Siemens maakt de weg vrij voor digitale gebouwtransformatie met nieuwe versie van Desigo CC

Header prezly.png
  • Bijkomende integratie van tools voor nog geavanceerder gebouwbeheer 
  • Nog gebruiksvriendelijker met verbeterde Flex Client 
  • Verbeterde cyberbeveiliging met naleving van IEC62443-3-3 SL2

Zug, 22 april 2021 - Siemens Smart Infrastructure heeft zijn Desigo CC smart building management platform geüpdatet naar versie V5.0, zodat de software nu compatibel is met meer systemen en apparaten. Het platform biedt nu een betere connectiviteit en ondersteuning voor meer integraties, zoals laadstations voor elektrische voertuigen. Bovendien omvat het platform nieuwe functies voor nog meer gebruiksgemak en flexibiliteit. Desigo CC V5.0 versterkt verder het niveau van cyberbeveiliging en dankzij dit platform zijn een grote verscheidenheid aan gebouwen toekomstbestendig en gemakkelijk te beheren. 

Verbeterd gebouwbeheer

Desigo CC V5.0 is nu gekoppeld aan de infrastructuur rond het gebouw. Het biedt voor het eerst de mogelijkheid om het energieverbruik van elektrische voertuigen te monitoren, dankzij de integratie van EV-laadstations via het OCPP-protocol. Op een gebruiksvriendelijke manier geeft Desigo CC de statusinformatie van de e-laadstations weer en het gebruikt speciale grafische symbolen voor een eenvoudige visualisatie. Bovendien breidt Desigo CC zijn cloudconnectiviteit uit met directe toegang van de Siemens-cloudtoepassing Building Operator via een beveiligde internettunnel om de lokale Desigo CC Flex Client te starten voor een geavanceerde bediening. Met deze eenvoudige cloudverbinding hebben operatoren altijd en overal toegang tot hun Desigo CC zonder een VPN-verbinding, waardoor ze minder vaak ter plaatse moeten zijn.

Gebruikerservaring als cruciaal element 

Flex Client is de nieuwe HTML5 frontend van Desigo CC die kan draaien op elk besturingssysteem en elke webbrowser die HTML5-technologie ondersteunt en ook op mobiele apparaten zoals tablets – dit alles zonder dat er installatiestappen nodig zijn. Flex Client werd ontworpen om de gebruikerservaring drastisch te verbeteren en de monitoring van elk gebouw tot een eenvoudige taak te maken. Met V5.0 werd Flex Client verbeterd en biedt nu een eenvoudigere afhandeling van evenementen, een geavanceerde trendingapplicatie en eenvoudige toegang tot gebouwschema's. 

 
 

Veiligheid voor ogen 

Om kwetsbare gebouwgegevens nog beter te beschermen, voldoet Desigo CC V5.0 nu aan IEC62443-3-3 SL2. Extensies en subsysteemintegraties werden grondig geëvalueerd en getest om te worden bestempeld als SL2-conform, zodat Desigo CC kan worden gebruikt bij implementaties met hogere beveiligingseisen. V5.0 biedt nieuwe multifactorverificatie en verbeterde aanmelding om de bediening door meerdere gebruikers te vereenvoudigen. Desigo CC wordt voortdurend getest en beschermd met frequente releases van patches, hot fixes en updates. Klanten kunnen profiteren van dit continue updateproces door zich in te schrijven voor het Desigo CC Software Upgrade Program om de recentste pakketten te ontvangen zodra die gelanceerd worden. 

Verbeterde operationele efficiëntie

Aangezien het aantal KNX-apparaten in gebouwen toeneemt, ondersteunt Desigo CC deze nu ook. In V5.0 kunnen bijkomende KNX-apparaten zoals Tunable White DALI-gateways geïntegreerd worden. Met gebruiksklare grafische symbolen is het nu mogelijk om de witte temperatuurkleur van de lichten in te stellen die verbonden zijn met de DALI-gateway. Bovendien maakt Desigo CC V5.0 de integratie van meer functies en apparaten nu nog eenvoudiger. Via de nieuwe Engineering Console kunnen dienstverleners en ingenieurs gemakkelijk configuratietaken opstarten en repetitieve elementen automatiseren. 

Met deze nieuwe functionaliteiten en verbeteringen zet Desigo CC V5.0 de volgende stap om de digitalisering van gebouwen te stimuleren en de infrastructuur slimmer te maken. Gebouwen zoals ziekenhuizen, commerciële gebouwen, datacenters, kantoren, hotels of luchthavens worden zo toekomstbestendig en eenvoudig te beheren.

Siemens Smart Infrastructure (SI) geeft vorm aan de markt voor intelligente, aanpasbare infrastructuren voor vandaag en voor de toekomst. SI wil de kritieke uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering aanpakken door energiesystemen, gebouwen en industriële sectoren met elkaar te verbinden. Siemens Smart Infrastructure biedt klanten een omvattend end-to-end-portfolio uit één hand - met producten, systemen, oplossingen en diensten vanaf het punt van energieopwekking tot het punt van energieverbruik. Met een steeds sterker gedigitaliseerd ecosysteem helpt SI klanten om succesvol te zijn en gemeenschappen om vooruitgang te boeken, en draagt hierdoor bij tot de vrijwaring van onze planeet. Zo creëert SI zorgzame omgevingen. Het internationale hoofdkantoor van Siemens Smart Infrastructure is gevestigd in Zug, Zwitserland. Op 30 september 2020 had de onderneming wereldwijd zo’n 69.600 medewerkers in dienst.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. De wereldwijd actieve onderneming focust op intelligente infrastructuren voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, evenals op automatisering en digitalisering in de proces- en maakindustrieën. Siemens verbindt de digitale en de fysieke wereld met elkaar, ten voordele van klanten en de maatschappij in haar geheel. Met Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens mee vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie; de onderneming is sinds 28 september 2020 tevens beursgenoteerd. In boekjaar 2020, afgesloten op 30 september 2020, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 57,1 miljard en een nettowinst van € 4,2 miljard. Vanaf 30 september 2020 had de onderneming wereldwijd zo’n 293.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be