Siemens lanceert Siemens Xcelerator – een open digitaal businessplatform dat de digitale transformatie een versnelling hoger doet schakelen

  • Siemens Xcelerator bestaat uit een samengesteld portfolio, een groeiend ecosysteem van partners en een evoluerende markt om nog sneller waarde te creëren voor de sector, gebouwen, netwerken en mobiliteit
  • Samengesteld portfolio van hardware, software en digitale diensten die compatibel zijn met IoT en die de voornaamste ontwerpprincipes van interoperabiliteit, flexibiliteit, openheid en software-as-a-service volgen
  • Lancering van Building X, de nieuwe end-to-end Software-as-a-Service (SaaS)-suite ​ ​ voor slimme gebouwen
  • De geplande overname van Brightly Software zal de groei in digitale gebouwen versnellen en vormt een aanvulling op het portfolio van slimme gebouwen van Siemens
  • Het ecosysteem van partners groeit dankzij het partnerschap voor het industriële metaverse met NVIDIA voor de op fysica gebaseerde, immersieve ontwikkeling van digital twins
  • Bevestiging van de doelstelling van Siemens voor een samengestelde jaarlijkse groei van tien procent bij de digitale activiteiten 

München, 5 juli 2022 - Siemens AG lanceert Siemens Xcelerator, een open digitaal businessplatform dat de digitale transformatie moet versnellen en meer waarde moet creëren voor klanten van elke omvang in industrie, gebouwen, netwerken en mobiliteit. Het businessplatform maakt de digitale transformatie gemakkelijker, sneller en schaalbaar. Siemens Xcelerator bestaat uit een samengesteld portfolio van hardware, software en digitale diensten van Siemens en erkende derden die compatibel zijn met het Internet of Things (IoT); een groeiend ecosysteem van partners; en een evoluerende markt die interacties en transacties tussen klanten, partners en ontwikkelaars vergemakkelijkt.

Siemens Xcelerator
Siemens Xcelerator

Roland Busch, voorzitter en CEO van Siemens AG, zegt daarover het volgende:

“Siemens Xcelerator maakt het voor bedrijven gemakkelijker dan ooit om van de digitale transformatie een succes te maken – sneller en op schaal. Door de echte en de digitale wereld van de operationele en informatietechnologie te combineren, geven we klanten en partners de kans om hun productiviteit en hun concurrentievermogen op te krikken en de innovatie op te schalen.” 
“Ons toonaangevende portfolio verschuift naar meer open toepassingen, met meer cloudgebaseerde en as-a-service-oplossingen en IoT-hardware die voortdurend geüpgraded kan worden. De samenwerking zal eveneens een nieuwe hoogte bereiken dankzij het groeiende ecosysteem van partners.” 
“De lancering van Siemens Xcelerator vandaag, de overname van Brightly Software deze week en onze grotere samenwerking met NVIDIA zijn grote mijlpalen binnen onze strategie om de grote groei te versnellen”, besluit Busch. 

Gemakkelijkere, snellere en schaalbare digitale transformatie

Het open digitale businessplatform creëert waarde voor deelnemers door de interacties te vergemakkelijken en innovatie aan te moedigen tussen onder meer klanten, partners, ontwikkelaars, omdat we moeten samenwerken om dit klaar te spelen. Siemens zal met de lancering van Siemens Xcelerator zijn volledige hardware- en softwareportfolio stap voor stap omvormen tot een modulair, cloudgebonden portfolio dat gebouwd is op standaardinterfaces voor applicatieprogrammering (API’s). We houden vast aan de hoogste normen en creëren waarde voor alle partijen dankzij onze sterke technische en commerciële bestuursprincipes. Het aanbod van Siemens en onze erkende derden houdt vast aan de ontwerpprincipes van interoperabiliteit, flexibiliteit, openheid en as-a-service. 

Lancering van de nieuwe SaaS – Building X Siemens kondigde vandaag het eerste nieuwe SaaS-aanbod aan als onderdeel van Siemens Xcelerator. Building X is een nieuwe suite voor slimme gebouwen die een single source of truth (SSOT) creëert om de digitalisering minder complex te maken en klanten te helpen om hun nettonuldoelstellingen te behalen. Het is een end-to-end gegevens- en analysesuite die gegevenssilo's opsplitst voor domeinen als energiebeheer, beveiliging en gebouwonderhoud. Building X is een modulaire, volledig cloudgebaseerde open softwaresuite, met AI-compatibele applicaties, sterke connectiviteit en ingebouwde cyberbeveiliging.

