Siemens Mobility ondertekent raamovereenkomst met Railpool voor de levering van maximaal 250 locomotieven

  • Eerste aanvraag voor 70 Vectron-locomotieven
  • Grensoverschrijdend vervoer zonder verandering van locomotief
  • Inzet in maar liefst 16 landen

Huizingen, 28 februari 2024 - Railpool, een van de toonaangevende verhuurbedrijven van spoorvoertuigen in Europa, en Siemens Mobility hebben een raamovereenkomst gesloten voor de levering van maximaal 250 locomotieven. Met de ondertekening van het contract werd meteen een beroep gedaan op 70 Vectron-locomotieven. De initiële aanvraag omvat 24 multisystemische locomotieven voor gebruik op AC- en DC-netwerken en 46 AC-locomotieven. Met deze bestelling groeit de Vectron-vloot van Railpool naar in totaal 228 locomotieven. De raamovereenkomst omvat Vectron-varianten die in maar liefst 16 landen en op verschillende Europese spoorcorridors (noord-zuid en oost-west) kunnen rijden.

"De recente uitbreiding van onze moderne vloot gebeurt met een toekomstgerichte focus op maximale operationele flexibiliteit voor onze klanten. Naast de multisystemische locomotieven voor oost-westverkeer voegen we nog meer AC-locomotieven toe aan ons gamma, voornamelijk voor de Scandinavische corridor en de DACH-regio. Net als de MS-locomotieven zijn ook de AC-locomotieven perfect uitgerust voor de komende ETCS-uitbreiding in Europa", aldus Torsten Lehnert, CEO van Railpool.
"We zijn vooral blij dat we onze succesvolle samenwerking met Railpool kunnen voortzetten. Dergelijke vervolgorders tonen aan dat onze locomotieven indruk maken op klanten met hun kwaliteit en uitstekende operationele betrouwbaarheid. Dankzij de universele bruikbaarheid van de Vectron kan onze klant snel en flexibel inspelen op veranderende marktbehoeften en klimaatvriendelijk, grensoverschrijdend spoorvervoer in heel Europa mogelijk maken", aldus Albrecht Neumann, CEO Rolling Stock Siemens Mobility.

De locomotieven voor Railpool hebben een vermogen van 6,4 megawatt en kunnen, afhankelijk van de variant, een topsnelheid van maximaal 230 km/u halen. Ze zijn ook uitgerust met de nodige nationale treinbeveiligingssystemen en het Europese treinbesturingssysteem (ETCS).

Met inbegrip van deze eerste aanvraag verkocht Siemens Mobility meer dan 2.400 locomotieven uit de Vectron-familie aan 96 klanten in 16 landen. Tot op heden heeft de vloot meer dan 900 miljoen kilometer afgelegd. De locomotieven op het Vectron-platform zijn goedgekeurd voor gebruik in 20 Europese landen.

Meer info vindt u op de perswebsite van Siemens.

 

Siemens Mobility is een afzonderlijk bestuurd bedrijf van Siemens AG. Als leider in intelligente transportoplossingen voor meer dan 175 jaar, innoveert Siemens Mobility voortdurend zijn portfolio. Tot de kerngebieden behoren rollend materieel, spoorwegautomatisering en elektrificatie, een uitgebreid softwareportfolio, turnkey systemen en aanverwante diensten. Met digitale producten en oplossingen stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren wereldwijd in staat om infrastructuur intelligent te maken, de waarde duurzaam te verhogen gedurende de gehele levenscyclus, de passagierservaring te verbeteren en de beschikbaarheid te garanderen. In het fiscale jaar 2023, dat eindigde op 30 september 2023, boekte Siemens Mobility een omzet van €10,5 miljard en had het wereldwijd ongeveer 39.800 mensen in dienst. Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility.

RAILPOOL is een van de toonaangevende verhuurbedrijven van spoorvoertuigen met een gedegen expertise in volledige dienstverlening vanuit één enkele bron. Het bedrijf werd in 2008 opgericht in München en is nu actief in 19 Europese landen. Met meer dan 600 elektrische en hybride locomotieven en 148 reizigersvoertuigen (met een investering van 2,6 miljard euro) is Railpool een van de grootste aanbieders in Europa. De vloot van Railpool legt elk jaar 85.000.000 kilometer af en levert een belangrijke bijdrage aan de modal shift naar het spoor. Railpool heeft zes eigen werkplaatsen en een magazijn met meer dan 4.000 verschillende reserveonderdelen en componenten. www.railpool.eu.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium
Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be