Siemens helpt de sector van de werktuigmachines om het potentieel van data ten volle te benutten

 

  • "Digitalization in Machine Tool Manufacturing - Infinite opportunities from infinite data" is dit jaar het motto van Siemens op de beurs
  • Het potentieel van data ten volle benutten voor een hogere productiviteit
  • Nieuwe Sinumerik One MCP voor meer gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie en flexibiliteit
  • Siemens Industrial Edge - uitbreidingen voor werktuigmachines
Sinumerik One, de eerste Digital Native CNC, is het kernelement voor de digitale transformatie van de sector van de werktuigmachines.
Sinumerik One, de eerste Digital Native CNC, is het kernelement voor de digitale transformatie van de sector van de werktuigmachines.

Onder het motto ‘"Digitalization in Machine Tool Manufacturing - Infinite opportunities from infinite data" zal Siemens op EMO Milano en tijdens de virtuele Siemens Machine Tool Days 2021, die tegelijkertijd plaatsvinden, aantonen hoe het potentieel van gegevens ten volle kan worden benut voor een hogere productiviteit. Want door de reële wereld en de digitale wereld te combineren, kunnen fabrikanten en gebruikers van werktuigmachines flexibel en duurzaam handelen.

De uitdagingen zijn enorm: De COVID-19-pandemie heeft het tempo van veranderingen op de markt en de bijbehorende vragen aanzienlijk versneld. Bovendien zien we een toenemende individualisering en de dringende behoefte aan meer duurzaamheid. Dat alles meester kunnen, vergt de hulp van digitalisering en automatisering. Siemens brengt de enorme hoeveelheden gegevens die in dit proces aangemaakt worden, samen in een continue cyclus tussen de reële en de digitale wereld. Hierdoor kunnen werknemers van industriële bedrijven de juiste datagestuurde beslissingen nemen en sneller inspelen op trends en veranderingen.

Sinumerik One is kernelement van Highlight Showcase met twee technologieën

Op EMO Milano en tijdens de Siemens Machine Tool Days zal Siemens tonen hoe ondernemingen snel kunnen reageren op trends met de nieuwste CNC-sturing Sinumerik One, die in 2019 als digital native op de markt werd gebracht. De focus op de beursstand en tijdens het virtuele evenement is een productie-eenheid die toont hoe twee machines gestuurd worden door Sinumerik One, een freesmachine met 5 assen en een robotgebaseerde machine voor additieve productie. Met deze twee machines kunnen bijvoorbeeld tandwielen van grote tandwielkasten worden gerepareerd in plaats van vervangen. Dergelijke grote tandwielkasten worden gebruikt in domeinen zoals windenergie, waar ze door de enorme wrijvingskrachten aan natuurlijke slijtage onderhevig zijn en daarom op bepaalde tijdstippen moeten worden vervangen. Op EMO Milano en tijdens de Siemens Machine Tool Days zal Siemens tonen hoe de tandwielen in eerste instantie plat gefreesd worden in de freesmachine. Een robot wordt vervolgens gebruikt om de tanden opnieuw te vormen in een additief productieproces. Het uiteindelijke precisieslijpen gebeurt op het einde opnieuw door de 5-assige freesmachine. Door te repareren in plaats van opnieuw te produceren, worden niet enkel materiële hulpbronnen bespaard, maar ook ongeveer 60 procent energie. Sinumerik One, de eerste Digital Native CNC, is het kernelement voor de digitale transformatie van de sector van de werktuigmachines. Dankzij de Digital Twin via Create MyVirtual Machine konden beide machines gelijktijdig ontwikkeld, getest en functioneel goedgekeurd worden lang voordat de echte machine in gebruik werd genomen. Machinebouwers krijgen zo sneller een betere machine en machinegebruikers sneller het juiste werkstuk.

Met het Digital Enterprise-portfolio ondersteunt Siemens bedrijven precies daar waar de huidige uitdagingen zich situeren: Met behulp van Digital Twins, zoals Sinumerik One, en het gebruik van toekomstige technologieën zoals artificiële intelligentie of industriële edge computing, kunnen machinebouwers en gebruikers de gegenereerde gegevens verzamelen, analyseren, begrijpen en zo dus zinvol gebruiken. Zo kunnen ze snel en flexibel reageren op uitdagingen, hun producten en productieprocessen aanpassen aan nieuwe vereisten en middelen besparen.