Op maandag 27 juni 2022 kondigde Siemens aan dat het Brightly Software, een toonaangevend Amerikaans softwarebedrijf voor asset- en onderhoudsbeheer, zou overnemen. De overname zal de gevestigde capaciteiten van Brightly in belangrijke sectoren toevoegen aan de digitale en softwareknowhow van Siemens in gebouwen. Het wordt een centraal onderdeel van het portfolio voor gebouwen van Siemens Xcelerator.

Siemens is ook van plan om zijn industriële Internet of Things-oplossingen (IIoT) voor de industrie te integreren als Industrial Operations X, dat oplossingen en toepassingen van sensor tot edge tot cloud, IoT as-a-service en de ontwikkeling van low-code verenigt, en een breed scala aan gebruiksklare apps omvat. Op die manier kunnen gegevens uit de echte wereld van de automatisering worden gecombineerd met gegevens uit de digitale wereld van de informatietechnologie, verrijkt met de uitgebreide kennis en capaciteiten van Siemens op het gebied van verticale IT/OT-integratie. Bedrijven kunnen hun prestaties, productiviteit, flexibiliteit en duurzaamheid verhogen door gegevenssilo’s op te splitsen. 

Aankondiging van samenwerking met NVIDIA voor een nieuw tijdperk van immersieve ‘digital twin’-technologie

Siemens verbindt zich ertoe de krachten te bundelen en een sterk ecosysteem van partners uit te bouwen, onder meer op basis van bestaande strategische partnerschappen met Accenture, Atos, AWS, Bentley, Microsoft en SAP. Het is de bedoeling om het ecosysteem van partners nog verder uit te breiden naar kleine, middelgrote en grote bedrijven.

De eerste belangrijke samenwerkingsovereenkomst voor Siemens Xcelerator is die met NVIDIA. De twee bedrijven kondigden vandaag aan dat ze hun partnerschap uitbreiden om de industriële metaverse en het toenemende gebruik van AI-gedreven ‘digital twin’-technologie mogelijk te maken die zal helpen om de industriële automatisering naar nieuwe hoogtes te brengen. Als eerste stap in deze samenwerking willen de ondernemingen Siemens Xcelerator, het open digitale businessplatform, verbinden met NVIDIA Omniverse™, een platform voor 3D-design en -samenwerking. Dat zal bijdragen tot een industrieel metaverse met op fysica gebaseerde digitale modellen van Siemens en fysiek nauwkeurige realtime AI-simulatie van NVIDIA, waarin ondernemingen sneller en met meer vertrouwen beslissingen kunnen nemen. ​ 

Bevestiging van strategie en doelstellingen voor digitale groei

De lancering van het Siemens Xcelerator-platform is de logische volgende stap in de digitale strategie van Siemens. Siemens zal aanzienlijke waarde kunnen ontsluiten voor bestaande en nieuwe klanten, vooral nieuwe klanten in het segment van de kleinere en middelgrote ondernemingen.

In het kader van deze lancering bevestigt Siemens zijn groeidoelstellingen voor zijn digitale activiteiten die de voorbije jaren op de Capital Market Day werden aangekondigd. Siemens streeft naar een samengestelde jaarlijkse groei van ongeveer 10 procent tijdens de bedrijfscyclus. De digitale inkomsten bedroegen in het boekjaar 2021 5,6 miljard euro. De lancering van het businessplatform sluit aan bij de verschuiving naar het as-a-service-aanbod en verankert het doel om de jaarlijkse terugkerende inkomsten te verhogen.

Roland Busch voegt nog toe:

“Dit is de logische volgende stap in onze digitaliseringsstrategie om nog sneller te innoveren en waarde te creëren. Siemens Xcelerator brengt de kracht van ons gefocust technologiebedrijf samen met een bloeiend ecosysteem van technologische partners. We slaan de handen in elkaar om de digitale transformatie te vereenvoudigen, zodat klanten van elke omvang snel en schaalbaar kunnen profiteren.”

 

Over Siemens AG

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. De wereldwijd actieve onderneming focust op intelligente infrastructuren voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, evenals op automatisering en digitalisering in de proces- en maakindustrieën. Siemens verbindt de digitale en de fysieke wereld met elkaar, ten voordele van klanten en de maatschappij in haar geheel. Met Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens mee vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie; de onderneming is sinds 28 september 2020 tevens beursgenoteerd. In boekjaar 2019, afgesloten op 30 september 2019, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 58,5 miljard en een nettowinst van € 5,6 miljard. Vanaf 30 september 2019 had de onderneming, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 295.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium
Jesse Huybrechts

Jesse Huybrechts

Copywriter, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be