook onze Tsjechische Railjets trekken”, aldus Michal Kraus, vicevoorzitter van de raad van bestuur van ČD en adjunct-directeur-generaal Onderhoud. ​ 

De locomotieven voor de Tsjechische spoorwegmaatschappij worden geproduceerd in de Siemens Mobility-fabriek in München-Allach. Ze zijn uitgerust met de wereldwijd erkende Siemens ETCS-oplossing Trainguard 100/200/300 en kunnen ingezet worden in Tsjechië, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Slowakije en Hongarije. De Tsjechische spoorwegen zijn van plan de locomotieven in dienst te nemen op de lijnen Praag – Hamburg, Praag – Wenen – Graz en Praag – Boedapest. Vectron-locomotieven zijn de modernste locomotieven voor passagiersvervoer in Europa en zorgen voor de grootste flexibiliteit omdat ze goedgekeurd zijn door een lange lijst van landen.

Siemens Mobility heeft al 1.327 Vectron-locomotieven verkocht aan 61 klanten. De locomotieven hebben tot nu toe al meer dan 500 miljoen kilometer afgelegd en zijn goedgekeurd voor gebruik in Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Zweden, Zwitserland en Turkije. 

Meer info
U vindt meer info op de perswebsite van Siemens.

Over Siemens Mobility
Siemens Mobility
, een onafhankelijk beheerd bedrijf van Siemens AG, is al meer dan 160 jaar toonaangevend in transportoplossingen. Het bedrijf werkt permanent aan de vernieuwing van zijn portfolio op het gebied van rollend materieel, spoorautomatisering en elektrificatie, kant-en-klare systemen en aanverwante diensten. Met digitale oplossingen stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren wereldwijd in staat om infrastructuur intelligent te maken, de waarde duurzaam te verhogen gedurende de gehele levenscyclus, de passagierservaring te verbeteren en de beschikbaarheid te garanderen. In het boekjaar 2021, dat eindigde op 30 september 2021, boekte Siemens Mobility een omzet van € 9,2 miljard en had het wereldwijd ongeveer 39.500 werknemers. Kijk voor meer informatie op: www.siemens.com/mobility.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be