Siemens lanceert een nieuw servo aandrijfsysteem speciaal voor de batterij- en elektronicasector

  • Geoptimaliseerde prestaties, gebruiksvriendelijk en toekomstbestendig servo aandrijfsysteem
  • Flexibel en compact – schaalbaar afhankelijk van de toepassing
  • Eenvoudige engineering dankzij integratie in TIA, geïntegreerde webserver en one-button-tuningfunctie

Huizingen, 12 juni 2023 - Met de SINAMICS S200 lanceert Siemens een nieuw servo aandrijfsysteem dat ontworpen is voor diverse standaardtoepassingen in de batterijsector, de elektronicasector en andere industrieën. Het bestaat uit een nauwkeurige servo aandrijving, krachtige servomotoren en eenvoudig te gebruiken kabels en biedt hoge dynamische prestaties. Toepassingen die precisie in snelheid en koppel vereisen, zoals wikkel- en afrolmachines bij de productie van batterijen en de assemblage van cellen, profiteren vooral van het nieuwe servo aandrijfsysteem. Voor dit doel biedt de SINAMICS S200 een geoptimaliseerde snelheidsrimpel, koppelcompensatie, 17/21-bit ST en 21-bit MT encoders en cyclus-synchrone communicatie voor geoptimaliseerde prestaties door Profinet IRT in minimaal 250us.

Met de SINAMICS S200 lanceert Siemens een nieuw servo aandrijfsysteem dat ontworpen is voor diverse standaardtoepassingen in de batterijsector, de elektronicasector en andere industrieën.
Met de SINAMICS S200 lanceert Siemens een nieuw servo aandrijfsysteem dat ontworpen is voor diverse standaardtoepassingen in de batterijsector, de elektronicasector en andere industrieën.

Het servo aandrijfsysteem SINAMICS S200 is ook een zeer flexibel systeem en schaalbaar afhankelijk van de toepassing. Het dekt een vermogensbereik van 0,1-1 kW (200 V) en 0,2-7 kW (400 V) en kan gecombineerd worden met een motor met lage, gemiddelde of hoge inertie. Afhankelijk van de toepassing wordt een standaard of hoogdynamische kabel gebruikt. Door zijn compacte ontwerp bespaart het servo aandrijfsysteem SINAMICS S200 ook tot 30 procent ruimte in de elektrische kast en maakt het een optimale opstelling van het apparaat mogelijk.

In combinatie met een SIMATIC-controller (bv. de SIMATIC S7-1500) krijgen gebruikers een krachtig, toekomstbestendig en robuust motion control-systeem dat ook eenvoudig te bedienen is dankzij de integratie in TIA Portal, geïntegreerde webserver (LAN/WLAN) en een one-button-tuningfunctie.

Meer info vindt u op de perswebsite van Siemens.

 

Over Siemens Digital Industries
Siemens Digital Industries (DI) is een innovatieleider op het vlak van automatisering en digitalisering. In nauwe samenwerking met partners en klanten, stuurt DI de digitale transformatie in de proces- en maakindustrieën aan. Met zijn Digital Enterprise-portfolio biedt DI ondernemingen van om het even welke omvang een omvattend End-to-End-aanbod van producten, oplossingen en diensten om de volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van elke industrietak, ondersteunt DI's unieke portfolio klanten bij het realiseren van hogere productiviteits- en flexibiliteitsniveaus. DI breidt zijn portfolio voortdurend verder uit met innovaties om de meest geavanceerde, toekomstgerichte technologieën te integreren. Siemens Digital Industries heeft zijn internationale hoofdkantoor in Nürnberg, Duitsland, en heeft wereldwijd zo’n 76.000 medewerkers in dienst.

Over Siemens AG
​Siemens AG
 (Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie. In boekjaar 2022, afgesloten op 30 september 2022, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 72,0 miljard en een nettowinst van € 4,4 miljard. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 311.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be