Siemens lanceert Electrification X en versterkt het Siemens Xcelerator-portfolio voor gebouwen, elektrificatie en stroomnetten

  • Siemens Smart Infrastructure introduceert Electrification X met het oog op de transformatie van verouderende elektrificatie-infrastructuur. Deze laatste nieuwe toevoeging aan het Siemens Xcelerator-portfolio bouwt voort op het succes van Building X en Gridscale X.
  • Electrification X is een continu groeiend, dynamisch, open en interoperabel portfolio voor de naadloze, digitale transformatie van elektrificatie-infrastructuur en toepassingen van commerciële, industriële en nutsbedrijven.
  • Door het inzetten van Electrification X krijgen klanten toegang tot een reeks IoT SaaS-aanbiedingen (Software-as-a-Service) en softwareoplossingen die verhoging van energie-efficiëntie, uitbreiding van e-mobiliteit en optimalisering van industriële energiesystemen faciliteren.
  • Aral AG werd bekendgemaakt als eerste klant die met Electrification X Load Management werkt.

Huizingen, 19 april 2024 - Siemens Smart Infrastructure lanceert Electrification X, een uiterst schaalbaar SaaS-aanbod voor het Internet-of-Things (IoT) met het oog op de transformatie van elektrificatie-infrastructuur.

Electrification X is de laatste nieuwe, door Siemens Smart Infrastructure ontwikkelde SaaS- en IoT-portfolio van Siemens Xcelerator. Building X, het schaalbare en digitale bouwplatform, was het eerste aanbod dat in 2022 als onderdeel van Siemens Xcelerator werd geïntroduceerd. Vervolgens werd in februari 2024 Gridscale X aangekondigd, de geavanceerde netbeheersoftware van Siemens. Electrification X vervolledigt nu het trio, waarmee de Siemens-verbintenis voor innovatieve technologie in de elektrificatiesector verder wordt uitgebreid.

Electrification X, gebaseerd op uiterst schaalbare cloud-services, werd ontworpen om de reeds zwaar op de proef gestelde elektrificatie-infrastructuur van commerciële, industriële en nutsbedrijven te beheren, te optimaliseren en te automatiseren en zo in één beweging de efficiëntie en prestaties te verhogen en de kosten en CO2-emissies te verlagen.

“Onze visie bestaat eruit om onze wereld duurzamer te maken en de elektrificatie te bevorderen”, aldus Matthias Rebellius, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG en CEO van Siemens Smart Infrastructure. “In de realisatie van deze visie staat digitalisering centraal en door de toevoeging van Electrification X aan het Siemens Xcelerator-portfolio maken we het bedrijven eenvoudiger dan ooit om - sneller en schaalbaar - hun elektrificatie-infrastructuur digitaal te transformeren.”

Als onderdeel van Siemens Xcelerator, een open digitaal bedrijfsplatform voor de versnelling van de digitale transformatie en meerwaardecreatie, wordt de Electrification X-software ontwikkeld op basis van de belangrijkste ontwerpprincipes van interoperabiliteit, flexibiliteit, openheid, beschikbaarheid ‘as-a-service’, en met het hoogste niveau van cyberbeveiliging.

Op het ogenblik van lancering bestaat het aanbod van Electrification X uit laadbeheer (Load Management), netstoringsbeheer (Network Fault Management), bedrijfsmiddelenbeheer (Asset Management), duurzaam energiebeheer (Sustainability Energy Management) en OT Companion. Door de reële met de digitale wereld te combineren, zullen deze toepassingen producenten van hernieuwbare energie, transmissienetbeheerders (TSO), distributienetbeheerders (DSO), industrieën en infrastructuurklanten helpen om hun productiviteit, betrouwbaarheid, gebruik van bedrijfsmiddelen, energie-efficiëntie en duurzame innovatie te optimaliseren.

Siemens maakt ook de eerste klant in de pilootfase van Electrification X bekend: Aral AG, een dochteronderneming van de BP Groep. Aral zal Electrification X Load Management inzetten voor het beheer van haar laadstations voor elektrische voertuigen (EV) in Duitsland en Oostenrijk.

Aangezien de uitbreiding van de openbare laadinfrastructuur een essentiële vereiste is voor de versnelling van elektrische mobiliteit, zal Electrification X Load Management, naast de afstandssturing van laadstations voor EV's en dynamisch laadbeheer, Aral transparantie bieden met betrekking tot de status en belasting van het laadnetwerk voor elektrische voertuigen.

Het Electrification X-aanbod van Siemens wordt voor het eerst voorgesteld op de Siemens-stand in hal 9 op de Hannover Messe van 22 tot 26 april.

Meer info vindt u op de perswebsite van Siemens.

Over Siemens Smart Infrastructure (SI) ​
Siemens Smart Infrastructure (SI)geeft vorm aan de markt voor intelligente, aanpasbare infrastructuren voor vandaag en voor de toekomst. SI wil de kritieke uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering aanpakken door energiesystemen, gebouwen en industriële sectoren met elkaar te verbinden. Siemens Smart Infrastructure biedt klanten een omvattend end-to-end-portfolio uit één hand - met producten, systemen, oplossingen en diensten vanaf het punt van energieopwekking tot het punt van energieverbruik. Met een steeds sterker gedigitaliseerd ecosysteem helpt SI-klanten om succesvol te zijn en gemeenschappen om vooruitgang te boeken, en draagt hierdoor bij tot de vrijwaring van onze planeet. Het internationale hoofdkantoor van Siemens Smart Infrastructure is gevestigd in Zug, Zwitserland. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 72.700 medewerkers in dienst.

Over Siemens AG ​
Siemens AG (Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie. In boekjaar 2022, afgesloten op 30 september 2022, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 72,0 miljard en een nettowinst van € 4,4 miljard. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 311.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium
Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be