Met de nieuwe Sinumerik One MCP’s lanceert Siemens een intuïtieve machinebediening die CNC-gebruikers meer gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie en flexibiliteit biedt.
Met de nieuwe Sinumerik One MCP’s lanceert Siemens een intuïtieve machinebediening die CNC-gebruikers meer gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie en flexibiliteit biedt.

Grotere flexibiliteit en innovatieve technologie voor machinebediening

In het kader van EMO Milano en Siemens Machine Tool Days 2021 biedt Sinumerik One nieuwe functies en technologische updates die de prestaties, flexibiliteit en modulariteit nog verhogen. Bezoekers aan EMO Milano en de virtuele Siemens Machine Tool Days kunnen de nieuwe Sinumerik One Machine Control Panels (MCP) aan het werk zien. Met de nieuwe Sinumerik One MCP’s lanceert Siemens een intuïtieve machinebediening die CNC-gebruikers meer comfort, efficiëntie en flexibiliteit biedt. Het nieuwe ergonomische metalen design in Blackline plus design kan geïntegreerd worden in bestaande bedieningsconcepten en past in panelen van 19 inch tot 24 inch. Het kan dus individueel worden geconfigureerd voor specifieke vereisten van de klant. Nieuwe functies vergemakkelijken ook de bediening. De zogenaamde Powerride combineert de uitschakelingsknop met de NC-startknop voor een eenvoudige en efficiënte instelling. Met de geïntegreerde ledschaal in de Powerride kunnen de reele ​ waarden nu worden weergegeven. Met de Powerride wordt de toevoer automatisch gereset na afloop van de reeks, wat de bediening effectief en eenvoudig maakt. Bovendien biedt de Powerride haptische feedback door korte trillingen zodra een bepaalde grenswaarde wordt overschreden. Dit verhoogt de perceptie van deze waarden en ondersteunt de blinde bediening van het paneel. Het QWERTY-toetsenbord wordt standaard geleverd voor de MCP's voor de versies van 22 inch en 24 inch, zodat gebruikers van deze versies geen extra toetsenbord meer nodig hebben. Een geïntegreerde RGB-ledverlichting in het QWERTY-toetsenbord maakt aanpasbare kleurconcepten mogelijk voor eenvoudig werk. De Sinumerik One MCP kan worden gebruikt in veeleisende industriële omgevingen vanwege zijn robuustheid. De voorzijde voldoet aan beschermingsklasse IP65.

Siemens Industrial Edge – Uitbreidingen voor werktuigmachines

Met Industrial Edge biedt Siemens een concept waarbij bouwers en gebruikers van machines flexibel gebruik kunnen maken van de voordelen van gegevensverwerking met behulp van edge of cloud computing, indien nodig. Siemens breidt bovendien zijn aanbod op het vlak van edge computing voor werktuigmachines uit voor wat betreft de lokale realtime-analyses van data bij de productie en het slimme gebruik ervan. In het kader van EMO Milano en de Siemens Machine Tool Days 2021 is de edge hardware schaalbaar met de nieuwe hardwareversies IPC 127E en IPC 427E. Siemens zal ook nieuwe toepassingen lanceren voor diverse toepassingen.

Meer informatie is te vinden op de website van Siemens.

Siemens Digital Industries (DI) is een innovatieleider op het vlak van automatisering en digitalisering. In nauwe samenwerking met partners en klanten, stuurt DI de digitale transformatie in de proces- en maakindustrieën aan. Met zijn Digital Enterprise-portfolio biedt DI ondernemingen van om het even welke omvang een omvattend End-to-End-aanbod van producten, oplossingen en diensten om de volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van elke industrietak, ondersteunt DI's unieke portfolio klanten bij het realiseren van hogere productiviteits- en flexibiliteitsniveaus. DI breidt zijn portfolio voortdurend verder uit met innovaties om de meest geavanceerde, toekomstgerichte technologieën te integreren. Siemens Digital Industries heeft zijn internationale hoofdkantoor in Nürnberg, Duitsland, en heeft wereldwijd zo’n 76.000 medewerkers in dienst.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. De wereldwijd actieve onderneming focust op intelligente infrastructuren voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, evenals op automatisering en digitalisering in de proces- en maakindustrieën. Siemens verbindt de digitale en de fysieke wereld met elkaar, ten voordele van klanten en de maatschappij in haar geheel. Met Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens mee vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie; de onderneming is sinds 28 september 2020 tevens beursgenoteerd. In boekjaar 2020, afgesloten op 30 september 2020, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 57,1 miljard en een nettowinst van € 4,2 miljard. Vanaf 30 september 2020 had de onderneming wereldwijd zo’n 293.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be