Siemens IoT-innovaties vormen gebouwen om tot slimme ecosystemen

  • Op zijn stand op ISH 2023 introduceert Siemens IoT-gebaseerde slimme gebouwoplossingen die een belangrijke verschuiving met zich meebrengen naar verhoogde duurzaamheid
  • Zowel eenvoudige kleine gebouwen als complexe campussen hebben hier baat bij

ISH 2023, Frankfurt a. M. (Duitsland), 13-17 maart, hal 10.2, stand C55

Op de beurs ISH 2023 stelt Siemens innovaties voor op basis van het Internet of Things (IoT), die gebouwen omvormen tot slimme ecosystemen.
Op de beurs ISH 2023 stelt Siemens innovaties voor op basis van het Internet of Things (IoT), die gebouwen omvormen tot slimme ecosystemen.

Op de ISH-beurs in Frankfurt (Duitsland) toont Siemens dit jaar zijn cloudgebaseerde platformen, producten en oplossingen met IoT-technologie, die gebouwen slimmer maken en het potentieel van digitalisering volop benutten. Onder het motto “Your fast lane to smart buildings” stelt Siemens alles in het werk om gebouwen om te vormen tot slimme ecosystemen die niet enkel tegemoetkomen aan de ambities van gebouweigenaars en -exploitanten om de prestaties van gebouwen te verbeteren, maar ook aan het belang van comfortabele en gezonde gebouwen bij huurders.

“Gezien de huidige uitdagingen van de klimaatverandering, de energiecrisis en de toenemende druk op de regelgeving, moeten belanghebbenden in de bouwsector dringend de koers uitzetten om hun gebouwen op een slimmere manier te exploiteren,” aldus Henning Sandfort, CEO van Building Products bij Siemens Smart Infrastructure. “We blijven innoveren en ontwikkelen voortdurend nieuwe technologieën die gebouwen voor alle stakeholders tot een betere plaats maken en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk optimaliseren.” 

Innovaties om de prestaties van gebouwen te verbeteren

Siemens biedt niet alleen oplossingen voor grote gebouwen en campussen, maar ook voor kleine en middelgrote gebouwen. Aangezien zij wereldwijd de meeste bebouwde oppervlakte vertegenwoordigen, dragen ze in ruime mate bij tot de inspanningen op het gebied van decarbonisering in de sector.

Op de beurs in Frankfurt zal Siemens voor het eerst een slimme automatiseringsoplossing voorstellen, die de uitdagingen van gebouwbeheerders en installateurs met betrekking tot complexe gebouwautomatisering aanpakt. Deze oplossing is een automatiseringssysteem ontworpen voor eenvoudige, kleine tot middelgrote gebouwen. Ze vergt geen doorgedreven technische knowhow van de klant, maar biedt toch nog steeds de voordelen van een geoptimaliseerde energie-efficiëntie.

Een ander hoogtepunt is het bekende gebouwautomatiseringssysteem Siemens Desigo, dat nu verkrijgbaar is in een versie met een superieure bescherming tegen cyberaanvallen. Als een van de eerste in de sector is het systeem uitgerust met BACnet Secure Connect op alle niveaus, van individuele ruimte-automatisering tot het totale gebouwbeheersysteem Desigo CC. Dankzij zijn schaalbaarheid kan Desigo tot duizend apparaten veilig verbinden en bedienen.

Door de energiecrisis is de vraag naar warmtepompen sterk gestegen. Siemens toont zijn HVAC-controller Climatix S400 voor warmtepomptoepassingen in residentiële gebouwen die binnenkort op de markt wordt gebracht. De compacte regelaars zijn ideaal voor toepassingen met hernieuwbare energiebronnen, die bijdragen aan milieuvriendelijke HVAC-oplossingen en die de klimaatimpact van gebouwen verlagen.

Oplossingen voor datagestuurde gebouwen

Op de beurs kunnen bezoekers ook kennis maken met Building X, dat in 2022 werd gelanceerd als holistische en open platform van datagestuurde toepassingen en connectiviteitsoplossingen voor de exploitatie van gebouwen. Het bouwt voort op de mogelijkheden van de recent uitgebrachte Connect Box, een IoT-ondersteunde oplossing om kleine tot middelgrote gebouwen op een slimme en eenvoudige manier te beheren.

Meer info vindt u op de perswebsite van Siemens.

 

Over Siemens Smart Infrastructure
Siemens Smart Infrastructure (SI)
 geeft vorm aan de markt voor intelligente, aanpasbare infrastructuren voor vandaag en voor de toekomst. SI wil de kritieke uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering aanpakken door energiesystemen, gebouwen en industriële sectoren met elkaar te verbinden. Siemens Smart Infrastructure biedt klanten een omvattend end-to-end-portfolio uit één hand - met producten, systemen, oplossingen en diensten vanaf het punt van energieopwekking tot het punt van energieverbruik. Met een steeds sterker gedigitaliseerd ecosysteem helpt SI-klanten om succesvol te zijn en gemeenschappen om vooruitgang te boeken, en draagt hierdoor bij tot de vrijwaring van onze planeet. Het internationale hoofdkantoor van Siemens Smart Infrastructure is gevestigd in Zug, Zwitserland. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 72.700 medewerkers in dienst.

Over Siemens AG
Siemens AG
 (Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie. In boekjaar 2022, afgesloten op 30 september 2022, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 72,0 miljard en een nettowinst van € 4,4 miljard. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 311.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be