Siemens krijgt - als één van de eerste ondernemingen in België - het Agoria-label ‘Employer ready for the future of work’

  • Wereldspeler in technologie zet in op HR om ook in de digitaliseringsgolf pionier te blijven.
  • Siemens ging al drie engagementen uit Agoria’s ‘Be The Change’-charter aan.
  • Digitaal leerplatform My Learning World helpt medewerkers om hun carrière in handen te nemen.

Huizingen, 30 december 2020 - Technologiespeler Siemens heeft – als één van de eerste ondernemingen in België - het label ‘Employer ready for the future of work’ ontvangen van technologiefederatie Agoria. Het label maakt deel uit van Agoria’s ‘Be The Change’-charter, dat bedrijven oproept om hun personeelsbeleid af te stemmen op de arbeidsmarkt van morgen. Daarbij schuift de federatie tien engagementen naar voor, waarvan Siemens er reeds drie aanging. 

In 2018 maakte Agoria samen met de werkgelegenheidsagentschappen VDAB, Forem en Actiris ‘Be The Change’, een grondige studie die de evolutie van de arbeidsmarkt in ons land tot 2030 in kaart bracht. Vandaag werd een nieuwe editie van de studie gepubliceerd. Permanente vorming is één van de belangrijkste actiedomeinen waar de komende jaren moet in geïnvesteerd worden om de Belgische concurrentiekracht te verzekeren. 

My Learning World 
Siemens zet al langer fors in op onderwijs en ‘life long learning’ via o.a. ‘My Learning World’, een digitaal Learning Experience platform waarin meer dan 30.000 relevante e-learnings, video’s, webinars, VR-trainingen, e-books en meer worden aangeboden.

“Het platform laat medewerkers toe om zelf te kiezen waar en wanneer ze een opleiding willen volgen”, legt HR Director Ivo Christiaens uit. “Daardoor krijgt iedereen de kans om zijn of haar employability te vergroten en technische kennis op peil te houden. Een slim algoritme zorgt ervoor dat medewerkers aanbevelingen krijgen die passen bij hun profiel en ambities. Bovendien biedt het platform functies die het delen van interessante opleidingen tussen medewerkers ondersteunt.”

Leercultuur stimuleren
Om die leercultuur verder te ondersteunen, organiseert Siemens ook digitale leerweken. In die week worden medewerkers extra aangemoedigd om gebruik te maken van het leeraanbod. 

“Daarmee willen we het signaal geven dat leren kan en mag”, vervolgt Ivo. “Op termijn hopen we uiteraard dat leren een tweede natuur wordt voor onze medewerkers en dat ze zelf hun optimale groei- en leerpad uitstippelen via My Learning World. Zo blijven ze relevant in hun huidige en toekomstige jobs, en dat is precies waarom we het Be The Change-charter hebben onderschreven.”
Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

Volg Siemens op social media:
Twitter: ‎@Siemens_BeLux ​
Blog: magazine.siemens.be

Meer info
www.siemens.be/pers

Over Siemens
Siemens AG
(Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. De wereldwijd actieve onderneming focust op intelligente infrastructuren voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, evenals op automatisering en digitalisering in de proces- en maakindustrieën. Siemens verbindt de digitale en de fysieke wereld met elkaar, ten voordele van klanten en de maatschappij in haar geheel. Met Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens mee vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie; de onderneming is sinds 28 september 2020 tevens beursgenoteerd. In boekjaar 2020, afgesloten op 30 september 2020, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 57,1 miljard en een nettowinst van € 4,2 miljard. Vanaf 30 september 2020 had de onderneming wereldwijd zo’n 293.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be