Siemens Healthineers plaatst MRI-scanner in containermodule bij Centre Hospitalier Luxembourg

Nieuwe MRI-scanner doet wachttijd voor patiënten dalen

  • Siemens Healthineers plaatst een nieuwe MRI-scanner in een volledig uitgeruste containermodule bij het Centre Hospitalier de Luxembourg. De containers zijn rechtstreeks verbonden met het huidige gebouw.
  • Het Centre Hospitalier de Luxembourg neemt de MRI-scanner nu officieel in gebruik. Het is de derde MRI-scanner voor het CHL en de negende in het Groot-Hertogdom Luxemburg.
  • Dankzij deze extra MRI-scanner wordt verwacht dat de wachttijd voor een afspraak zal verkorten.

Begin september plaatste Siemens Healthineers een gloednieuwe MRI-scanner in het Centre Hospitalier de Luxembourg (CHL). De MAGNETOM Aera die nu in gebruik wordt genomen, is de derde MRI-scanner voor het ziekenhuis en de negende MRI-scanner in Luxemburg. Het totaal aantal scanners in Luxemburg wordt door een beslissing van de overheid opgetrokken tot elf.

Kortere wachttijd
De MAGNETOM Aera met een kracht van 1,5 Tesla kan ingezet worden voor een veelvoud aan onderzoeken, maar zal voornamelijk gebruikt worden voor onderzoeken aan de beenderen en gewrichten bij patiënten die geen of slechts een korte ziekenhuisopname nodig hebben.

“Door de nieuwe MRI-scanner te reserveren voor osteo-articulaire onderzoeken, kunnen we de twee andere MRI-scanners vrijhouden voor langere en complexere onderzoeken”, vertelt Valérie Boissart, hoofd van de dienst Biomedische Technologie bij CHL.

“Met de installatie van de nieuwe MRI-scanner, verwachten we dat de wachttijd voor een afspraak voor onze patiënten zal verkorten,” onderstreept Dr. Romain Nati, Algemeen Directeur van CHL. De investering bij het CHL bedraagt 1,2 miljoen euro en wordt gedragen door het Ministerie van Volksgezondheid en de Nationale Zorgkas.

Externe containermodule
De plaatsing van de nieuwe MRI-scanner bij het CHL betekent ook een uitbreiding van het ziekenhuis. Door plaatsgebrek werden twee containers als volwaardige onderzoeksruimte ingericht en in directe verbinding met het gebouw geïnstalleerd om zo de doorstroom van patiënten te verzekeren. De externe containermodule is uitgerust met de MRI-scanner, omkleedcabines voor de patiënten, een ruimte voor de radioloog en een wachtzaal. Siemens Healthineers stond in voor het projectbeheer. 

“Dit project is het eerste in zijn soort omdat het zowel de installatie van een MRI-scanner in een container omvat als de plaatsing van de containers op de site van het CHL. De MRI-scanner staat in direct contact met de afdeling radiologie en is aangesloten op de medische installaties van het ziekenhuis, vertelt Cyril Chantry, projectcoördinator bij Siemens Healthineers Luxemburg. “De montage van de twee containers gebeurde reeds in Nederland, waarna ze met uitzonderlijk vervoer en onder politiebegeleiding naar Luxemburg werden vervoerd. Ter plaatste werden de containers van respectievelijk 10 en 32 ton hoog boven de bomen getild en vlakbij de gevel op hun plaats gemonteerd. We kunnen spreken van een plaatsing met chirurgische precisie.”

Video

 

Meer info
Meer specifieke informatie over de MAGNETOM Aera vindt u hier 

Contact
Veerle Demeyer, Head of Communication Siemens Healthineers, M: +32 475 47 02 50, E: [email protected]
Corneel Haine, PR Director Evoke, M: +32 486 42 90 91, E:
[email protected]

Siemens Healthineers stelt zorgverleners wereldwijd in staat de waarde van patiëntenzorg te maximaliseren. Siemens Healthineers ondersteunt hun ambities om precisiegeneeskunde uit te breiden, de transformatie van de zorgverlening te realiseren, patiëntervaringen te verbeteren en de gezondheidszorg te digitaliseren.Als toonaangevende pionier op het gebied van medische technologie vernieuwt Siemens Healthineers voortdurend haar producten en diensten in de kerndomeinen van medische beeldvorming voor diagnostiek en therapie en in laboratoriumdiagnostiek en moleculaire geneeskunde.Daarnaast ontwikkelt Siemens Healthineers dienstverlening op het gebied van digitale zorg en van ziekenhuismanagement.In het fiscale jaar 2018, dat eindigde op 30 september 2018, realiseerde Siemens Healthineers een omzet van € 13,4 miljard en een gecorrigeerde winst van € 2,3 miljard. Siemens Healthineers heeft ongeveer 50.000 werknemers wereldwijd in dienst. ​

Meer informatie is beschikbaar op
www.siemens-healthineers.com en www.siemens-healthineers.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be